Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 15. – 16.07.2017.

Posted in Vijesti

CVETLIN – „Cvetlin 2017“ naziv je tradicionalnog etno festivala održanog u subotu, 15. srpnja u Cvetlinu kod Trakošćana. Organizator festivala koji svakog srpnja okuplja tisuće ljubitelja domaće glazbe iz cijelog Zagorja, Međimurja, Zagreba i prekograničnih slovenskih mjesta je DVD Cvetlin. U glazbenom dijelu i ove se godine za naklonost žirija i publike natjecalo desetak sastava s područja Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Međimurske i Varaždinske županije, koji njeguju tradicionalnu narodnu glazbu čija su okosnica žičani instrumenti. Pokrovitelji ovogodišnjeg 31, festivalskog izdanja su Turistička zajednica Trakošćana, Općina Bednja, Varaždinska županija i Ministarstvo kulture.

ČAKOVEC – Dinamo nastavlja s turnejom po Hrvatskoj povodom 50. obljetnice osvajanja Kupa velesajamskih gradova. Tako će danas, 15. srpnja, na trgu Republike u Čakovcu, u vremenu od 17,00 do 19,00 sati biti izložen trofej  iz 1967. godine i lopta iz finala protiv Leeds Uniteda. U Čakovec će doputovati legendarni igrači Dinamove generacije ’67. Branko Gračanin i Marijan Čerček, a navijači će se s njima moći družiti na trgu u poslijepodnevnim satima. Podsjetimo,“ modri klub“ će u sklopu ove turneje posjetiti čak 16 gradova diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

ZAGREB – U sklopu programa Zagrebačkog kulturnog ljeto na ljetnoj pozornici Bundek svakodnevno se održavaju besplatni koncerti.  U subotu, 15. srpnja, na kraju festivala, na rasporedu je glazba Portugala – tradicionalni fado.  Ulaz na sve koncerte je besplatan.

ZAGREB –  U sklopu ciklusa radionica Veliki izumi za male ljude u subotu, 15. srpnja, od 10,00 do 12,000 sati djeca će se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla moći upoznati sa poviješću automobila. Radionicu Brum, brum – povijest i razvoj automobila vodi Silvio Mumelaš.  Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 12 godina.

ZAGREB – Manifestacija Ljeto u MSU bit će zatvorena u subotu,  15. srpnja koncertom Vatre na krovu muzeja. Prije koncerta riječka umjetnica Nika Rukavina izvest će performans „Word Whiping“ – Bičevanje riječima. Uz koncert, kao i obično bit će i prikazan  film iz ciklusa Best of Metropolis u dvorani Gorgona u 17,00 i 19,15 sati. Svi posjetitelji moći će i razgledati izložbe Ivane Franke “Strujanje percepcije (svemiri misli)” i Tommija Grönlunda i Petterija Nisunena “Siva zona” .

VARAŽDIN – U Varaždinu traje kvalifikacijski turnir Juniorskog prvenstva Europe u bejzbolu na kojem, uz našu domaću reprezentaciju, nastupaju i reprezentacije Ukrajine, Austrije, Švedske i Slovačke. Glavni organizator ovog sportskog događanja je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Baseball klub Vindija, iz kojeg dolaze reprezentativci od kojih se očekuje da ponove uspjeh iz 2014. godine, kada je također u Varaždinu hrvatska reprezentacija osvojila takav turnir. Finale se očekuje ove subote, 15. srpnja u 14,00 sati na bejzbolskom igralištu na varaždinskom „Srednjoškolcu“.

VELIKA HORVATSKA – Trinaesti Dani kulture, zabave i sporta počeli su u Velikoj Horvatskoj. Danas, 15. srpnja posjetitelji će imati priliku uživati u kulturnom programu uz nastupe Kulturno umjetničkog društva Horvatska, KUD-a „Elizabeta“ iz Jalžabeta i Folklornog ansambla „Dr. Ante Starčević“ iz Gospića.

PISAROVINA – Kulturno-sportska događanja, štandovi s proizvodima OPG-a, obrtnika i udruga te zabavni program organiziran je ovog vikenda, od 14. do 16. srpnja u sklopu manifestacije Kupske večeri u Pisarovini.

 DONJA DUBRAVA – Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec sudjelovat će ove nedjelje, 16. srpnja u obilježavanju 353. godišnjice pada utvrde Novi Zrin. Sudionici će se u 10,00 sati okupiti u Donjoj Dubravi, zatim će poći na svetu misu u crkvu svete Margarete, da bi se nakon toga uputili autobusima na Novi Zrin, gdje će položiti vijence i zapaliti svijeće.

JASTREBARSKO – Škapularsko proštenje bit će održano ove nedjelje, 16. srpnja kod Franjevačkog samostana i crkve svete Marije u Jastrrebarskom. Početak je u 10,30 sati.

loading