Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 15.06.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – U povodu Ramazanskog bajrama, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas, 15. lipnja 2018. godine, u ranim jutarnjim satima posjetio je Islamski centar u Zagrebu. Ovom prilikom susreo se s vjernicima i predstavnicima islamske zajednice u Zagrebu i Hrvatskoj. – Zagreb može biti  primjer kvalitetnog suživota svih građana bez obzira na vjeru na čemu osobno radi već punih 18 godina od kada je na čelu grada, ističe zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

ZABOK – Nakon što je jučer u Hraščini potpisao ugovor za gradnju školske sportske dvorane težak 11,5 milijuna kuna, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar danas, 15. lipnja 2018. godine, s izvođačem radova potpisao je ugovor o energetskoj obnovi najveće škole na području županije – Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog, u iznosu od 8,5 milijuna kuna.  -Kad je u pitanju energetska obnova ove škole, očekujemo uštedu od 57% što će nam omogućiti da od tih sredstava školi nabavimo i neka suvremena pomagala koja će im unaprijediti rad, ali i da ulažemo u druge škole – naglasio je Kolar uz riječi da ga posebno veseli što će se unutar desetak dana potpisati ugovor za energetsku obnovu škola u Pregradi i Humu na Sutli. Rok za dovršetak radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog je šest mjeseci, a izvođač radova uvodi se u posao u utorak, 19. lipnja.

 

ZAGREB – Stotinjak fizioterapeuta iz Hrvatske i regije okupilo se u petak, 15 lipnja, na međunarodnom znanstvenom skupu „Physiotherapia Croatica 2018“ na Sveučilištu Libertas u Zagrebu. Stručnjaci iz područja fizioterapije razgovarali su o fizioterapiji kao znanstvenoj grani, načinima promocije, obrazovanja i novostima u području fizioterapije. Na znanstvenom skupu bila je i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

KOPRIVNICA – Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren proglasio je elementarnu nepogodu za područje Grada Đurđevca zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih tučom koja je proteklog četvrtka, 7. lipnja nanijela velike materijalne štete na poljoprivrednim površinama. Gradsko povjerenstvo procijenilo je kako je nastala šteta u ukupnom iznosu od 2,5 milijuna kuna te je taj dopis upućen ministarstvima financija i poljoprivrede.

NEDELIŠĆE- U međimurskoj općini Nedelišće  danas je otvoren najveći međimurski sajam poduzetništva MESAP 2018. Na vanjskim prostorima i u sajamskoj dvorani predstavljaju  se brojni domaći i strani izlagači, a sajam ima i  bogat popratni program.  Sajam se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Partner jubilarnog 20. MESAP-a je Varaždinska županija. MESAP je za posjetitelje svakodnevno do nedjelje 17. lipnja otvoren od 9 sati ujutro do večernjih sati uz besplatan ulaz.

VARAŽDIN – Varaždinska županija i mreža za održivu mobilnost CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa, organizatori su  3. CIVINET Foruma koji će se  danas, 15. lipnja 2018. godine održavati u Skupštinskoj dvorani županijske palače u Varaždinu. Tema ovogodišnjeg Foruma je “Održiva mobilnost i integrirani prijevoz putnika u funkciji pozitivnih demografskih kretanja”Tijekom foruma koji će trajati do poslijepodnevnih sati bit će predstavljeni zanimljivi projekti poboljšanja javnog prijevoza u ruralnim sredinama, te unapređenja u autobusnom i željezničkom prijevozu iz 9 zemalja Europske unije. Projekte će uz domaće stručnjake prezentirati i stručnjaci iz Francuske i Mađarske.

KRAPINA – Manifestacija Ljeto u Krapini počinje u petak, 15. lipnja 2018. godine. Program ove tradicionalne krapinske manifestacije, koja se minulih godina održavala tijekom kolovoških nedjelja, ove je godine proširen te će manifestacija trajati sve do 26. kolovoza, s nizom atraktivnih sadržaja prilagođenih svim generacijama Krapinčana i gostiju. Početak manifestacije obilježit će program pod nazivom Noć krapinskog pračovjeka, od petka 15. do nedjelje 17. lipnja. U petak će tako u Gradskoj knjižnici od 19,00 sati biti održana dva putopisna predavanja, a na Trgu Ljudevita Gaja od 21,00 sat koncert klape Kmeti te od 22,00 sata Klape Intrade. U subotu, u garažama uz Krapinčicu održat će se street art Kriptoid, paragliding na Strahinjčici, a u večernjim satima na Trgu Ljudevita Gaja natjecanje u kuhanju kotlovine te praćenje utakmice svjetskog nogometnog prvenstva na velikom video zidu. Nedjeljni program održat će se na Hušnjakovom, od 18,30 do 20,00 sati.

ZAGREB – Plinska brojila, od danas 15. lipnja do 15. srpnja 2018. godine u kućanstvima i poslovnim subjektima i ove godine očitavaju poštari. Očitavanje stanja plinskih brojila za kućanstava provodit će se na distributivnom području Gradske plinare Zagreb te se planira očitati stanje potrošnje na 220 tisuća plinskih brojila u Zagrebu, Velikoj Gorici i Zaprešiću te općinama Brdovec, Marija Gorica, Dubravica i Pušća. Novost prilikom ovogodišnjeg očitanja jest aplikacija za očitanje brojila, koja je instalirana na mobilnim uređajima poštara. Nastavak je to suradnje Hrvatske pošte i Gradske plinare Zagreb.

loading