Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 16.03.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Na autobusnoj stanici, na Mažurancu, rano jutros, puštena su u promet hibridna autobusna vozila i to na liniji 118 Trg Mažuranića – Voltino. – Korespondiramo s vremenom i ponovno pokazujemo da imamo jedan od najboljih javnih gradskih prijevoza u Europi – istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić. Radi se o vozilima na probnoj upotrebi u Zagrebačkom električnom tramvaju sljedećih mjesec dana. Uz bolju udobnost za putnike, ova vozila su na višoj ekološkoj razini jer ispuštaju do 30% manje CO2. Očekivana financijska ušteda je i do 40%, , naglasila je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban. Uz liniju 118, ovi autobusi vozit će i na liniji 128 Črnomerec- Lukšić.

KRIŽEVCI – U radnom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji boravio je danas ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić. Posjetio je Križevce, gdje je razgledao radove na najvećoj investiciju u gradu, Razvojnom centru i Tehnološkom parku te prisustvovao proširenoj sjednici Kolegija gradonačelnika i načelnika Koprivničko-križevačke županije, koju je sazvao župan Darko Koren. Razvojni centar i tehnološki park Križevci koji se gradi u prostoru bivše križevačke vojarne financiran je sredstvima Europske unije, ponosno ističe gradonačelnik Branko Hrg, a današnji posjet, kaže župan Darko Koren, prilika je za još jedno predstavljanje projekata Koprivničko-križevačke županije. Ministar Tomislav Tolušić pohvalio je uspjeh Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije.

ČAKOVEC – U službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je jučer prvi potpredsjednik Vlade RH Tomislav Karamarko. Tom je prigodom održao radni sastanak sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem koji mu je predstavio kapitalne projekte u Međimurju. Poseban je naglasak stavljen na tri projekta koja su označena prioritetom u Županiji, a to su završetak izgradnje osnovne škole i dvorane u Pribislavcu, Doma zdravlja u Čakovcu te sportske dvorane u Orehovici. U pratnji ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, ministra turizma Antona Klimana i ministra poduzetništva i obrta Darka Horvata, Karamarko se kasnije pridružio i proslavi 26. obljetnice HDZ-a Međimurske županije u čakovečkom Centru za kulturu.

KRAPINA – Primopredaja novih vozila Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije održana je danas u Krapini, ispred županijskog Doma zdravlja. Riječ je o dva automobila kojima će se koristiti patronažne sestre. Jedno vozilo nabavljeno je zahvaljujući decentraliziranim sredstvima, a jedno iz vlastitih sredstava Doma zdravlja, naglašava ravnateljica Nada Dogan.vozila dom zdravljaKljučeve vozila patronažnim je sestrama uručio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar ističući kako će im ona bitno olakšati svakodnevno obavljanje zahtjevnog posla na terenu. Danas je ujedno predstavljen i ortopan, 198 tisuća kuna vrijedan novi uređaj kojeg je nedavno nabavio Županijski dom zdravlja, a najavljeno je da uskoro u Dom zdravlja stižu i dva nova sanitetska vozila te još jedan vrijedan uređaj, koji će uvelike doprinijeti kvaliteti zdravstvene usluge koja se pacijentima pruža u Krapini.

ZAGREB – Javni natječaj za dodjelu potpora manifestacijama značajnim za turističku ponudu Zagrebačke županije u 2016. godini raspisan je do 31. ožujka. Ukupno je osigurano milijun kuna. Pravo na potporu za manifestacije značajne za turističku ponudu Zagrebačke županije mogu ostvariti javne ustanove, ustanove u kulturi, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i udruženja obrtnika koje su registrirane na području Zagrebačke županije i koje organiziraju manifestaciju na njezinom području. Podnositelj zahtijeva može prijaviti i ostvariti potpore za najviše dvije manifestacije, a potpora može iznositi do 75% prihvatljivih troškova manifestacije. Gradovi i općine mogu ostvariti od 50 do 100% iznosa vrijednost projekta ovisno o indeksu razvojenosti jednice lokalne samouprave. Maksimalni iznos potpore za pojedinu manifestaciju iznosi 100 tisuća kuna po korisniku.

KRAPINA – S glumcima i kazališnim predstavama, kroz tri vikenda, od 01. do 17. travnja, po deveti puta, živjet će Hrvatsko zagorje zahvaljujući entuzijastima udruge GFUK. Posjetiteljima Glumačkog festivala će se prikazati odabrani dramski naslovi i sjajne izvedbe poznatih glumaca i kazališnih ansambala. Bit će izvedeno devet vrhunskih kazališnih priča na pozornici POU Krapina, kao i u 20 dvorana u gradovima i općinama Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Varaždinske županije, najavljeno je na sinoćnjoj press konferenciji u Krapini.

VARAŽDIN – Tradicionalna 18. Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije održava se danas u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. I ove godine bit će održan revijalni te natjecateljski dio, u kojem će sudjelovati 12 zborova i 8 tamburaških orkestara.  Nastupi sudionika odvijat će se tijekom cijelog današnjeg dana u velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog kazališta.  Najbolji s ovog natjecanja stječu pravo nastupa na 59. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži što će se od  5. do 7. svibnja  održati u Varaždinu.

loading