Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 15.02.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Mladog i talentiranog 11- godišnjeg sportaša Jana Flegara iz Taekwondo kluba Bistra koji je na Europskom taekwondo prvenstvu za mlađe kadete u Turskoj u konkurenciji do 30 kg, pobijedio u pet borbi i osvojio europsko zlato danas je u prostorijama Zagrebačke županije primio župan Stjepan Kožić. Uz čestitke Janu, župan Kožić istaknuo je kako je zagrebačka županija ponosna na svoje sportaše koji su najbolji promotori rada i  upornosti.Natjecanje je okupilo više od 250 natjecatelja iz cijele Europe. Jan je vrlo dobar đak, a uz sport pohađa i Glazbenu školu.te svakodnevno trenira dva puta. Kako je naglasio u budućnosti želi osvojiti Olimpijsku medalju. Ovom prigodom Zagrebačka županija nagradila je Jana Flegara sa sportskom opremom u protuvrijednosti 5 tisuća kuna.

VARAŽDIN – Novi pokušaj donošenja proračuna Grada Varaždina nije prošao. Kako bi se izbjeglo prolongiranje velikih gradskih projekata, kako je sam obrazložio, gradonačelnik Goran Habuš pred vijećnike je došao s proračunom od 239,9 milijuna kuna na prihodovnoj i 244,8 milijuna kuna na rashodovnoj strani. Nakon kraće rasprave za prijedlog proračuna podignuto je 12, od potrebnih 13 ruku gradskih vijećnika, a protiv je bilo njih 8. S obzirom da je gradonačelnik Goran Habuš najavio kako odustaje od novog predlaganja proračuna, s 1. travnjem u Grad Varaždin dolazi povjerenik i uvodi se privremeno financiranje grada za naredna tri mjeseca.

BEDEKOVČINAIvan Sovec i Dijana Franke, članovi Kick boxing kluba Zmaj Bedekovčina, najbolji su sportaši Općine Bedekovčina za 2016-tu godinu u kategoriji seniora. U kategoriji do 18 godina najbolji bedekovčanski sportaši su Ana Sovec – KBK Zmaj i Nikola Hranić – MK Bedekovčina. Najbolja muška ekipa je NK Tondach a najbolja ženska KBK Zmaj. Priznanja su im na večerašnjoj svečanoj skupštini Sportske zajednice Općine Bedekovčina uručili predsjednik Sportske zajednice Mladen Ban i načelnik općine Darko Ban koji ističe kako je izuzetno ponosan na rezultat koje postižu članovi bedekovčanskih 11 sportskih udruga za čiji je rad o Općinskom proračunu osigurano 350.000 kuna.

KOPRIVNICA – Vodič za starije osobe Koprivničko-križevačke županije i projekt „Socijalna integracija starijih osoba“ u sklopu kojeg je i nastao vodič predstavljeni su danas u Koprivnici u Domu za starije i nemoćne osobe. Riječ je o projektu koji financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ovo je treće izdanje vodiča za starije Koprivničko-križevačke županije, kaže predsjednica Kluba za starije osobe Mariška, Valentina Čadavec te ističe kako obuhvaća sve potrebne informacije za starije osobe. Izrađen je u sklopu jednogodišnjeg projekta „Socijalna integracija starijih osoba“ koji je vrijedan 114 tisuća kuna. U sklopu projekta zaposlene su dvije osobe, provodi se na području Grada Koprivnice i 11 okolnih općina, pokrenuto je savjetovalište za starije osobe te se mogu ostvariti usluge prijevoza starijih osoba od 65 godina.

