Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 15.-16.12.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Umjetnički paviljon u Zagrebu proslavio je u subotu, 15. prosinca 2018. godine svoj Dan, a ujedno i 120 godina djelovanja i postojanja. U Umjetničkom su paviljonu pripremili brojne pogodnosti za sve one koji će posjetiti izložbu Vlaho Bukovac i Alexandre Cabanel – povijesni susret učenika i učitelja koja je otvorena do 6. siječnja.

ZAGREB – Hrvatski Caritas u suradnji s Hrvatskim šumama organizirao je promotivno-humanitarni događaj “Za 1000 radosti”. Tim povodom su u subotu 15. prosinca na Trgu bana  Jelačića prodavana božićna drvca, čime je prikupljena  pomoć za siromašne obitelji diljem Hrvatske.

VARAŽDIN – Ove godine Glazbena škola u Varaždinu slavi svoju 190 obljetnicu i tim povodom u suradnji sa Gradskim muzejom u Varaždinu pripremila je izložbu „Glazbena škola u Varaždinu – 190 godina djelovanja“, koja će u Palači Sermage  biti otvorena do 3. ožujka 2019. godine. Izložba kustosice Jelene Rančić obuhvaća dvjestotinjak predmeta iz fundusa Gradskog muzeja Varaždin, arhiva Glazbene škole u Varaždinu, Etnografskog muzeja u Zagrebu, Muzeja za umjetnost i obrt, Državnog arhiva u Varaždinu i privatnog vlasništva, kojima se javnosti žele približiti važne osobe i događaji iz povijesti rada Glazbene škole u Varaždinu. Izložba je upotpunjena video projekcijama i uređajima za reprodukciju glazbe.

KOPRIVNICA – U Koprivnici je počela treća manifestacija „Koprivnička bajka“. Glavnina programa i aktivnosti odvija se na koprivničkom Zrinskom trgu gdje su smješteni pozornica i kupola, te klizalište, a u gradskom parku ostaje Kuća Djeda Mraza i jaslice te posebno uređena Aleja uzdisaja. Koprivnička bajka traje sve to velikog dočeka Nove 2019. godine.

KRAPINA –  Božićno-novogodišnji koncert, 14.  po redu, Gradskog puhačkog orkestra Krapina „ svim na zemlji“ održan je u nedjelju 16. prosinca 2018. godine u krapinskoj Festivalskoj dvorani s početkom. Uz Puhački orkestar nastupili su Sabina Kunštek, Filip Mikša, Kristijan Sinković i Gabriela Nežmahen.

VELIKA GORICA – Povorka svjetla organizirana je u nedjelju, 16. prosinca 2018. godine u Velikoj Gorici. Krenula je iz Parka ispred crkve Navještenja Blažene Djevice Marije. Ispred Muzeja Turopolja organiziran je prikaz živih jaslica i Betlehemskog sela.

STRAHONINEC – Obljetnica KUD-a Strahoninec, 20. po redu, održana je u subotu, 15. prosinca 2018. godine u Kulturnom centru Općine Strahoninec. Riječ je o društvu osnovanom 1998. godine sa 120 članova podijeljenih u 5 sekcija; folklornu, tamburašku, vokalnu, dramsku i sekciju za očuvanje kulturne baštine. KUD Strahoninec svojim nastupima diljem Republike Hrvatske, ali i izvan njenih granica štiti, promovira i nastoji očuvati međimurske običaje, pjesmu i ples.

ZAGREB – Mnoštvo trkača kostimiranih u vilenjake, sobove, Djedove Božićnjake, ove je godine trčalo najatraktivnijim adventskim lokacijama u  sklopu jedinstvene utrke Zagreb Advent Run. Utrka Zagreb Advent Run okupila je u nedjelju, 16. prosinca 2.835 sudionika iz 29 zemalja koji su trčali ili hodali 5 ili 10 kilometara najatraktivnijim lokacijama, poput Trga bana Jelačića, Ilicom te najljepšim zagrebačkim parkom Zrinjevcem. Dio sredstava prikupljenih od kotizacija na ovoj humanitarnoj utrci bit će doniran Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga.

 

loading