Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 16.10.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Nakon dvije godine radova dovršen je projekt „Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba – prva faza“ pa se tako u nedjelju, 16. listopada, za građane svečano otvara modernizirani Zoološki vrt grada Zagreba. Novo lice Vrta posjetitelji će moći razgledati od 9,00 do 17,00 sati, a za dolazak će moći koristiti samo glavni ulaz, onaj izgrađen na mjestu staroga kraj Prvoga maksimirskog jezera. Edukatori i drugi djelatnici Vrta u nedjelju će posjetitelje upoznavati s najvažnijim novostima u Vrtu, a na nekoliko ih mjesta očekuju i atraktivni zabavni sadržaji.

U 13.45 ispred Labuđeg otoka posjetitelji će moći doživjeti posebno svečan trenutak. Violončelistica Ana Rucner izvest će Odu radosti, a prema zagrebačkom će se nebu vinuti baloni Divljeg srca grada.Inače, otvorenjem novoga glavnog ulaza u nedjelju zatvara se onaj privremeni na istočnoj strani Vrta.

ZAGREB – Natjecanje autoslaloma kojim se, između ostalog, promovira akcija Make roads safe ove nedjelje, 16. listopada održava se na parkiralištu zagrebačke Gradske uprave. Natjecanje je otvorio u podne zagrebački gradonačelnik Milan Bandić upozorivši sve sudionike u prometu na oprez, poštivanje prometnih pravila i više tolerancije za sve sudionike u prometu.

Svjetska kampanja pokrenuta je s ciljem da se vozačima skrene pažnja na činjenicu kako cesta nije pista te da se smanji broj ozlijeđenih i poginulih u svakodnevnom prometu.

loading