ZABOK – Iz 20 zagorskih škola na natječaj Udruge veterana specijalne policije “Barun” iz Zlatara odazvao se iznimno velik broj učenika sa 160 likovnih i literarnih radova. Najboljima su nagrade uručene, u utorak 14. veljače 2017. godine navečer, u zabočkoj knjižnici K.S. Gjalskog, gdje su im, među ostalima, čestitali izaslanica ministra obrane Ivana Iskrić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko  Kolar i zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek. Od 16 literarnih radova učenika osnovnih škola prva nagrada je dodijeljena Lauri Labaš iz Gornje Stubice. Najboljim likovnim radom osnovaca proglašen je rad Dorotee Kralj iz Konjčćine, a u kategoriji srednjih škola Lane Čaržavec iz zabočke Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću.

ZAGREB – Stručni skup „Kulturni, sportski i socijalni turizam – izazovi i prilike“ održava se danas u Zagrebu u suorganizaciji TZ grada Zagreba i UNPAH-a te uz potporu Ministarstva turizma i podršku HTZ-a. U sklopu skupa bit će dodijeljeni certifikati za seniorski turizam agencijama specijaliziranim u ovom korisničkom segmentu. Seniorski turizam područje je kojim se europska i svjetska turistička javnost sve više bavi s obzirom da je procijenjeno da u svijetu pokriva volumen od 650 milijuna potencijalnih putnika u dobi od 55+ godina.

ZAGREB – Konferencija “Central & Eastern European Gas Conference” u organizaciji Energy Delta Instituta održava se danas i sutra u Zagrebu. Hrvatska kao dio Europske unije, ali i globalnog energetskog tržišta jedan je od cijelog niza dionika, koji ova dva dana raspravljaju o novim dobavnim pravcima i osiguravanju sigurne i kvalitetne opskrbe plinom. U tom segmentu i Grad Zagreb ima moralnu i materijalnu obvezu brinuti o svojim građanima, ističe pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijan Maras, dok je ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović naglasio kako očekuju „dobre vijesti oko financiranja LNG terminala koji predstavlja snažan korak naprijed u smislu osiguravanja sigurnosti opskrbe plinom, izlazak na tržište, stvaranje snažnih interkonekcija sa svim susjedima i pozicioniranja Hrvatske kao važne točke na karti EU“.

BELICA – O nastavku provođenja preventivnog programa „Trening životnih vještina“ u svim osnovnim školama na području Međimurske županije, bit će riječi danas, 15. veljače 2017. godine, u prostorijama Osnovne škole Belica, gdje će se s početkom u 13,30 sati održati konferencija za medije s ciljem prezentacije samog programa. Glavni cilj programa je smanjiti porast konzumiranja sredstava ovisnosti kod učenika od 6. do 8. razreda osnovnih škola za 30% te povećati kompetentnost nastavnika za rad s djecom na tu temu. Na konferenciji će o programu govoriti zamjenica župana i predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije Sandra Herman, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payerl-Pal i županijska koordinatorica školskih preventivnih programa Andreja Zadravec – Baranašić.

KOPRIVNICA – S današnjim je danom otvoren Javni poziv za sufinanciranje projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran. Javiti se mogu organizacije koje provode međunarodni projekt s partnerima iz minimalno tri organizacije iz tri regije, članice Saveza, odnosno Austrije, Slovenije, Mađarske te Hrvatske, što predstavlja 12 regija članica Saveza. Natječaj je otvoren do 15. ožujka, a proljetni sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran na kojem će se odlučivati o projektima održat će se 20. travnja. Iz Koprivničko-križevačke županije pozivaju organizacije da se prijave na javni poziv, a udruge koje ostvare financiranje svojih projekata sredstvima Saveza imaju mogućnosti ostvariti i donaciju Koprivničko-križevačke županije za što će tijekom ožujka biti raspisan javni natječaj.

ZAGREB – Grad Zagreb je raspisao javni natječaj za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti  u 2017. godini. Rok za podnošenje zahtjeva, koji je kao i svi obrasci dostupan na web-u grada Zagreba, je 15. ožujka. Inače, po jednom korisniku u tri fiskalne godine ne smije se dodijeliti iznos veći od 200 tisuća eura, a odluku o potpori  donosi gradonačelnik na prijedlog Povjerenstva.

loading