Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 16.01.2017.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Uz 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, vijence su danas na krapinskom gradskom groblju položila izaslanstva braniteljskih udruga, MUP-a te Krapinsko-zagorske županije predvođena županom Željkom Kolarom. Kao branitelj, koji se u vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana vratio kući s bojišta, tog 15. siječnja 1992. godine, prisjetio se župan Kolar te naglasio kako tu posebno treba spomenuti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana te još jednog Zagorca, predsjednika Vlade nacionalnog jedinstva Franju Gregurića, odnosno da su Zagorci ponovno odigrali jednu od ključnih uloga u hrvatskoj povijesti.

STUBIČKE TOPLICE – Počast Vladimiru Bosnaru, dugogodišnjem načelniku Općine Stubičke Toplice, koji je iznenada preminuo u 61. godini života, danas su na komemoraciji u Stubičkim Toplicama, u nazočnosti obitelji i prijatelja, odali mnogi predstavnici javnog i političkog života, među kojima i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te saborski zastupnik Žarko Tušek. Vladimir Bosnar je, od 1993. godine, otkada je uz kraći prekid obavljao dužnost načelnika, svu svoju energiju utkao u stvaranje prosperitetne općine Stubičke Toplice, od toga da je bio inicijator njenog osnivanja, da je osnovao dječji vrtić i osnovnu školu, pa do višestrukog turističkog priznanja Zeleni cvijet za najuređenije kontinentalno mjesto.

ZAGREB – Prostor  budućeg Tehnološkog parka koji će biti na raspolaganju zagrebačkim start-up tvrtkama, studentima i drugim institucijama u svrhu unapređenja i razvoja tvrtki u gradu Zagrebu, u paviljonu 12, Zagrebačkog velesajma, danas je obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Rekonsturkcijom poslovnog prostora 1. kata paviljona na površini od 7.313 četvornih metara, uz već postojeće Tehnološke parkove u Voltinom i na Žitnjaku, bit će kvalitetno uređen besplatan prostor za 120 modula. Grad zagreb je po mnogočemu prvi u Hrvatskoj, pa tako i po ovome, a najsretniji ću biti kada krajem ožujka ili početkom travnja otvorimo ovaj prostor za 120 start-upova odnosno 300 do 400 novih radnih mjesta istaknuo je  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.Vrijednost radova je 15 milijuna kuna, koliko će koštati i samo opremanje. Uz to ovdje će biti i prostor Holdingovg Centra za korisnike za građane Novog Zagreba.

ZAGREB – Kroz Međunarodnu zračnu luku Zagreb prošle godine prošlo je 7% više korisnika nego 2015. godine. Ovo je treća godina uzastopnog rasta tj. od 2013. promet je povećan za više od 20%. Iz zračne luke ističu da je ovaj rast rezultat dobre povezanosti Zagreba i Hrvatske sa ostatkom svijeta posebice s Kanadom. Jer je Zagreb jedini grad u ovom dijelu Europe koji je direktno povezan s najvećom kanadskom metropolom. Dodajmo da će u ožujku  biti otvoren novi putnički terminal Franjo Tuđman što će omogućiti još kvalitetniju uslugu kako domaćim tako i stranim turistima.

ZAGREB – Skijalište u Bakačevoj ulici jučer je zatvoreno, a kamioni su cijelu večer prevozili snijeg s te privremene skijaške staze na Cmrok. Tako će sanjkalište na Cmorku biti u funkciji još dva mjeseca .Inače, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić već je za sljedeću godinu najavio još jedno skijalište u centru grada, prema svemu sudeći bit će to u Radićevoj ulici.

ZAGREB – Traži se Zagrepčanka godine. Odbor za javna priznanja pri Gradskoj skupštini raspisao je Javni natječaj za nagradu Zagrepčanka godine koja se dodjeljuje zagrepčankama koje su svojim djelovanjem znatno pridonijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova te postigle prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu s gospodarstvenog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta. Rok za podnošenje prijedloga je do 1. veljače 2017..

ČAKOVEC – Tijekom prosinca 2016. godine, evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- Područnog ureda Čakovec je napustilo 585 osoba, što je povećanje u odnosu na prethodni mjesec za 4,3 posto te u odnosu na prosinac 2015. godine za 0,5 posto. Od tog je broja, evidenciju zbog zaposlenja napustilo 349 osoba, što predstavlja blagi porast zaposlenosti u odnosu na mjesec studeni za 1,2 posto. Na temelju radnog odnosa zaposleno je 250 osoba, a najviše ih posao pronašlo u prerađivačkoj industriji i trgovini.

 VARAŽDIN – Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije na području županije registrirano je 200-tinjak oboljelih od virusa influence tipa A i tipa B. Procjena je ipak  da je broj oboljelih od gripe veći, jer mnogo njih u početku se ne javlja svojem liječniku . Zbog epidemije gripe je posjet bolesnicima u varaždinskoj Općoj bolnici ograničen je na jednu zdravu osobu, a građane sa simptomima bilo kakve respiratorne infekcije ili gripe upozorava se da ne dolaze u prostore bolnice.

BJELOVARNatječaj za dodjelu stipendija za ovu akademsku godinu raspisala je Bjelovarsko-bilogorska županija. Stipendirat će se 20 novih studenata i to 10 studenata prve godine studija i 10 studenata viših godina studija. Natječaj je otvoren do 31. siječnja, a sve uvijete po kojima studenti mogu ostvariti stipendiju zainteresirani mogu pronaći na Internet stranici Bjelovarsko-bilogorske županije. Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija trenutno stipendira pedeset studenata koji deset mjeseci u godini primaju po tisuću kuna mjesečno.

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije održalo je edukaciju iz prve pomoći za voditelje podmlatka i mladih s područja Koprivničko-križevačke županije kao pripremu za natjecanja mladih koja će se održati u ožujku. Uz to, za devet je osoba održan tečaj za realistički prikaz ozljeda. Sudjelovalo je 20 voditelja podmlatka i mladih iz osnovnih i srednjih škola koji će pripremati ekipe za natjecanje. Gradsko natjecanje održat će se 11. ožujka, međužupanijsko 8. travnja u Koprivnici, a državno natjecanje 13. svibnja u Sisku.

loading