Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 14.-15.09.2019.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Večer novih popevki na 54. Festivalu kajkavskih popevki u Krapini svojim je dolaskom u subotu uveličala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović koja u Krapinu nije došla praznih ruku – donijela je Povelju Republike Hrvatske koju je dodijelila Festivalu. Dobrodošlicu predsjednici u zgradi Starog magistrata gdje je smještena krapinska Gradska uprava poželio je gradonačelnik Zoran Gregurović. Predsjednica Grabar Kitarović je istaknula da je Festival kajkavskih popevki kruna manifestacije Tjedna kajkavske kulture u Krapini te je čestitala organizatorima i poručila da i na lokalnoj, ali i na državnoj razini treba uložiti što je moguće više napora kako bi se sačuvali naši dijalekti. Dodala je da Povelju RH dodjeljuje za sve ono što su organizatori Festivala učinili u protekle 54 godine, ali i sve ono što se očekuje od njih da će učiniti sljedećih 50 i više godina. Predsjednica je ranije posjetila 27. Zagorski gospodarski zbor, najveće okupljalište gospodarstvenika u Hrvatskom zagorju te razgledala ponudu brojnih izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

ZAGREB – Park Maksimir je obilježio 225. godina postojanja, a za sve posjetitelje organiziran je bogati prigodnim svečani program. U subotu, 14. rujna je na repertoaru bio veliki piknik te koncertni spektakl skladatelja i peterostrukog dobitnika Porina Zvjezdana Ružića na drugom jezeru, a u nedjelju tijekom cijelog dana organiziran je besplatni vođeni obilazak parka Maksimir i to svakog punog sata.

ZAGREB – PIF – Međunarodni festival kazališta lutaka koji se u Zagrebu održava 52. put, ove godine do 19. rujna, okuplja najbolje lutkarske predstave iz Hrvatske,  Kanade, Rusije, Slovenije, Izraela, Ukrajine, Bugarske, Irana…  Predstave za djecu, ali i odrasle održavaju se u kazališnim i drugim dvoranama te na zagrebačkim javnim prostorima pa će ih tako posjetitelji moći vidjeti u Glazbenom paviljonu Zrinjevac, u tunelu Grič i na platou Mamutice. U subotu 14. rujna održa na je tradicionalna  PIF-kova povorka za djecu i odrasle koja je prošetala središtem grada te  tako i na simboličan način podsjetila da su Zagrebom zavladale lutke i lutkarska umjetnost. Uz brojne lutkarske predstave predviđene su radionice izrade i animacije lutaka, promocije tematskih knjiga te lutkarska radionica namijenjena osobama treće životne dobi.

KOPRIVNICA – U koprivničkom kinu završavaju radovi na zamjeni kino ekrana i procesora zvuka, pa će se tako kino osuvremeniti s wall to wall platnom i procesorom zvuka koji će gledateljima omogućiti veći užitak u filmskim projekcijama. Vrijednost radova je 84 tisuće kuna, a ove subote, 14. rujna 2019. godine, održano je otvorenje s dvije besplatne projekcije: animiranog filma Kralj lavova i Spiderman: daleko od kuće. Oba su filma  prikazana u 3D tehnologiji.

ZAPREŠIĆ – U galeriji Razvid Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić do 24. rujna otvorena je izložba Dubravka Sertića “Perturbacije”. Ovu zanimljivu izložbu čine crteži olovkom na papiru različitih dimenzija i predstavljaju presjek nastalih radova u protekle 3 godine.

VELIKA GORICA – Svečana akademija povodom obilježavanja 50. godišnjice osnivanja i sportskog djelovanja košarkaškog kluba Gorica, održana je u subotu, 14. rujna u tamošnjem Pučkom otvorenom učilištu.

loading