Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 16.02.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Atletsku dvoranu na Zagrebačkom velesajmu ovog petka, 16. veljače 2018. godine otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu sa Sandrom Perković. Preuređenjem dijela 1. paviljona napravljena je atletska dvorana na površini 9.000 metara četvornih koja ima atletsku stazu – 200 metara s četiri staze, atletsku stazu – 60 metara sa šest staza, bacalište kugle, te zaletište s doskočištem za skok u dalj, vis i skok s motkom. Također su napravljene garderobe, teretana i teleskopske tribine za 300 gledatelja. Ukupna investicija iznosi 13 milijuna 210 tisuća kuna. Kako je istaknuo predsjednik zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović ovo je izuzetan događaj za hrvatsku i zagrebačku atletiku koja to zaslužuje, a posebno će motivirati mlade za ovaj sport. Otvorenju je prisustvovalo tridesetak zagrebačkih atletičara među kojima i Mario Možnik, Martin Sinković, Nikola Dragaš.

ZAGREB – Zagrebačka županija ovogodišnji je dobitnik velike nagrade i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Županija je prestižnu nagradu osvojila u konkurenciji 194 predložena kandidata iz 7 zemalja, a o dobitnicima je odlučivao neovisan trinaestočlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja. Veliku nagradu i priznanje Županija je zaslužila zahvaljujući statusu jedne od gospodarski najstabilnijih domaćih regija koja je u samom vrhu razvijenosti u Republici Hrvatskoj. Članove Međunarodnog komiteta naročito se dojmio čitav niz realiziranih i planiranih investicija u Zagrebačkoj županiji te činjenica da je Županija postala sinonim za učinkovitu javnu upravu koja je na raspolaganju investitorima i gospodarstvenicima od 0 do 24 sata prilikom realizacije njihovih investicija i poduzetničkih ideja. Prestižna nagrada za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i južnoj Europi Zagrebačkoj županiji će biti uručena u Dubrovniku, 3. ožujka 2018. godine, u sklopu Regionalnog summita poduzetnika „300 najboljih“.

ZAGREB – Zagrebačka Osnovna škola Rudeš trenutno broji 655 učenika, a osim djece iz Rudeša, školu pohađaju i djeca iz okolnih naselja, stoga je uz već postojeću dvoranu, potrebna i izgradnja vanjskog igrališta. To će biti izvedivo nakon što se ishodi lokacijska dozvola te riješe imovinsko pravni odnosi za dio parcele koja nije u vlasništvu Grada. Naime, inicijativu MO Rudeš Grad Zagreb  je prihvatio  i počeo rješavati potrebnu dokumentaciju.

ZAGREB – U zagrebačkoj, gornjogradskoj, Galeriji Kristofor Stanković postavljena je izložba radova članova Udruge slijepih Zagreb pod nazivom „Dodirni čaroliju od papira“. Riječ je o izložbi slika, čestitki i nakita koji su nastali tehnikom Quillinga – rolanja i savijanja trakica papira. – Time smo htjeli pokazati kako uz toleranciju različitosti, bez obzira tko smo i što smo, možemo napraviti lijepe uratke i izložbe –  istaknula je Karolina Brukner, voditeljica radionica. Izložba „Dodirni čaroliju od papira“ je besplatna i moguće ju je razgledati do 25. veljače na adresi Ćirilometodska 5 od 10,00 do 20,00 sati.

VARAŽDIN – Vijećnici županijske skupštine Varaždinske županije na svojoj su jučerašnjoj  sjednici prihvatili i izvještaj o stanju nezaposlenosti i zapošljavanju na području Varaždinske županije za 2017. godinu.Varaždinska županija se sa administrativnom stopom nezaposlenosti od 5,5% nalazi na drugom mjestu u Republici Hrvatskoj. Inače tijekom 2017. godine u evidenciji  varaždinskog regionalnog ureda zavoda za zapošljavanje, prosječno mjesečno bilo je prijavljeno 4.135 nezaposlenih osoba. Prosječan mjesečni broj nezaposlenih osoba u 2017. godini manji je za 28,3% u odnosu na 2016. godinu.

KRAPINA – Lidrano – Smotra literarnog, novinarskog radijskog i dramskog-scenskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije održava se danas, 16. veljače 2018. godine, u Krapini. Domaćin susreta za osnovne škole je OŠ Ljudevit Gaj Krapina, a za Srednje škole Srednja škola Krapina. Riječi dobrodošlice sudionicima su jutros u Festivalskoj dvorani u Krapini uputili gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji su se tom prilikom prisjetili sebe u školskoj dobi te djeci uputili riječi podrške. Na ovogodišnjem Lidranu u Krapinsko-zagorskoj županiji kroz sve izraze sudjeluje 150 učenika i 75 mentora iz osnovnih te 65 učenika i 30 mentora iz srednjih škola. Prema prijedlozima članova povjerenstva, određeni će učenici sa svojim radovima sudjelovati na državnom susretu Lidrano početkom travnja.

