Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 16.09.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Danas su počeli radovi u Gajevoj ulici, na dijelu od  Mihanovićeve do Tesline ulice.  Radit će se na izmjeni komunalnih instalacija, uređenju nogostupa i kolnika, a zbog toga će ulica biti zatvorena za sav promet. Radovi će se odvijati u III. Faze, a trebali bi biti završeni do 16. studenoga.  Za vrijeme radova, Katančićeva, Kovačićeva i Berislavićeva ulica bit će “slijepe” i dvosmjerne.

ZAGREB – Danas počinje isplata novčane pomoći koju umirovljenicima daje Grad Zagreb za mjesec rujan. Umirovljenici koji ju ne prime na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima narednih deset dana. Podsjetimo, sukladno Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici koji prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

KOPRIVNICA – Isplata dividende dioničarima Podravke počinje danas. Isplatit će se sedam kuna bruto po dionici, a od ukupne neto dobiti ostvarene u prošloj godini, gotovo 50 milijuna kuna bit će isplaćeno u obliku dividende. Nakon 10 godina, isplata dividende rezultat je uspješnog poslovanja, povećanja interne efikasnosti poslovanja, stabiliziranja financijske pozicije kao i odličnih rezultata ostvarenih s ciljem daljnje internacionalizacije poslovanja. Ostvarujući pozitivne pomake na svim razinama poslovanja i financijskih pokazatelja, danas Grupa Podravka izgleda neusporedivo bolje u odnosu na razdoblje prije četiri godine, a za sve to zaslužni su i svi dioničari kompanije koji su aktualnoj upravi dali podršku kroz proteklo razdoblje, naglašava predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić, te dodaje kako isplatom dividende kompanija pokazuje dioničarima kako je njihovo povjerenje bilo u potpunosti opravdano.

ČAKOVEC – Program kojim se u Međimurskoj županiji obilježava 450. obljetnica Sigetske bitke, odnosno junačke pogibije Nikole Zrinskog Sigetskog, nastavlja se i danas. Tako će večeras u 18,30 sati u atriju Starog grada u Čakovcu biti upriličeno postrojavanje povijesnih postrojbi iz cijele Hrvatske, predvođenih Zrinskom gardom Čakovec, koje će potom prijavak dati županu Međimurske županije Matiji Posavcu. Nakon prijavka, kreće svečanost otvorenja izložbe „Nikola Zrinski Sigetski“ u izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec, gdje će po prvi puta u Hrvatskoj, javnosti biti prezentirana njegova dva osobna predmeta- kaciga  i sablja, koji su čuvani u bečkom Kunsthistorisches Museumu.

KOPRIVNICA – Grad Koprivnica jedan je od 2.211 gradova u kojima se i ove godine obilježava Europski tjedan mobilnosti.  U aktivnostima narednih sedam dana sudjeluju koprivničke udruge, vrtići, osnovne i srednje škole, kao i koprivnička poduzeća i zainteresirani građani koji su pozvani da odaberu održivu mobilnost: hodanje, vožnju biciklom ili javnim prijevozom, umjesto da po navici koriste automobil, kaže zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić i ističe kako je moto projekta „Pametna mobilnost. Snažno gospodarstvo“. Europski tjedan mobilnosti otvoren je Danom kretanja i zdravlja u sklopu kojeg je potpisana Povelja Europskog tjedna mobilnosti, održane su šetnje stazama zdravlja za sve generacije, prezentacije vježbi Kluba za starije osobe Mariška, mjerenje tlaka, dok su gradski službenici, namještenici i volonteri sudjelovali u humanitarnoj biciklijadi pod motom „Jedan kilometar, jedna kuna“, a sredstvima će se kupiti jedan bicikl za jednu od najsiromašnijih koprivničkih obitelji.

ZAGREB – Projekt Međužupanijska suradnja učeničkih zadruga i ove godine Zagrebačka županija podržat će sa 50 tisuća kuna.Ove će se godine projekt ostvariti dolaskom zadruga iz Splitsko–dalmatinske županije u Zagrebačku županiju od 30. rujna do 2. listopada, dok će  22 učeničke zadruge Zagrebačke županije  posjetiti Vukovarsko–srijemsku županiju od 22. do 24. rujna. Cilj je što bolje povezivanje učeničkih zadruga i upoznavanje posebnosti svih krajeva Lijepe naše. Inače, na području Zagrebačke županije aktivno je 31 učenička zadruga koje se bave raznim aktivnostima i okupljaju veliki broj djece.

KOPRIVNICA – Tijekom ljetnih mjeseci koprivnička Knjižnica i čitaonica Fran Galović provodila je zanimljivu anketu „U novoj knjižnici želim…“. O novoj zgradi koprivničke Knjižnice, koja je prijeko potrebna, priča se već dugi niz godina, a nedavno se priča i pokrenula, kaže ravnateljica knjižnice Dijana Sabolović Krajina te ističe, kako je Grad Koprivnica 13. srpnja ove godine donio odluku da će se nova zgrada nalaziti u Esterovoj ulici. Sada slijede aktivnosti osmišljavanja koncepta nove zgrade kako bi se raspisao natječaj za idejno rješenje, stoga su u koprivničkoj knjižnici pokrenuli anketu kako bi saznali što i korisnici žele. U anketi je sudjelovalo 250 korisnika koji su dali više od 400 prijedloga, a svi rezultati bit će predstavljeni na tribini u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja, u utorak 27. rujna.

VARAŽDIN – Dio programa kojim će biti obilježena 25. obljetnica oslobođenja grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije je i  22. Brooks Varaždinski polumaraton. Tradicionalni varaždinski polumaraton ove se godine vraća u povijesno središte  grada. Start u cilj utrke koju organizira Trkački klub Marathon 95 iz Varaždina, bit će na Kapucinskom trgu, a već sad je prijavljeno šestotinjak trkača iz desetak zemalja. Povodom održavanja polumaratona u nedjelju, 18. rujna u vremenu od 9,00 do 12,30 sati privremeno će se zatvarati promet za vozila na varaždinskim prometnicama i na raskrižjima kojima utrka prolazi. Za vrijeme privremenog zatvaranja ulica duž trase, promet će se odvijati prema privremenoj regulaciji.

loading