Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 15.05.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Povodom Zagrebačkog energetskog tjedna, koji se održava već desetu godinu, ove srijede, 15. svibnja 2019. godine se u ZICER-u održav međunarodna konferencija „SMART evolucija – inovacijama prema održivosti“. Prateći međunarodne trendove, ovogodišnji energetski tjedan orijentiran je na pametne gradove, odnosno gradove po mjeri čovjeka koji omogućavaju učinkovito korištenje prirodnih resursa i postojeće gradske infrastrukture, kao i održivi gospodarski rast. Naglasak se stavlja na istraživanje, razvoj i inovacije koji osiguravaju visoku kvalitetu života svojim građanima te, u konačnici, brinu o zaštiti okoliša.

ZAGREB – Javnim natječajem koji je objavljen 14. svibnja na mrežnoj stranici grada Zagreba prodaje se pet stanova u vlasništvu Grada. Stanovi su veličine od 53 do 63 četvorna metra, a lokacije su Ulica I.B. Mažuranić, Strojarska cesta, IV Maksimirsko naselje, Vankina i Balokovićeva ulica. Pravo sudjelovanja u javnom natječaju imaju sve fizičke osobe državljani Republike Hrvatske i državljani država članica Europske unije, te pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj i državama članicama Europske unije. Osobe koje sudjeluju u javnom natječaju dužne su položiti jamčevinu u iznosu od 10% od početnog iznosa kupoprodajne cijene pojedinog stana. Rok za podnošenje pisanih ponuda je 30 dana.

KOPRIVNICA – Održan je četvrti sastanak Projektnog tima za provedbu projekta „POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji“. Na sastanku, kojem je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, bilo je riječi o završnoj fazi projekta te su dane informacije o nabavljenoj opremi za dentalnu medicinu, ultrazvuci te oprema za ultrazvuke, oprema za ginekologiju i fizikalnu medicinu te ostala medicinsko-tehnička oprema vrijedna ukupno četiri milijuna kuna. Oprema je u funkciji u ordinacijama ginekološke medicine, obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara, kao i ordinacijama dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite te fizikalne terapije i radiologije u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

VARAŽDIN – Rezultati natječaja i odluka o dodjeli bespovratnih potpora Varaždinske županije u turizmu za 2019. godinu prezentirani su u srijedu, 15. svibnja u varaždinskoj Županijskoj palači. O rezultatima natječaja te o ulaganju u turizam govorili su predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević, direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović u, a na press konferenciji su bili i korisnici bespovratnih potpora.

IVANIĆ GRAD – Svečano otvaranje Izložbe inovacija I3G održano je u srijedu, 15. svibnja 2019. godine u Ivanić Gradu. Na nacionalnoj izložbi inovacija mladih u Ivanić-Gradu i ove su godine  predstavljeni ideje, projekti i inovacije učenika iz srednjih strukovnih škola i studenata tehničkih i drugih fakulteta iz gotovo cijele Hrvatske.

ČAKOVEC – Primopredaja kombi vozila kupljenog z potrebe DVD-a Ivanovec održana je u srijedu, 15. svibnja 2019. godine ispred Društvenog doma Ivanovec. O važnosti nabavke vozila na primopredaji su govorili gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved i predsjednik DVD-a Ivanovec Bojan Herman.

loading