ČAKOVEC – Predstavnici Međimurske županije danas, 16. veljače 2018. godine su u Čakovcu predstavili 14 mjera turističkih potpora, koje sve fizičke i pravne osobe iz Međimurja mogu iskoristiti ove godine. Naime, Županija je u proračunu 2018. godine osigurala za tu namjenu 300 tisuća kuna, a svi turistički subjekti na poziv se mogu javiti sa svojim projektnim prijedlozima do 23. ožujka. To mogu biti projekti za razvoj i povećanje smještajnih kapaciteta, jačanje enogastronomske ponude ili pak nešto treće, no važno je da pridonose ukupnom razvoju turističke ponude Međimurja, naglasio je međimurski župan Matija Posavec i čestitao svima koji su tu mogućnost iskoristili prijašnjih godina. Zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman je tome dodala da se potpore dodjeljuju od 2011. godine, a svi oni koji su bili korisnici prijašnjih godina, mogu se ponovno javiti na ovaj poziv kako bi dodatno unaprijedili svoj turistički proizvod.

KOPRIVNICA – Mogućnosti financiranja za poljoprivrednike kroz Program ruralnog razvoja RH u 2018., trendovi mikroklimatskih promjena u Podravini i njihov utjecaj na poljoprivrednu proizvodnju te mogućnosti otkupa poljoprivrednih proizvoda za potrebe industrijske prerade u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji bile su teme današnje edukacije za podravske poljoprivrednike. Potencijali poljoprivrednika Koprivničko-križevačke županije prilično su veliki, kaže župan Darko Koren i ističe kako je budućnost agrarnog sektora u Podravini i Prigorju, među ostalim, u boljem povezivanju s prehrambenim, prvenstveno, hrvatskim sektorom.

KLOŠTAR PODRAVSKI –  Nastavak suradnje Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije u cilju bolje prometne povezanosti, bila je tema sastanka predstavnika dviju županija, na čelu sa županima Darkom Korenom i Igorom Androvićem u Kloštru Podravskom. Oba župana dala su podršku inicijativi Općine Kloštar Podravski u vezi rješavanja pitanja lokalne ceste Mala Črešnjevica-Kozarevac. Svrha je povezivanje naselja, općina u ove dvije županije, a time bi se ujedno povezale župe Varaždinske i Požeške biskupije. Otvaraju se i mogućnosti stavljanja u funkciju vinskih putova, što bi pozitivno utjecalo na razvoj kontinentalnog turizma.

MRKOPALJ – Tradicionalni  56. Memorijal mira u spomen na 26 smrznutih partizana na Matić Poljani,  bit će održan u Mrkopolju ove subote i nedjelje, 17. i 18. veljače.  Radi se o najvećem, najstarijem i najznačajnijem natjecanju u skijaškom trčanju u Hrvatskoj.  U sklopu ovog natjecanja u nedjelju, 18. veljače od 10,00 sati održat će se i  40. skijaški maraton pod nazivom Maraton Mira. Novost ovogodišnjeg jubilarnog maratona je da će nastupiti i Hrvatska paraolimpijska reprezentacija u skijaškom trčanju. To su im posljednje pripreme pred odlazak na Paraolimpijske igre u Pyong Changu.

KARLOVAC – Povodom obilježavanja desete godišnjice rada Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske i njezine uspješne suradnje s Karlovačkom županijom na brojnim energetskim projektima, danas su, 16. veljače 2018. godine župan Karlovačke županije Damir Jelić i ravnatelj REGEA-e Julije Domac održali svečanu press konferenciju u Karlovcu.  Na konferenciji je bilo riječi o provedenim projektima s područja energetske učinkovitosti i održivog korištenja energije u Karlovačkoj županiji te o planovima za budućnost.

KUMROVEC – Sedmo izdanje međunarodnog natjecanja – INA Rallyja Kumrovec održat će se 2. i 3. ožujka 2018. godine u Kumrovcu. Svoj dolazak već su najavile posade iz sedam zemalja, a treću godinu zaredom pokroviteljica natjecanja je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Dvodnevna manifestacija počinje u petak, 2. ožujka, atraktivnim prologom dugačkim dva kilometra na parkiralištu Termi Tuhelj. U subotu, 3. ožujka program počinje u 09,00 sati, ceremonijalnim startom u Muzeju “Staro selo” u Kumrovcu. Prvi od ukupno četiri brzinska ispita vozit će se sa startom u 10 sati i 9 minuta. U dosadašnjih šest kumrovečkih rallyja, čak pet puta su pobjedu odnijele posade u Mitsubishi Lancerima. Trostruki je pobjednik Mađar Janos Szilagyi.

 

loading