Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 15.12.2015.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Plaketa Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije dodijeljena je danas u HGK – Komori Zagreb. Najbolja trgovačka društva izabrana su na temelju financijske, tehnološke i inovativna izvrsnosti. Tradicionalno, zlatne plakete dodijeljene su u kategoriji velikih, srednjih i malih trgovačkih društava.  Posebno priznanje HGK dodijeljeno je Hrvatskoj elektroprivredi d.d. povodom 120. obljetnice djelovanja.

  
ZAGREB – Projekt Razvoj sustava za upravljanje poslovnim procesima u Gradu Zagrebu danas će u organizaciji PMI Hrvatska – Udruge Project Management Instituta biti predstavljen u prostorima Tribine Grada zagreba, na Kaptolu. Projekt, čiji je nositelj Grad Zagreb, nagrađen je posebnom poveljom za unapređenje kvalitete usluga lokalne samouprave i regionalne uprave uz primjenu projektnog pristupa na natječaju za najbolji projekt 2014. u izboru udruge Project Management Institute, članice najveće globalne strukovne organizacije međunarodno certificiranih voditelja projekata i volontera.Okupljene će u 17,00 sati pozdraviti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

KRAPINA – Neuobičajeno, bez rasprave, sinoć je 25 vladajućih vijećnika usvojilo proračun Krapinsko-zagorske županije za 2016. godinu, dok je 11 oporbenih vijećnika, predvođenih HDZ-om bilo protiv. HDZ je očekivao, da će župan Željko Kolar obrazložiti svoj prijedlog, a kako se to nije dogodilo, nismo ni mi željeli sudjelovati u raspravi, izjavio je vijećnik i predsjednik županijskog HDZ-a Žarko Tušek. Župan Željko Kolar drži da nije bilo razloga da oporba ne uputi svoje primjedbe i prijedloge, tim više što su njihovi vijećnici na sjednicama odbora, prije Skupštine, prijedlog podržali. Sa prihodima proračunskih korisnika, kompletnog školstva i zdravstva, proračun za 2016. godinu iznosi 432.199.000, a bez njih 175.105.000 milijuna kuna. Pri tome najveći dio, 115.707.000 otpada na pomoći, dok su prihodi od poreza 47.726.000 kuna.

ČAKOVEC – Sajam školskih preventivnih programa, u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, danas je održan u dvorani Prve OŠ Čakovec. Na sajmu je svaka čakovečka škola izložila učeničke radove ostvarene tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, odnosno od 15. studenog do 15. prosinca. To je bila samo jedna od aktivnosti koja je tim povodom u organizaciji Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije provedena u Međimurju. Uz to, svim je roditeljima učenika 7. i 8. razreda osnovnih, kao i 1. i 2. razreda srednjih škola podijeljen letak o novim drogama koje je tiskao Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, a da je sprječavanje zlouporabe novih droga pitanje prevencije, ali i zakonodavnih okvira, naglašava predsjednica Povjerenstva i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

VARAŽDIN – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Varaždinskoj županiji bespovratna sredstva u iznosu od 591.000 kuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Za projekt „Veliki za male“ dodijeljeno je 123.290 kuna, dok je za „Projekt razvoja integriranog prijevoza putnika i intermodalnog prijevoza tereta na području regije sjeverne Hrvatske“ dodijeljeno 467.958  kuna. Projektom „Veliki za male“, ističe župan Varaždinske županije Predrag Štromar,  nastavlja se s osiguravanjem pomoćnika učenicima s teškoćama, dok drugim projektom Varaždinska županija,  zajedno s Međimurskom i Koprivničko-križevačkom županijom razvija integrirani prijevoz putnika i tereta.

KOPRIVNICA – Radni sastanak s predstavnicima Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora, održali su čelnici Koprivničko-križevačke županije predvođeni županom Darkom Korenom. Tema sastanka bio je dogovor oko daljnjih aktivnosti u projektu „Koprivničko-križevačka županija – škole“. Njime će se na području Podravine i Prigorja izgraditi nova zgrada Obrtničke škole Koprivnica i pripadajuća sportska dvorana, dograditi zgrade križevačke Gimnazije „Ivana Zakmardija Dijankovečkoga“, đurđevačke Doktora Ivana Kranjčeva, kao i sportske dvorane škola Kalnik, Sveti Petar Orehovec, „Mihovil Pavlek Miškina“ u Đelekovcu, „Grigor Vitez“ u Svetom Ivanu Žabnu i izgraditi škola te školska sportska dvorana Osnovne škole Koprivnički Ivanec. Ukupna vrijednost projekta je 200 milijuna kuna.

KRAPINA – Primaju se prijave za 21. Zimsku školu informatike. Manifestaciju organiziraju Srednja škola Krapina, Krapinski informatički klub Krik i Hrvatski savez informatičara početkom sljedeće godine. Prvi krug radionica počinje 4. siječnja, a drugi 7. siječnja. Zainteresirani učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola mogu se prijaviti online preko linka na web stranicama kluba Krik i na web stranicama Srednje škole Krapina ili se javiti nastavnicima u školi. Zimska škola informatike nudi nadopunu redovnim i izbornim sadržajima u školi, sadržaje za darovite učenike, te aktualne sadržaje koji nisu dio redovnog školovanja.

KRIŽEVCI – Križevci će, prihvate li gradski vijećnici u petak na 19. sjednici Gradskog vijeća taj prijedlog, dobiti Ulicu dr. Franje Tuđmana. Nova ulica nalazit će se na prostoru nekadašnje križevačke vojarne, a proteže se od Trga svetog Florijana do Ulice Marcela Kiepacha. Obitelj Tuđman dala je suglasnost za imenovanje ulice po prvom hrvatskom predsjedniku doktoru Franji Tuđmanu. Tako su se stekli uvjeti da se ovaj prijedlog nađe na dnevnom redu Gradskog vijeća Grada Križevaca.

ZAPREŠIĆ – Javna rasprava o prijedlogu IV. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada zaprešića traje do 23. prosinca. Javno izlaganje zbog obrazloženja prijedloga plana održat će se danas u Gradskoj vijećnici Grada Zaprešića, od 17,30 sati.Tijekom trajanja javne rasprave prijedlog je objavljen na web-stanici Grada Zaprešića te je izložen na javni uvid u predvorju Gradske uprave radnim danom od 8,00 do 15,00 sati. Pisana mišljenja, primjedbe i prijedlozi na prijedlog Plana mogu se davati tijekom trajanja javne rasprave.

ČAKOVEC – Operativnu akciju „Mir i dobro“ provodit će od danas do 8. siječnja povodom božićnih i novogodišnjih blagdana djelatnici PU međimurske. U sklopu akcije provodit će se niz preventivnih mjera i aktivnosti vezanih uz korištenje pirotehničkih sredstava. U gradovima i većim naseljima bit će postavljeni informativni punktovi na kojima će se građani moći informirati o štetnim posljedicama  i dobiti letak sa savjetima o korištenju pirotehničkih sredstava, a u svim školama postavit će se i plakati kako bi se i djeci skrenula pažnja na opasnosti pri korištenju tih sredstava. Inače, akcija se provodi od 1993. godine.

loading