Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 15.09.2016.

Posted in Vijesti

ZABOK – Zagorski SDP ima razloga za zadovoljstvo  rezultatima Narodne koalicije na proteklim parlamentarnim izborima, rečeno je danas na press konferenciji u Zaboku. U 3. izbornoj jedinici je najjača lista Narodne koalicije u Hrvatskoj, a SDP je dobio 4 mandata, čak jedan više nego prošle godine. Tako će, uz Sinišu Hajdaša Dončića i Marka Vešligaja, interese Zagoraca u Hrvatskom saboru zastupat će i HNS-ova Marija Puh, naglašava potpredsjednik Glavnog odbora SDPH i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Da se neće kandidirati za nasljednika Zorana Milanovića, potvrdio je i danas na press konferenciji u Zaboku Siniša Hajdaš Dončić.sdp-hajdas-kolar

ZAGREB- Prva poslovna utrka u Hrvatskoj, B2B RUN, održat će se večeras u Zagrebu. Više od tri tisuće trkača iz različitih kompanija ovom će prilikom pokazati kako sport i posao idu ruku po ruku. Ovaj jedinstveni poslovno – sportski događaj namijenjen je isključivo zaposlenicima malih, srednjih i velikih tvrtki koji udruženi u timove ostvaruju zajedničke rezultate i jačaju timski duh.Start utrke bit će na Zagrebačkom Velesajmu,  iza Paviljona 8, s početkom u 18 sati zbog čega će ujedno do 19,00 sati biti zatvorene za promet Cimermanova i Antalova ulica.

ZAGREB  – Druženje građana u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji traje od 16. do 22. rujna, organizira Sindikat biciklista ove nedjelje, u zagrebačkoj Masarykovoj ulici koja će biti zatvorena za promet. Naime, upravo se 18. rujna obilježava „dan bez automobila“, čime će se ujedno najaviti i nacionalna kampanja „Biciklom na posao” koja počinje u ponedjeljak, 19. rujna 2016., u svrhu smanjenja broja bespotrebnih individualnih vožnji automobilom na kratke relacije, a kako bi se umanjile prometne gužve i ispušni plinovi. Kampanja završava 30. rujna, a oni koji su se najviše provozali do posla, osvojit će zanimljive nagrade i ponijeti titulu “Prijatelja bicikliranja”.

VARAŽDIN – Završna konferencija projekta Provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području multimedije”, održat će se danas u prostorima Sveučilišta Sjever u Varaždinu. Nositelj projekta vrijednog oko milijun i 300 tisuća kuna je Sveučilište Sjever, koje je zajedno s partnerima u proteklih 15 mjeseci kroz projekt napravilo značajan korak u razvoju novih studijskih programa u području multimedije na temelju potreba tržišta rada.    Projekt je većim dijelom financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

NEDELIŠĆE – Treći po redu Festival starijih osoba – jedinstvena manifestacija na razini Republike Hrvatske, bit će održana ove subote 17. rujna u Nedelišću. Tom trodnevnom manifestacijom želi se osvijestiti šira javnost o kulturnom bogatstvu starijih osoba u Međimurskoj županiji te pokazati na koje sve načine oni svakodnevno obogaćuju život u svojim zajednicama. Program počinje u 14,00 sati sportskim susretima za starije osobe na tamošnjem Trgu maršala Tita, nastavlja se Okruglim stolom koji će biti održan 21. rujna, dok će svečanost zatvaranja biti održana 23. rujna.

ĐURĐEVAC – Nakon što je prošle školske godine u đurđevačku Osnovnu školu Grgura Karlovčana uveden bežični internet, e-dnevnik i pametne ploče koje olakšavaju rad i praćenje nastave, ove je godine v.d. ravnatelj Hrvoje Janči u suradnji s Gradom nabavio 63 nova prijenosna računala za učitelje. Time je osigurano da svaki učenik, odnosno razred ima jedno računalo koje će koristiti kao pomoć u nastavi zajedno s interaktivnim pločama. Računalo je opremljeno svim programima potrebnim za izradu interaktivnih nastavnih materijala, a korištenje digitalnih sadržaja u nastavi bit će puno lakše. Cilj je omogućiti učenicima bolje praćenje i veću angažiranost tijekom nastave.

ZABOK – Kup Rudolfa Perešina, drugo po redu natjecanje u preciznom slijetanju avionima i ultra lakim letjelicama, na kojem se očekuje 12 letjelica i 20-ak natjecatelja iz Hrvatske, održat će se ove subote, 17. rujna na aerodromu Zabok – Gubaševo, s početkom u 11,00 sati. Već 18 godina u Gornjoj Stubici održava se manifestacija Susreti za Rudija, čiji su organizatori oduvijek željeli da se u sklopu nje održava i natjecanje u preciznom slijetanju avionima. S obzirom da u Gornjoj Stubici nema aerodroma, nastojalo se da natjecanje bude održano u Zagorju, što bliže Stubici, a otvaranjem Zagorskog aerodroma stvorena je mogućnost za ostvarenje ove zamisli.

loading