Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 15.-16.02.2020.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Centar za kulturu Trešnjevka i Tamburaški orkestar “Gaj” organizirali su u nedjelju, 16. veljače 2020. godinu u velikoj dvorani Centra koncert pod nazivom “Večer tamburaških evergreena”. Orkestru su se na pozornici pridružila i neka od najpoznatijih vokalno solističkih imena, Krunoslav Kićo Slabinac, Stjepan Jeršek Štef i Marko Košutić te solist na bisernici Jasmin Ramić. Pod dirigentskom palicom Krešimira Račića izvedene su neke od najpoznatijih pjesama u obradi za tamburaški orkestar, kao i autorske skladbe originalno pisane za tamburaški orkestar koje su obogatile umjetničku tamburašku glazbu.

DARUVAR – Tjedan psihologije u Gimnaziji Daruvar održat će se od 17. do 21. veljače 2020. godine s nizom zanimljivih predavanja i radionica kao dio obilježavanja 13. Tjedna psihologije u Hrvatskoj. U programu daruvarske gimnazije gostovat će bivši učenici, danas diplomirani psiholozi, a kao posebne gošće najavljene su psihologinje Ana Raguž i Anamaria Fadljević. Tjedan psihologije organizira školska psihologinja Elizabeta Sabljić, koja svojim dugogodišnjim ustrajnim radom promovira teme iz ovog područja pokušavajući ih približiti ne samo učenicima već i široj zajednici.

KRAPINA – Zanimljiva događanja u veljači organizira Pučko otvoreno učilište Krapina. Prvo je tradicionalna izložba maski, međunarodnog karaktera, koja je otvorena u subotu, 15. veljače 2020. godine, u Galeriji grada Krapine. Dan nakon otvorenja izložbe, u nedjelju 16. veljače u Festivalskoj je dvorani, pod pokroviteljstvom Grada Krapine, organiziran je koncert povodom Valentinova, „Srčece moje“, koji je održala Klapa Kmeti iz Pregrade, uz gošće – ženski vokalni sastavi Queentete, Sotelia, Ratkajke i Lire.

ČAKOVEC – Javna kampanja o razumnoj potrošnji antibiotika, u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, održana je u subotu, 15. veljače 2020. godine na Trgu Republike u Čakovcu. Putem ove javne kampanje Hrvatski zavod za javno zdravstvo informirao je javnost o antibioticima i važnosti njihove razumne uporabe. Više od 90% antibiotika se troši izvan bolnica, a u Međimurju je taj udio izvanbolničke potrošnje čak i viši. Predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dijelili su slikovnice, letke i ostali promotivni materijal namijenjen edukaciji stanovništva u cilju promicanja znanja i informacija.

VARAŽDIN – Još u subotu, 15. veljače 2020. godine, posjetitelji su mogli sudjelovati na Psihošpancirfestu koji je održan na Sveučilištu Sjever u Varaždinu. Više od 150 psihologa, psihijatara, medicinskih sestara, psihoterapeuta, ali i stručnjaka drugih struka održlo je brojna predavanja i radionica namijenjenih stručnom usavršavanju profesionalaca, ali istovremeno i svim zainteresiranim građanima i studentima. Sveučilište Sjever po peti puta zaredom, bilo jedomaćin i suorganizator Psihošpancira koji je u Varaždinsku županiju doveo brojne stručnjake iz područja mentalnog zdravlja.

ZAPREŠIĆ – Bogatim programom i raznovrsnim sadržajima u Zaprešiću je obilježeno Valentinovo. Gala koncert vječnih melodija održan je u subotu, 15. veljače u maloj dvorani POU Zaprešić, dok će se predstava „Preko veze“ moći pogledati u nedjelju, 16. veljače, također od 19,00 sati u velikoj dvorani.

ŠENKOVEC – Na promociji zbornika Mozaik poezije i proze u nakladi Udruge Mlada pera, održanoj u Knjižnici i čitaonici Šenkovec predsjednik Udruge Gorkić Taradi najavio je novi natječaj Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka kojemu je cilj izdavanje istoimene slikovnice. Samo predstavljanje slikovnice koju su napisala djeca održat će se u vrijeme Porcijunkulova u i oko Starog grada. Na početnom punktu bit će maskota Zmajčeka Pozojčeka, gdje će se okupiti djeca i roditelji i odakle će se krenuti u obilazak Starog grada. Na svakom punktu će djeca i roditelji koji se prijave pročitati, odglumiti ili izvesti performans na određenu priču koja je stigla na literarni natječaj i objavljena je u slikovnici Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka.

PETROVINA – 126. redovna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrovina održana je u subotu, 15. veljače 2020. godine u prostorijama vatrogasnog doma DVD-a. U ime Zagrebačke županije sjednici je prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak.

KOPRIVNICA – Jedinstveni sportski događaj održan je u subotu, 15. veljače 2020. godine na koprivničkim Gradskim bazenima Cerine. Radi se o drugom turniru Hrvatske vaterpolo amaterske lige na kojem su se natjecali predstavnici amaterskih i veteranskih vaterpolo klubova. Snage je odmjerilo devet ekipa. U sklopu turnira održana je i revijalna utakmica koprivničke Vaterpolo ekipe Pirane i Selekcija Hrvatske vaterpolo amaterske lige te demonstracija tehnika vaterpolo igre za najmlađe Koprivničance.

loading