Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 16.08.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Sanacija vrelovoda rano jutros započela je na Selskoj cesti, na dionici od Zagorske ulice do Pirlaza baruna Filipovića. Za sada ova dionica Selske nije zatvorena za promet, već je samo privremeno ukinuto autobusno stajalište „Zagorska“. Vrijednost radova je 700 tisuća kuna, a po njihovom završetku Zagrebačke ceste sanirat će kolnik Selske ceste od Zagorske do Prilaza baruna Filipovića u vrijednosti od 800 tisuća kuna.

KOPRIVNICA – Radovi na izgradnji javne rasvjete u dijelu Prvomajske ulice u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad započeli su jutros. Početak radova službeno je označio zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić. Ukupna duljina zahvata je oko 900 metara, od Ulice Nemčićev dol do lijevog odvojka ulice, vrijednost 164 tisuće kuna, a investitor je Grad Koprivnica. Predviđeno trajanje radova je 30 dana.

MARIJA BISTRICA – Posebno svečano bilo je jučer, uz blagdan Velike Gospe u nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici gdje je središnje mislo slavlje pred više desetaka tisuća vjernika predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. U marijabistričkom svetištu svečano će biti i predstojeće nedjelje, 21. kolovoza, kada se održava XIV vozočašće konjskih zaprega. Riječ je o međunarodnoj manifestaciji konjskih zaprega i konja koju tradicionalno prve nedjelje poslije Velike Gospe organizira Županijska udruga uzgajivača konja Krapina. Na manifestaciji sudjeluju uzgajivači konja iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Italije te s područja cijele Hrvatske, a očekuje se preko sto kočija i 250 jahača.

ZAGREB – Natječaj za izradu dokumentacije za gradnju autobusnih stajališta na više lokacija diljem grada raspisao je Grad Zagreb. Tako se planira napraviti nova stajališta u četvrtima Pešćenica Žitnjak, Novi Zagreb Istok i Zapad, Donja i Gornja Dubrava, Maksimir, Črnomerec, Stenjevec, Podsljeme  i Sesvete. Vrijednost ugovora procjenjuje se na 450 tisuća kuna.

VARAŽDIN – Osnivanje eko trening poduzeća, naziv je EU projekta u kojem kao škola partner zajedno sa školama iz Velike Britanije, Grčke, Italije, Rumunjske i Turske, sudjeluje i Elektrostrojarska škola iz Varaždina. Učenici i njihovi nastavnici upoznat će se s osnovnim pojmovima poduzetništva, izradom poslovnih planova, načinima kako preuzeti rizik u poduzećima koja posluju vodeći računa o ekologiji i očuvanju okoliša. Projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura financiran je sredstvima Erasmus+ programa, a riječ je od jednom od šest EU projekata u kojima sudjeluje varaždinska Elektrostrojarska škola.

STRAHONINEC – Policijski službenici Policijske uprave međimurske korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije tijekom ovog mjeseca provodit će preventivne aktivnosti u više mjesta i gradova Međimurske županije. Mobilni preventivni centar policije, moderno opremljeno prevencijsko vozilo  danas će biti u Strahonincu, sutra u Štrigovi, a 18.kolovoza u Gornjem Mihaljevcu. U Prelog Mobilni centar policije dolazi 30. kolovoza, a dan kasnije bit će u Goričanu i Donjem Hrašćanu.

KOPRIVNICA – Završna konferencija projekta „Prilika za sve“ održat će se danas u prostorijama Koprivničko-križevačke županije. Cilj  projekta je pružiti stručnu podršku učenicima s poteškoćama u razvoju za ravnopravno uključivanje u rad i obrazovni sustav u osnovnim i srednjim školama kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač. Projekt je odobren za sufinanciranje u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama” iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je preko milijun i 900 tisuća kuna, a EU ga sufinancira s 95% sredstava.

loading