Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 14.08.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Predstavnike Lions Clubs International – District 126 – Hrvatska, Vesnu Boinović-Grubić, koordinatoricu za GST i organizatoricu Bečkog bala u Zagrebu, Sanju Paprenjak, I. viceguvernericu, Ilijanu Palčec, dopredsjednicu Lions kluba Zrinjevac i posebnu gošću Bečkog bala, sopranisticu Antonelu Malis danas je u zgradi Gradske uprave primio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Bilo je riječi o izuzetno uspješno održanom prvom Bečkom balu u Zagrebu u lipnju i lanjskom humanitarnom koncertu, čiji su rezultati odjeknuli i van granica Lijepe naše, tako da će Grad Zagreb i dalje davati podršku ovakvim projektima, rekla je Iz Gradskog ureda za međunarodnu suradnju Vesna Šimić.U planovima Lions Cluba International – District 126 – Hrvatska, je ponovno organizacija humanitarnog koncerta na otvorenom kod fontana, te sljedeće godine Bečki bal, potvrdila je  koordinatorica Vesna Boinović Grubić.

ZAGREB – Sandri Perković, povodom osvojenog zlata na Svjetskom prvenstvu u Londonu, čestitku je uputio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. „Uvjerljivim nastupom u Londonu i hicima od preko 70 metara još jednom si oduševila svoje navijače i cijelu sportsku javnost.  U ime Grada Zagreba i svoje osobno ime, od srca ti čestitam na ovom sjajnom uspjehu“, kaže se u čestitki u kojoj gradonačelnik Bandić Sandri Perković želi nastavak odlične forme i na Hanžeku, pred svojim navijačima i u svom dvorištu.

ZAGREB- Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je primio predstavnike DVD-a Lovreć. Razgovaralo se o donaciji vatrogasne opreme i sredstava za potrebe tog dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Imotske krajine, koju će donirati Vatrogasna zajednica grada Zagreba. Donacija se sastoji od vatrogasne opreme, vatrogasnih cijevi, odijela, kao i posebne pumpe, rekao je  predsjednik zagrebačke vatrogasne zajednice Zlatko Križanić. Ova donacija bit će od izuzetnog značenja za daljnji rad 30-ak operativaca DVD- a Lovreć, kao i za sigurnost građana i imovine zaključio je zapovjednik DVD-a  Frano Jelić.

ZAGREB – Dvije grupe djece danas je na besplatno ljetovanje u organizaciji Grada Zagreba ispratio gradonačelnik Milan Bandić. Četvrtu skupinu osoba s invaliditetom na besplatni rekreativno – terapeutski program ljetovanja  u Dom Crvenog križa u Novom Vinodolskom ispratio je ispred zgrade Gradske uprave. Ovo je zadnja grupa od ukupno 400 osoba s invaliditetom koji su otišli na ljetovanje, a uz kupanje i zabavu, pripremljen im je i edukacijski program,  gdje će se naučiti osnovne pružanja prve pomoći, rekao je  ravnatelj zagrebačkog Crvenog križa Petar Penava. Zagrebački gradonačelnik, dva sata kasnije, s južne strane maksimirskog stadiona na Borongaju, ispratio je  djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja iz Općine Gunja na sedmodnevno ljetovanje u odmaralište Loda u Skradinu.

ZAGREB – Osam hrvatskih inovatora osvojilo je 9 odličja, Posebnu nagradu izložbe s novčanom nagradom, 5 zlatnih i 3 srebrne medalje na netom završenoj izložbi Japan Design and Invention Expo, u prestižnom tokijskom izložbenom i kongresnom centru The Tokyo Big Sight. Organizatori izložbe, svjetska organizacija inovatora i industrijskog vlasništva, s japanskim partnerima, okupili su velik broj inovacija iz svih vodećih azijskih inovacijskih velesila. Organizatori sudjelovanja hrvatskih inovatora u Tokiju bili su Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba uz veliku potporu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i Hrvatske gospodarske komore.

