Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 16.08.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Početku radova na sanaciji kolničke konstrukcije Ilice, od Selske ceste do Ulice Črnomerec, u dužini 575 metara, rano jutros prisustvovao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Obilazni pravac za vrijeme navedenih radova bit će Ilica – Sv. Duh – Krčelićeva – Črnomerec – Ilica odnosno Ilica – Sv. Duh – Krčelićeva – Črnomerec – Mikulići – Gorenci – Kustošijanska – Ilica  i to od subote 19. kolovoza. Zbog uređenja kolnika u Ilici, tramvajski i autobusni promet se odvija prema prilagođenom voznom redu.Tramvaji linija 2, 6 i 11 te autobusi na linijama 127 Črnomerec – Mikulići i 128 Črnomerec – Lukšići propuštaju se  zonom radova, uz ograničenje brzine od maksimalno 10 kilometara na sat. Raspored polazaka autobusa nije promijenjen.

VARAŽDIN- Svečanost kojom je obilježen početak radova na energetskoj obnovi objekata Opće bolnice Varaždin, održana je danas prijepodne u varaždinskoj bolnici. Obilježavanju početka radova nazočili su i državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, saborski zastupnici kao i brojni drugi uzvanici. U obnovu Varaždinske bolnice ovom investicijom ulaže se 83,5 milijuna kuna što je ujedno i jedna od najvećih investicija u Hrvatskoj u segmentu zdravstva. Radovi na energetskoj obnovi odvijat će se na zgradama Kirurgije, Interne, Neurologije, Ljekarne, Praonice, Logopedije i Kuhinje. Po završetku radova Opća bolnica Varaždin će na energentima ostvarivati godišnje uštede u iznosu od 3,4 milijuna kuna.

ZAGREB – Dugogodišnji projekt integriranog prijevoza putnika na području Grada Zagreba te Krapinsko zagorske i Zagrebačke županije nakon analize postojećeg stanja  prelazi u izradu prometnog modela. Nositelj ovog projekta je zajednička tvrtka Integrirani prijevoz zagrebačkog područja, a krenulo se  s 1. fazom i to od listopada 2016. godine s izradom Masterplana. Masterplan se sastoji od dvije cjeline, analize postojećeg stanja te izrade modela prijevoza. U sklopu ovog projekta resorno ministarstvo raspisalo je javni poziv za sufinanciranje izrade Masterplana, a čime je za njegovu  1. i 2. fazu osigurano 16 milijuna kuna. U konačnici ovaj projekt trebao bi doprinijeti kvalitetnijem, jeftinijem i bržem prijevozu građana javnim prijevozom.

KRAPINA – Most kod sv. Ivana Nepomuka u Krapini, pušten je u promet jučer, na blagdan Velike Gospe. Obnova mosta započela je u travnju ove godine, a radilo se o zahtjevnoj rekonstrukciji, budući da je most pod zaštitom konzervatora i nije se smio rušiti. Privremena regulacija prometa na Trgu Ljudevita Gaja je ukinuta te promet ponovno teče jednosmjerno iz smjera Ulice Ljudevita Gaja u Ulicu hrvatskih branitelja. Ostali su još samo završni radovi na mostu, kao i radovi na spomeniku sv. Ivana, no i oni bi trebali biti privedeni kraju do konca kolovoza. Uz most kod Kotke i Wohlov most, ovo je treći obnovljeni most u Krapini.

DONJA DUBRAVA – Završeni su radovi na osvjetljavanju mosta preko Drave kod Donje Dubrave u Međimurskoj županiji u smjeru Koprivnice. Postavljeno je 15 metalnih stupova s LED svjetiljkama, a sve kako bi most bio kvalitetno osvijetljen za sve sudionike u prometu koji se odvija preko mosta u večernjim i noćnim satima. Postavljanje javne rasvjete na mostu su u potpunosti financirale Hrvatske ceste, koje su u taj posao uložile  nešto više od 176 tisuća kuna.

KOPRIVNICA – Radove na izgradnji pješačke staze i javne rasvjete u stambenoj zoni Lenišće obišao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. Riječ je o nastavku već izgrađene pješačke staze od Trga Eugena Kumičića do jugoistočnog ugla zgrade Policijske uprave prema Trgu Zlate Bartl u Koprivnici. U samoj osi staze duge 130 metara bit će postavljena LED javna rasvjeta, sa energetski učinkovitim svjetiljkama. Vrijednost radova je 485 tisuća kuna a investitor je grad Koprivnica.

KRAPINA – Provođenje projekta Regionalni program za mlade za razdoblje od 2017. do 2020. godine, koji se realizira uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u partnerstvu s Mrežom udruga Zagor iz Zaboka, u tijeku je u Krapinsko-zagorskoj županiji. Cilj projekta je donošenje novog strateškog dokumenta sa smjernicama za unapređenje položaja mladih u dobi od 15 do 30 godina starosti na području županije i njihovo aktivno uključivanje u procese donošenja odluka usmjerenim mladima. Stoga iz županije pozivaju građane, udruge, građanske inicijative, zaklade, javne i privatne ustanove i sve zainteresirane da svojim prijedlozima i sugestijama pridonesu provođenju spomenutog projekta. Mišljenja i očitovanja mogu se u pisanom obliku na propisanom obrascu poslati na adresu županije, zaključno do 11. rujna 2017. godine.

ZAGREB – Bazenski kompleks Svetice, na kojem je završen redovni godišnji servis, od jučer, 15. kolovoza 2017. godine, ponovno je u funkciji. Naime, prema Pravilniku o sanitarno-tehničkim i higijenskim uvjetima bazenskih kupališta te o zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda, svake je godine potrebno napraviti redovni godišnji remont. Među brojnim radovima, ispražnjen je, očišćen te ponovno napunjen bazen, uređeno je vanjsko sunčalište na južnoj strani, kao i igralište za odbojku.

loading