Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 15.06.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Na Gornjem gradu najbolji vinari Zagrebačke županije predstavili su svoja najbolja vina. Riječ je o već tradicionalnoj, 14. po redu, izložbi vina Zagrebačke županije na kojoj je izlagalo 80 vinara, a titula najboljeg vina pripala je po drugi put Stjepanu Đurinskom.  Na Gornjem gradu, osim enološke ponude, održan je i prijem, u organizaciji Grada Zagreba, za sudionike jedinstvenog gastro-turističkog projekta Pink Wing koji će ove godine biti održan po drugi put. Riječ je o višednevnom turističkom događaju u kojem sudjeluju, u svojim luksuznim automobilima poslovni ljudi iz Hrvatske, ali i svijeta.  Ovogodišnje izdanje Pink Winga ima i  humanitarni karakter, dio sredstava namijenjen za organizaciju bit će doniran Dječjoj bolnici u Klaićevoj te jednoj obitelji slabijeg socijalnog statusa u Šibeniku, gradu koji je i odredište sudionika.

VARAŽDIN – Prijepodnevno misno slavlje u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu, danas, 15. lipnja 2017. godine, na svetkovinu Tijelova, predvodit će varaždinski biskup Josip Mrzljak. Na svetkovinu Tijelova, punim nazivom svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, katolici se podsjećaju da je Bog uzeo ljudsko tijelo kako bi postao čovjekom.  Nakon euharistijskog slavlja održat će se i svečana Tijelovska procesija ulicama Varaždina.

ZAGREB – Gotovo sve Holdingove podružnice danas, 15. lipnja 2017. godine ne rade ili rade po nedjeljnom rasporedu. Tako će se u  tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivati nedjeljni vozni red, a  zbog očekivano smanjene prometne potražnje, u petak, 16. lipnja, u tramvajskom prometu primjenjivat će se subotnji vozni red, dok će autobusne linije prometovati prema rasporedu radnoga dana. Tržnice u gradu Zagrebu, Veletržnica i hladnjača i skladišta, Zelena tržnica i  Sajmište Sesvete danas neće poslovati.

KRAPINA – Ovogodišnje izdanje manifestacije “Noć krapinskog pračovjeka”, koju zajednički organiziraju Grad Krapina i Turistička zajednica grada Krapine, održat će se od 16. do 18. lipnja 2017. Uvod u brojna događanja je  otvorenje izložbe “Felix u gostima”, autora Srećka Puntarića Felixa ”, u petak, 16. lipnja, u Galeriji grada Krapine. Središnje događanje je u subotu, 17. lipnja, kada će se na Trgu Ljudevita Gaja obilježiti pola stoljeća od osvajanja pehara velesajamskih gradova Građanskog nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba te Sajam braniteljskih zadruga Hrvatske. U nedjelju, 18. lipnja na Hušnjakovom će se održati sada već tradicionalna “Roštiljada” uz mnoštvo popratnih sadržaja.

ČAKOVEC – Otvoren je poziv za zakup izlagačko- prodajnih prostora na najvećoj kulturno-turističkoj manifestaciji u Međimurju “Porcijunkulovo”, koja će se ove godine održavati od 28. srpnja do 2. kolovoza 2017. Prijavu i natječajnu dokumentaciju treba dostaviti Turističkoj zajednici Grada Čakovca najkasnije do 7. srpnja.

KOPRIVNICA – Manifestacija 13. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije održat će se u subotu, 8. srpnja 2017. godine na Zrinskom trgu u Koprivnici, a prijave za izlaganje traju do 1. srpnja 2017. Prijavnica se nalazi na web stranici Koprivničko-križevačke županije.  Dan povrća središnja je edukativno promotivna manifestacija posvećena promociji proizvodnje povrća i promicanju vrijednosti razvoja domaće proizvodnje, a u sklopu manifestacije održat će se razna predavanja te podijeliti priznanja za najljepše uređeni izlagački prostor.

ZAGREB – Tri filmske ljubavne priče, Projekt: Zajedno, Nakon ljubavi i Najsretniji dan u životu Ollija Mäkija, bit će prikazane danas, 15. lipnja 2017. godine u kinu Europa. Projekcije u Velikoj dvorani počinju od 17,15 sati.

loading