BEDNJA – U organizaciji Općine Bednja, u suradnji sa župom Bednja, KUD-ovima, udrugama, glazbenim sastavima  i OPG-ovima,  u Bednji će se održati bogat program proslave blagdana Velike Gospe, zaštitnice bednjanske župe. Iako je  proslava započela još jučer,  Središnji program održat će se sutra  na samu Veliku Gospu. Nakon jutarnje mise u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, načelnik općine Bednja Damir Poljak će u Općinskoj vijećnici prirediti svečani prijam za predstavnike Varaždinske županije te pojedinih gradova i općina, kao i slovenske župe Videm. Bednjom će zatim proći svečana povorka koja će uz pjevanje marijanskih pjesama, krenuti prema župnoj crkvi, gdje će u 11,00 sati biti priređena svečana koncelebrirana misa. Proslava blagdana Velike Gospe potom će se nastaviti tradicionalnim pučkim proštenjem na Trgu sv. Marije.  Iz varaždinske policije također obavještavaju kako će u utorak 15. kolovoza, od 5,00 do 19,00 sati, u Bednji biti zatvoren dio lokalne ceste,  od raskrižja sa lokalnom cestom prema Prebukovju i ulice Izidora Poljaka do raskrižja s Ulicom Ljudevita Gaja. Promet će se u to vrijeme odvijati obilazno.

KRAPINA – Ususret Tjednu kajkavske kulture u Krapini, u petak, 1. rujna 2017. godine otvara se jednodnevno Autokino na igralištu OŠ Augusta Cesarca. U ovom iskustvu mogu sudjelovati i posjetitelji koji nemaju auto te se uz dobro društvo opustiti i uživati u filmu. Prvi ljetni kinohit “Pirati s Kariba: Salazarova osveta”, prikazat će se na velikom Airscreen platnu, a zvuk se hvata radijskim prijemnikom u automobilu preko zasebne radijske frekfencije te preko nekoliko zvučnika postavljenih na samom igralištu. Prostor Autokina se otvara u 19.30 sati, a projekcija filma započinje oko 21 sat. Autokino je u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Krapina – Kina Krapina i pod pokroviteljstvom Grada Krapine

TUHELJ – Povodom Dana općine Tuhelj i proslave blagdana Velike Gospe, ovog ponedjeljka 14. kolovoza 2017. godine održala se svečana sjednica. Uz načelnika Mladena Hercigonju, brojne načelnike i gradonačelnike Krapinsko-zagorske županije ali i šire, sjednici su prisustvovali i župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar te potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić. Uzvanicima se obratio načelnik Hercigonja sa riječima da Tuhelj predstavlja zdrav život sretnih ljudi te je tom prilikom predstavio uspješno realizirane projekte poput asfaltiranih cesta i uređene javne rasvjete, a pohvalio se i transparentnim proračunom. Pojedinac može puno, ali team može sve – naglasio je u župan Kolar te iskoristio priliku da pohvali udruge koje kontinuirano rade na promociji Tuhlja, a time i same Krapinsko-zagorske županije, te dodao da se turizam općine mora još više izgraditi. Sa njegovim riječima se složio i potpredsjednik sabora Hajdaš Dončić i istaknuo da su općinski načelnici upravo ti koji služe građanima u rješavanju svih problema. Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade i priznanja najboljim učenicima i studentima, ali i ostalim pojedincima koji promoviraju i podižu ugled Tuhlja.

KRIŽEVCI – Blag porast nezaposlenosti bilježe i na području Koprivničko-križevačke županije. Krajem srpnja, križevački područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  u evidenciji je imao 3.267 nezaposlenih, što je za 2 posto više u odnosu na mjesec dana ranije. U odnosu na srpanj protekle godine broj nezaposlenih u Koprivničko- križevačkoj županiji manji je za 1.183 osobe, odnosno gotovo 27 posto.

ZAPREŠIĆ – Prema izrađenom projektu, u tijeku su radovi rekonstrukcije rasvjete u dvorani ŠRC-a u Zaprešiću. Dotrajala živina rasvjeta zamijenit će se energetski učinkovitom, modernom LED rasvjetom, koja će uvelike smanjiti potrošnju. Zamjena će biti završena tijekom kolovoza.

LOPATINEC – Na području spomenika prirode Bedekovićeve grabe kod međimurskog mjesta Lopatinec počeo se provoditi monitoring kiseličinog vatrenog plavca. Vrsta je to leptira koja ima visoki prioritet očuvanja jer zbog gubitka staništa nestaje diljem Europe. Stanište kiseličinog vatrenog plavca su vlažne livade koje često nestaju zbog zarastanja i nedostatka podzemnih voda. Vrsta je u Engleskoj izumrla već 1948. godine, a kako se sličan scenarij ne bi dogodio i u Hrvatskoj, ove godine je propisan službeni monitoring program po kojem se prati ova osjetljiva vrsta. Inače, izrazito je osjetljiva na košnju, stoga iz Javne ustanove Međimurska priroda upozoravaju vlasnike i korisnike livada na spomenutoj lokaciji da ne kose livade u razdoblju do 15. rujna.

loading