Skip to content

Vijesti Radija Kaj,   14.10.2015.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Pomoć koju umirovljenicima daje Grad Zagreb, za mjesec listopad  isplaćivat će se putem tekućih računa i putem Hrvatske pošte. Na tekuće račune pomoć se isplaćuje već danas, 14. listopada, a umirovljenicima koji novčanu pomoć primaju putem Hrvatske pošte isplaćivat će se od petka, 16. listopada. Umirovljenici koji pomoć ne prime na kućnu adresu moći će ju podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.

KOPRIVNICA – Bojana Morelj imenovana je direktoricom društva Podravka u Sloveniji, sa sjedištem u Ljubljani. Prije dolaska na ovo mjesto, bila direktorica izvoza u Drogi Kolinskoj, zadužena za izvoz robe široke potrošnje u više od 30 zemalja svijeta. U svojoj poslovnoj karijeri obnašala je direktorske funkcije u nekoliko slovenskih poznatih tvrtki. Tijekom bogate poslovne karijere, stekla je mnoga iskustva u distribuciji i prodajnoj organizaciji, marketinškoj strategiji, upravljanju projektima, inovacijama i lansiranju proizvoda na tržište. Podravka Ljubljana osnovana je 1992. godine kao trgovačko društvo Podravke iz Koprivnice. Samo u prošloj godini Podravka je na tržištu Slovenije ostvarila ukupnu prodaju u iznosu od 178 milijuna kuna, a u prvih šest mjeseci ove, ostvareno je oko 90 milijuna kuna prihoda od prodaje.

VARAŽDIN – Dodjelu priznanja “Ženska kreativnost u ruralnom životu” za 2015. godinu organiziralo je danas Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije povodom Svjetskog dana seoskih žena“. Priznanje je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić dodijelio umjetničkoj voditeljici udruge žena Oreh iz Oštrica kraj Novog Marofa koja se bavi u promicanjem i očuvanjem etno baštine i tradicijskih vrijednosti sela. Priznanje “Ženska kreativnost u ruralnom životu”  Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije dodjeljuje od 2006. Godine  s ciljem isticanja osobitosti seoskih žena kao i njihove uloge u društvu i zajednicama u kojima žive. Uz brojne goste, današnjoj je svečanosti prisustvovala i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.

ČAKOVEC – Početne konferencije projekata „Sportom do osmijeha“ i „Rukom pod ruku“ održane su ovog tjedna u Čakovcu. Projekt „Rukom pod ruku“ dobio je financijsku potporu Ministarstva socijalne politike imladih s osnovnim ciljem ostvarivanja međugeneracijske suradnje, doprinosa socijalnoj integraciji, osnaživanju i unapređivanju kvalitete života starijih osoba na području Međimurske županije. Startao je i sličan projekt pod nazivom „Sportom do osmijeha“, s ciljem uključivanja 22 djece s teškoćama u razvoju u programe sportske rekreacije te na taj način povećati kvalitetu njihova života. Projekt se provodi u Čakovcu i Prelogu.

KRIŽEVCI – Prva pošiljka jabuka, u sklopu donacije Poljoprivredne organizacije Zagrebački voćnjaci, stigla je u križevačku Osnovnu školu Ljudevita Modeca. Za sada je stiglo 5, od planiranih 20 tona jabuka. Agencija za plaćanje u poljoprivredi odobrila je Poljoprivrednoj organizaciji Zagrebački voćnjaci kvotu za povlačenje jabuka s tržišta te je Gradu Križevcima ponudila 20 tona za podjelu socijalno osjetljivim skupinama.

ZAGREB – Pred gradskim zastupnicima će se na slijedećoj sjednici Gradske skupštine Zagreba naći prijedlog smanjenja iznosa spomeničke rende. Obrtnici sada, za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara, izdvajaju sedam kuna po četvornom metru, a uskoro će izdvajati četiri kune. Grad se na taj prijedlog odlučio nakon što je Vlada Republike Hrvatske donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

ZAGREB – Međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, Ambienta, na kojem izlaže više od stotinu izlagača iz 13 zemalja, danas je na Zagrebačkom velesajmu otvorio ministar zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske Mihael Zmajlović.

ZAGREB – U srijedu, 14. listopada 2015. godine,  gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, otvorio je Odjel za palijativnu skrb u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Rockefellerovoj 3 koji će, uz adekvatnu medicinsku skrb, brinuti o 15 pacijenata. Novi Odjel nastao je preustrojem internističkog odjela, a uređen je uz financijsku potporu Grada Zagreba, osnivača Bolnice, u skladu sa Strateškim planom palijativne skrbi Republike Hrvatske kojeg je usvojila Vlada RH u prosincu 2013. godine.

ZAPREŠIĆ – Udruženje obrtnika Zaprešić, u suradnji s Gradom Zaprešićem, organizator je 17. Međunarodnog sajma gospodarstva, koji će se održati od 16. do 18. listopada 2015. godine, u sportskoj dvorani Srednje škole Ban Josip Jelačić.  Sajam će sva tri dana biti otvoren od 10 do 20 sati. I ove će godine Sajam biti obogaćen  raznovrsnim aktivnostima, te bogatim kulturno-umjetničkim programom.

POREČ – Dani hrvatskog turizma, tradicionalni skup turističkih djelatnika, održavaju se u Poreču. Na dvodnevnom skupu koji je počeo jučer, a nastavlja se danas, analizirana je iznimno uspješna turistička sezona 2015. te su najavljene glavne aktivnosti za pripremu turističke 2016. godine. Na tradicionalnom susretu turističkih djelatnika, koji je okupio oko 1.500 sudionika, večeras će biti održana dodjela turističkih nagrada pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima. Postojeća kategorija nagrada koje se dodjeljuju poslovnom sektoru, Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, a koje dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora, od ove je godine proširena. Uz već postojeće, za hotele, kampove i marine, od ove su godine uvedene i nagrade Destination Management Company, hostele, obiteljski smještaj, charter kompaniju, restorane te seoska domaćinstva. Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komore i Hrvatska turistička zajednica. Na Danima turizma Radio Kaj je u izravnim javljanjima ugostio ministra turizma Darka Lorencina te brojne turističke djelatnike, a danas će predstavljati dobitnike nagrada.

loading