Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 16.11.2015.

Posted in Vijesti

KRIŽEVCI – Edukacije u sklopu pilot projekta „Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva“ danas su počele u Križevcima. Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, partneri su Grad Križevci i križevačko Pučko otvoreno učilište. Projekt je vrijedan 550 tisuća kuna, s tim da ga Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira s oko 200 tisuća. Odabrano je 15 osoba koje će od danas polaziti besplatne i neformalne edukacije, kaže ravnateljica križevačkog Pučkog otvorenog učilišta Melita Habdija. Projektom je predviđeno zapošljavanje polaznika edukacije na šest mjeseci putem javnih radova na poslovima energetskih savjetnika u energetski siromašnim kućanstvima.

ZAGREB – Žila kucavica koja spaja gornji i donji grad – Radićeva ulica uskoro će dobiti novi sjaj. Sljedeći tjedan počinju radovi na infrastrukturi najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, istaknuvši kako se na ovu obnovu čekalo 30 godina. Prema najavama uređivat će se dio od Kamenitih vrata do Trga bana Jelačića. Budući da je riječ o gornjogradskoj ulici koja je zaštićena, Radićeva će se, kao i Mesnička, obnavljati po određenim pravilima, pa će se na njoj zadržati postojeće granitne kocke. Prema planu za to će se potrošiti 4,3 milijuna kuna.

KRAPINA – Obilježavanje sjećanja na branitelje i civile poginule u Vukovaru i Škabrnji, sutra, 17. studenog, dan uoči godišnjice pada Vukovara i Škabrnje, u suradnji s općinama, gradovima, školama te udrugama branitelja organizira Krapinsko-zagorska županija. Županija je za svaki grad i općinu osigurala po 24 lampiona, koji će biti upaljeni na glavnim trgovima, a središnje odavanje počasti održati će se kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku.

NEDELIŠĆE – Mesap Jesen 2015. međimurski sajam poduzetništva održan je proteklog vikenda u Nedelišću, okupivši 70-ak izlagača, gospodarstvenika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, poljoprivrednika, ali i udruga i tvrtki iz nekoliko gospodarskih grana, među njima i obnovljivih izvora energije te komunalne i ekološke opreme. Sajamski prostor u Nedelišću već je niz godina mjesto okupljanja kako gospodarstvenika, tako i posjetitelja te lokacija koja nudi mnoge prilike za sklapanje novih poslova. Mesap jesen je bio ujedno i prilika da se najavi i novo događanje u Nedelišću, a to je sajam u vrijeme Adventa sredinom prosinca te tradicionalni Božićni koncert.

KOPRIVNICA – Nakon motivacijskih radionica za dugotrajno nezaposlene osobe i evaluacije, odabrano je 15 osoba koje će u sklopu pilot projekta „Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva“ polaziti edukaciju. Besplatna je i neformalna, te namijenjena nezaposlenim osobama s područja Koprivničko-križevačke županije. Trajat će 120 sati, a polaznici će kroz teorijsku i praktičnu nastavu naučiti razlikovati energetske, ekonomske i okolišne koristi od povećanja učinkovitosti u kućanstvima. Projektom je predviđeno i zapošljavanje energetskih savjetnika na šest mjeseci kroz program javnih radova na poslovima energetskih savjetnika u energetski siromašnim kućanstvima. Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, partneri Grad Križevci i križevačko Pučko otvoreno učilište dok su suradnici UNDP Hrvatska, Zavod za zapošljavanje, Volonterski centar Link i Centar za socijalnu skrb iz Križevaca.

ZAGREB – Zimska služba Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije s radom je počela 15. studenog. U sedam mjesta pripravnosti raspoređeno je 28 ekipa sa 27 kamiona i frezom te u zalihi ima 4 tisuće tona soli i 4 tisuće kubika kamenog materijala. Za rad zimske službe osigurano je 15,5 milijuna kuna. Inače, zimska služba Zagrebačke županije skrbi za 1.225 km cesta koje su razvrstane u 3. i 4. razinu prioriteta čišćenja.

NOVI MAROF – Djeci u gradskom vrtiću, Osnovnoj  i Srednjoj školi Novi Marof te školama u Podrutama i Završju, proteklih je dana podijeljeno 300 kilograma mandarina. Voće je djeci i mladima podijelio gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. Cilj je akcije podijele mandarina na novomarofskom području   ukazivanje na važnost zdrave ishrane djece vrtićkog i školskog uzrasta.

loading