Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 14.08.2018.

Posted in Vijesti

 ZAGREB – Osamdesetero djece iz obitelji slabijeg imovinskog statusa iz Vukovara i ove je godine u organizaciji Grada Zagreba otputovalo na besplatno sedmodnevno ljetovanje u Dugu Uvalu. Za male Vukovarce osigurane su različite odgojne, obrazovne, kulturne, sportske i zabavne radionice, a za njihovu sigurnost brinu brojni odgajatelji i pedagozi. Grad Zagreb je za besplatna ljetovanja djece iz obitelji slabijeg socijalnog statusa ove godine osigurao milijun i 200 tisuća kuna.

ZAGREB – Grad Zagreb i  Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavili su Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Revitalizacija brownfield lokacija“, u otvorenom postupku u modalitetu trajnog poziva u okviru specifičnog cilja 6e2 „Obnova brownfield lokacija“  unutar ITU mehanizma za područje Urbane aglomeracije Zagreb. Prijave na ovaj poziv biti će moguće najranije od 20. rujna od 11,00 sati. Sve informacije i detalje o Pozivu mogu se pronaći na  mrežnoj stranici ministarstva i grada.

VARAŽDIN- Varaždinsko  Društvo naša djeca  već dugi niz godina  prikuplja sredstva i pruža pomoć u opremanju dječjih odjela Opće bolnice Varaždin. Ove su godine, sredstvima koja su prikupili kroz humanitarne priredbe te akcije koje su organizirali zajedno s  Vaterpolskim klubom Garestin i dječjim forumima gradskih  osnovnih škola, pomogli opremanju dječje kirurgije, pedijatrije i neonatologije. Članovi DND-a Varaždin, s predstavnicima dječjih foruma, bili su danas  prijepodne gosti u Općoj bolnici Varaždin i obišli odjele za koje su donirali opremu. Dječjem je odjelu donirano 4 televizora, 3 klima uređaja, Apnea monitor, 2 tlakomjera, 4 toplomjera, stolice i stolići za opremanje kutića u čekaonici Dječje kirurške ambulante, pidžame i ručnici za novoročenčad, te godišnje pretplate na dječje časopise.

 JASTREBARSKO – Moderno spremište za električne bicikle namijenjeno iznajmljivanju e-bicikala putem automatiziranog Nexbike sustava naplate otvoreno je u Jastrebarskom. Prva garaža s javnim električnim biciklima izgrađena u Hrvatskoj nalazi se u neposrednoj blizini Perivoja dvorca Erdödy, a uskoro će, zahvaljujući projektu „BIKExperience“, čitavo područje grada Jastrebarskog i parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje dobiti više od 250 kilometara označenih atraktivnih biciklističkih staza. Nositelj ovog projekta vrijednog 293 tisuće kuna je Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko je partner, a Ministarstvo turizma iz Fonda za razvoj turizma za njegovu je provedbu osiguralo 140 tisuća kuna.

LUDBREG – Povodom Međunarodnog dana mladih u Ludbregu je održana prva Konferencija savjeta mladih Varaždinske županije.  Konferenciji se odazvalo 25 sudionika iz 12 općinskih i gradskih savjeta mladih Varaždinske županije. U fokusu Konferencije bilo je osnivanje Mreže savjeta mladih Varaždinske županije koja predstavlja neformalnu platformu u koju su uključeni svi lokalni savjeti mladih s područja županije, a formirana je s ciljem nužnog jačeg povezivanja, međusobne suradnje i razmjene iskustava. Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije  te Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije.

NEDELIŠĆE – Svoj osvrt na Europsko prvenstvo u gimnastici koje je, od 8. do 12. kolovoza, održano u Glasgowu na konferencije za medije u centru Aton u Nedelišću dali su u četvrtak, 14. kolovoza 2018. godine, međimurski gimnastičari. Prema riječima trenera Igora Kriajimskog i Maria Vukoje, prvenstvo u Glasgowu održano je na vrlo visokoj razini koju i gimnastika zaslužuje. Što se tiče ostvarenog rezultata, odnosno šestih mjesta u finalu seniorskog i juniorskog Europskog prvenstva na konju s hvataljkama, tajna je u predanom treniranju i sjajnim uvjetima u dvorani u Nedelišću, složili su se i gimnastičari Filip Ude i Marko Sambolec. Sada slijedi kratak odmor i pripreme za Svjetsko prvenstvo u gimnastici, koje će se održati krajem listopada u Kataru, a na koje je prijavljeno 250 sportaša.

 KOPRIVNICA – Započeli su radovi na rekonstrukciji spojne prometnice između naselja Starigrad i naselja Reka na području Grada Koprivnice. Rekonstruirat će se gotovo 2 kilometra i 900 metara ceste, a izgradit će se i biciklističke te pješačke staze. Projekt vrijedan 8 milijuna i 560 tisuća kuna sufinanciran je sredstvima  Europskog fonda za ruralni u iznosu od 7 i pol milijuna kuna, a ostatak sredstava osiguran je u koprivničkom gradskom proračunu. Radovi će trajati godinu dana.

KRAPINA – Krapinsko-zagorska županija u narednom razdoblju organizira dvije tradicionalne sajamske manifestacije – 100 % Zagorsko. Prva će se održati 31. kolovoza i 1. rujna 2018. godine u Rijeci, a nakon toga 21. i 22. rujna na središnjem zagrebačkom trgu, Trgu Bana Josipa Jelačića. 100 % Zagorsko je manifestacija prodajno izložbenog karaktera na kojoj se izlažu poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta, a cilj manifestacije je promovirati županiju kao poželjnu turističku destinaciju. U tijeku je zaprimanje prijava zainteresiranih izlagača za Zagreb. Zainteresirani poljoprivredni proizvođači, udruge, zadruge, obrti i tvrtke za sudjelovanje na ovoj izložbi mogu se prijaviti do 15. kolovoza, a prijavnicu mogu pronaći na web stranici županije

loading