Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 16.11.2016.

Posted in Vijesti

MARIJA BISTRICA – Nakon jučerašnjeg otvorenja u Pregradi, Tim T1 hitne medicinske pomoći otvoren je danas poslijepodne i u Mariji Bistrici. U društvu načelnika Općine Josipa Miličkog, predsjednice Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlaste Hubicki te ravnateljice Hrvatskog Zavoda za hitnu medicinu Maje Jukić Grbe otvorio ga je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar. – U Krapinsko-zagorskoj županiji do sada su postojala četiri punkta T1; u Zaboku, