Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 14.-15.07.2018.

Posted in Vijesti

GORNJA STUBICA – Više od 20 udruga branitelja Krapinsko-zagorske županije, ali i iz Jarmine, Siska, Varaždina, Karlovca, Bjelovara i drugih hrvatskih krajeva okupilo se u subotu, 14. srpnja 2018. godine na sportskim igrama koje petu godinu organizira Udruga branitelja Domovinskog rata Sv. Juraj iz Gornje Stubice. Ova iznimno aktivna udruga koja ima 53 člana pokazala je i ovaj put gostoljubivost, a sve je razumljivo bilo u znaku „vatrenih“, jer po mnogočemu ovi dani branitelje podsjećaju na njihovo zajedništvu u Domovinskom ratu. Sportske susrete branitelja, čije aktivnosti podupire Krapinsko-zagorska županija, otvorio je zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek, a prije samog početka sportskih igara branitelji su položili cvijeće i zapalili svijeće kod spomenika Rudolfu Perešinu, legendarnom pilotu na kojega su Stubičanci i Zagorci posebno ponosni.

KERESTINEC – U spomen na 77. obljetnicu proboja logoraša iz ustaškog logora Kerestinec, u subotu, 14. srpnja, održan je komemorativni skup u sklopu kojeg su članovi obitelji logoraša te pripadnici antifašističkih udruga s područja Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Slovenije, položili vijence ispred spomenika poginulim i ubijenim logorašima, među kojima su bili i Otokar Keršovani, Božidar Adžija, Ognjen Prica i August Cesarec. Na komemoraciji su bili i bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

ZAGREB – Prezentacija projekta Hrvatskog nogometnog doma i nacionalnog stadiona kojoj su prisustvovali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i arhitekt Hrvoje Njirić, održana je u subotu, 14. srpnja, na stadionu NK Lokomotive na zagrebačkoj Kajzerici. Projekt pod nazivom „Plavi vulkan“ arhitekta Hrvoja Njirića odabran je na arhitektonskom natječaju 2008. godine. Nazvan je tako zbog dominantne plave boje eksterijera, trebao bi se nalaziti na lokaciji južno od Save i primao bi oko 35 tisuća navijača, istaknuto je na prezentaciji. Njegova posebnost bio bi pokretni krov vidljiv i na duljini od čak 10 kilometara. Izgradnja stadiona koštala bi oko 120 milijuna eura, a oko 70 posto troškova trebao bi pokriti Grad Zagreb.

ZAGREB – Prepolovljene su cijene ulaznica zagrebačkih  bazena SRC Šalate i Sportskog parka Mladost po preporuci gradonačelnika Milana Bandića. najmlađi korisnici, umirovljenici i osobe s invaliditetom za cjelodnevni boravak na bazenu izdvojit će 5 kuna radnim danom, a 10 kuna subotom i nedjeljom, dok će odrasli radnim danom ulaznice plaćati 10 te 15 kuna vikendom. Ustanova Upravljanje sportskim objektima za korisnike je pripremila i niz paketa po posebno skrojenim cijenama. Krenuli su i tečajevi plivanja na Šalati pa je moguće upisati program obuke neplivača za djecu od 6 do 12 godina starosti, program učenja i usavršavanja plivačkih tehnika za djecu od 6 do 11 godina te program obuke neplivača za odrasle.

SVETI KRIŽ ZAČRETJE – Čak četiri su Zagorca u lipnju zaređena za svećenike, a dvoje ih je već proslavilo svoje mlade mise. Ove nedjelje, 15. srpnja 2018. godine, u svojoj rodnoj župi Uzvišenja Svetog Križa u Svetom Križu Začretju mladu misu proslavit će vlč. Alen Vrbek, a tim je povodom u župi jučer, 12. srpnja, započeo trodnevni program duhovne pripreme.

LEPOGLAVA – Tradicionalna zabavno – turistička manifestacija Lepoglavski dani, započela je u petak 13. srpnja i trajat će do 15. srpnja 2018. godine.  U svom devetom izdanju, Lepoglavski dani donose sadržajno bogat program ispunjen raznovrsnim događanjima i sadržajima. Manifestacija je započela otvaranjem izložbe  radova akademskog slikara Zlatana Pinteka u Gradskom parku u Lepoglavi. U subotu, 14. srpnja 2018. godine će se među ostalim održavati sajam turizma i enogastronomije, susreti vina z bregov, Međunarodni sajam minerala i izložba malih životinja, te zabavni program. Nedjeljni  program donosi 5. lepoglavske zabavne igre, predstavu Remetinec te zabavno-plesnu večer uz Kavalire. Organizator manifestacije je Turističko kulturno informativni centar, suorganizator  lepoglavska Turistička zajednica, a pokrovitelj Grad Lepoglava.

MURSKO SREDIŠĆE – Program ovogodišnje manifestacije „Ljeto uz Muru 2018.“ koji je kroz značajan dio lipnja i srpnja u gradu Mursko Središće, okupio brojne posjetitelje, a koji su mogli uživati u bogatom i raznolikom programu, završava u subotu, 14. srpnja 2018. godine, Sajmom domaćih proizvoda te Smotrom kulturno umjetničkih društava iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

SELNICA – Prvi Dan Pikača, bit će održava se ove subote, 14. srpnja 2018. godine, na mjestu budućeg Parka Pikač, uz glavnu prometnicu Zebanec Selo – Selnica. Program počinje u 10,00 sati dječjim likovnim radionicama izrade Pikača, dok će voditelji iz Udruge tjelesnih invalida Međimurja  izrađivati Pikača keramičarskim tehnikama. Od 13,00 sati počet će namatanje Pikača što će potrajati do kasnih popodnevnih sati. Od gastronomskih specijaliteta spremat će se bograč, a pripremljen je i bogat kulturno-umjetnički program. Glavni pokrovitelji manifestacije su Međimurska županija, Turistička zajednica Međimurja i Općina Selnica.

ZAGREB – Po posljednji put, ove subote, 14. srpnja 2018. godine, od 10,00 do 17,00 sati, moći će se uživati pod stoljetnim maksimirskim krošnjama na Zagrebačkom pikniku. Piknik se već treću godinu zaredom održava subotom na livadi kod Drugoga jezera u parku Maksimir, a svojom je opuštenom i zaigranom atmosferom, već postao jedno od omiljenih mini-izletišta za obitelji i prijatelje, klince i klinceze, ali i kućne ljubimce.  Projekt je organiziran u partnerstvu s Javnom ustanovom Maksimir i Turističkom zajednicom grada Zagreba.

ZAGREB  –  Zbog utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije koncert Duo Corde u sastavu Josip Orešković, mandolina i Ambrozije Puškarić, gitara koji je najavljen za nedjelju 15. srpnja 2018. godine, u Paviljonu Jeka parka Maksimir, održat će se dan ranije, u subotu 14. srpnja od 18,00 do 20,00 sati. Nakon koncerta, prema najavljenom programu, od 20,00 do 21,00 sat, u Paviljonu Jeka biti će  plesači Plesnog studija by Nicolas.

ZAGREB – Na ljetnoj pozornici Bundek, u nedjelju, 15. srpnja, 2018. godine, u organizaciji Puhačkog orkestra ZET, održat će se 1. Međunarodni susret puhačkih orkestara u Zagrebu. Na repertoaru će biti klasična glazba, ali i poznate popularno-zabavna skladbe, a moći će se čuti i poznate rock uspješnice u puhačkom izdanju. Program će početi u 17,00 sati promenadom svih 11 orkestara sudionika od ulaza Bundek – zapad, do glavne pozornice na jezeru. Nakon toga, od 18.30 sati slijedi pozdravni govor gradonačelnika Zagreba i zajedničko izvođenje dviju skladbi Serbus Zagreb i Dixie Parade. U 19,00 sati započinje koncertni program svakog orkestra na jezeru Bundek koji će trajati do 01,00 sat iza ponoći.

PISAROVINA – Bogat zabavni, kulturni i sportski program za cijelu obitelj, ovog vikenda od 13. do 15. srpnja 2018. godine, na Kupskim večerima uz rijeku Kupu u Pisarovini organizira tamošnja Turistička zajednica. Sva tri dana, organiziran je zabavni park za djecu i jahanje konja, kao i brojni drugi sadržaji te bogata ugostiteljska ponuda.

JASTREBARSKO – Škapularsko proštenje bit će održano kod Franjevačkog samostana u Jastrebarskom ove nedjelje, 15. srpnja 2018. godine, od 10,30 sati.

KOPRIVNICA – Od danas, 14. srpnja 2018. godine, na snazi je nova regulacija prometa u koprivničkoj Ulici Čarda. Naime, zatvara se raskrižje Ulice Čarda, Peteranske ceste i Ulice Mihovila Pavleka Miškine te će ulaz za motorna vozila iz ovog smjera biti onemogućen. Prijelaz je osiguran putem novoizgrađenog kružnog toka na Peteranskoj cesti i spojnoj prometnici između Peteranske ceste i Ulice Čarda. Postavljanjem nove regulacije prometa, dio Ulice Čarda u Koprivnici postaje slijepi odvojak. Uvođenje nove regulacije prometa nastavak je projekta izgradnje spojne ceste između Peteranske ceste i Ulice Čarda u Koprivnici.

loading