Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 14.9.2015

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Općina Trnovec Bartolovečki bila u u nedjelju 13. rujna 2015. godine navečer domaćin humanitarnog koncerta ‘Popevke i štikleci’, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je Zakladi za pomoć djeci VITA za pomoć roditeljima djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti te za opremanje dječjih igrališta otvorenog tipa.Na koncertu su nastupili Ivica Pepelko, Kavaliri, Rajko Suhodolčan, Gordana Ivanjek, Kulturno umjetničko društvo “Mak” Trnovec, ŽVS Kušlec, Carevi, Čarli, Željko Grahovec i Gordana Lach, Željko Grozaj, Gabrijela Hrženjak, Ivan Brezni i mnogi drugi.IMG_2745.JPGPrema riječima župana Varaždinske županije Predraga Štromara u javljanju za Radio Kaj, dosad je Zaklada pomagala oboljeloj djeci dodjelom jednokratnih novčanih pomoći, opremila dječja igrališta diljem Županije, nabavila igračke i druga pomagala za Dječju kirurgiju i Pedijatriju Opće bolnice Varaždin… IMG_2749.JPGPokrenut  je i humanitarno-edukativni projekt „Djeca i VITA za bolesnog prijatelja“ u koji su se uključili i učenici osnovnih i srednjih škola s područja Županije. U planu su i brojne druge aktivnosti, pa Vas pozivamo da pomognete pri njihovoj što skorijoj realizaciji. Sve detaljnije informacije o funkcioniranju i radu Zaklade možete pronaći na internetskim stranicama www.zaklada-vita.hr.

DUBROVČAN – U obilasku projekta obnove dionice državne ceste D205 Dubrovčan – Gubaševo i izgradnje kružnog toka Tuheljske Toplice danas je bio ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Investitor projekta su Hrvatske ceste,a ukupna vrijednost građevinskog zahvata iznosi 14 milijuna kuna. Obnova uključuje rekonstrukciju 6 kilometara prometnice, uređenje postojećih križanja i priključaka kao i izgradnju nogostupa u zoni autobusnih ugibališta u ukupnoj dužini od 377 metara. Na lokaciji postojećeg četverokrakog križanja u Tuheljskim Toplicama izgradit će se kružni tok što će pridonijeti podizanju opće razine sigurnosti u prometu.

ZAGREB – Simboličnom vožnjom u promet su jutros puštene dvije nove autobusne linije ZET-a.Uspostavljene su linije od Sesveta do Badelova brijega (283), kao i linija od Dupca do Markova polja (267).Od Sesveta do Badelovog brijega autobusi će voziti kružnom linijom dužine 4 kilometra s ukupno devet stajališta. Trasa linije od Dupca do Markova polja duga je 8 kilometara u jednom smjeru te ima 20 stajališta. Ostvarivat će 15 polazaka radnim danom i sedam polazaka vikendom, a posebno će koristiti starijoj populaciji, koja je dosada pješačila 2 kilometra do ulaza u groblje.Obje linije ostvarene su na inicijativu Gradske četvrti Sesvete.

KRAPINA – Pomoćnici u nastavi za djecu s teškoćama u odgojno-obrazovnim ustanovama danas su započeli s radom u 26 osnovnih i šest srednjih škola na području Krapinsko-zagorske županije. Riječ je realizaciji projekta „Baltazar2“, unutar kojeg su u ovoj školskoj godini zaposlene 83 osobe koji će u nastavi pomagati 121 učeniku. To je povećanje u odnosu na prošlu godinu, kada je ovaj posao obavljalo 69 osoba, koji su pomagali 99-ero učenika, istakla je danas na konferenciji za novinare u Krapini zamjenica župana Jasna Petek. Vrijednost ovog projekta je dva milijuna i 900 tisuća kuna, od čega su dva i pol milijuna bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda.

KRAPINA – Krajem kolovoza u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina, registrirano je 6 420 osoba. To je za tek jednu osobu manje nego u srpnju, ali za 1127 osoba ili 14,9% manje nego u kolovozu prošle godine. Iz evidencije nezaposlenih u kolovozu je izašlo 548 osoba, a od toga je zaposleno 386 osoba, dok su 162 osobe izašle iz evidencije zbog drugih razloga. U evidenciju nezaposlenih u kolovozu je ušlo 547 osoba, od toga 269 iz radnog odnosa. Najtraženija zanimanja bili su suradnici u nastavi, konobari i tesari.

ZAGREB – Zagrebačka biciklijada, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti održava se ove godine po peti put, u organizaciji KUD-a Prepuštovec uz pokroviteljstvo Grada Zagreba. Biciklijada se vozi u subotu, 19. rujna od 10,00 sati sa zagrebačkog Europskog trga do Prepuštovca – ukupne dužine rute 22 kilometra. Prijave i podjele startnih brojeva počinju od 8,00 sati, zajedno s bogatim zabavnim programom za sve sudionike – između ostalog održat će se brojne nagradne igre i ekipna natjecanja.Organizirani povratak za Zagreb je u 17,00 sati.

ČAKOVEC – Radni Sastanak s predsjednicima gradskih kotareva i mjesnih odbora Grada Čakovca,  u čakovečkoj  su Gradskoj vijećnici održali gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač i zamjenik gradonačelnika Mario Medved . Povod sastanku bile su aktualne investicije te planovi za 2016. godinu. U svim mjesnim odborima na području Čakovca se radi i gradi rečeno je na sastanku. U tijeku je provedba Aglomeracije Čakovec, vjerojatno najvećeg projekta na području Grada  u posljednjih nekoliko desetljeća. Predsjednici mjesnih odbora i gradskih kotareva, izvijestili su čelništvo grada o aktualnostima u svojim naseljima, odnosno kvartovima, te iznijeli planove za sljedeću godinu. Kako je već počela izrada nacrta Proračuna Grada Čakovca za 2016.,  njihovi prijedlozi nastojat će se u najvećom mjeri uključiti u plan za predstojeću godinu.

KOPRIVNICA – Grad Koprivnica na završnoj konferenciji IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska za razdoblje od 2007. do 2013. godine prezentirao jedan od projekata realiziranih tijekom tog razdoblja, EduTech. Projekt je to koji je pridonio poboljšanju kvalitete učenja kroz uvođenje novih modernih tehnologija te podizanje razine znanje o obnovljivim izvorima energije i zaštiti okoliša. Tijekom ovog sedmogodišnjeg razdoblja Grad Koprivnice realizirao je iz Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska ukupno 12 projekata u području gospodarstva, turizma, kulture, obrazovanja i energetske učinkovitosti. Na završnoj konferenciji, održanoj povodom Dana europske suradnje, prezentirana su inače dosadašnja postignuća i rezultati u ukupno 169 provedenih projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije s više od 49 milijuna eura.

loading