Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 14.5.2017.

Posted in Vijesti

VELIKO TRGOVIŠĆE – Ivan Jarnjak, suradnik i prijatelj dr. Franje Tuđmana i Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik sa suradnicima, prvi su u nedjelju 14. svibnja 2017. godine zapaliti svijeće kod biste dr. Franje Tuđmana pred njegovom rodnom kućom u Velikom Trgovišću. Danas se svečano obilježava 95. godišnjica rođenja dr. Franje Tuđmana utemeljitelja suvremene hrvatske države.

ZAGREB – Nacionalne manjine Grada Zagreba obilježile su svoj dan. Tako su Zagrepčani, ali i njihovi gosti iz cijelog svijeta, mogli upoznati osobitosti, nošnje i delicije svake od 19 nacionalnih manjina koje su se predstavile u nedjelju 14. svibnja 2017. godine na zagrebačkom trgu Zrinjevcu. Svečanom obilježavanju Dana nacionalnih manjina Grada Zagreba nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo kako Zagreb može biti uzor ne samo ostatku Hrvatske već i cijeloj Europi kada je u pitanju poštivanje prava manjina i poticanje na njihovo djelovanje u zajednici. Osim gurmanskih specijaliteta i narodnih nošnji, posjetitelji su na Zrinjevcu mogli razgledati i izložbu fotografija pripadnika nacionalnih manjina grada Zagreba.

ZAGREB – U organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i dječjih vrtića Grada Zagreba već tradicionalno su na jezeru Bundek obilježeni Dani dječjih vrtića Grada Zagreba. Ovogodišnje, 21. izdanje manifestacije kao i svake godine do sada organiziralo je zabavne sadržaje za sve uzraste –  druženje i sportske igre djece, roditelja i odgojitelja, te glazbeno izražavanje kroz pjesmu i pokret na pozornici.

ZAGREB – Glazbena manifestacija Dječja zborijada, koja je namijenjena najmlađima, bit će održana na Bundeku u nedjelju 14. svibnja 2017. godine od 17 sati. Cilj je djecu potaknuti na prelijepi oblik kreativnog izražavanja – pjevanje. Na ovogodišnjoj Dječjoj zborijadi nastupaju zborovi zagrebačkih osnovnih škola i to od onih najmanjih do srednjoškolaca: Dječji zbor Zagrebački anđeli, Pahuljice, Zagrebački Allegro, Zbor OŠ Granešina, OŠ Malešnica i OŠ Ljubljanica te Vokalni ansambl Breza.

loading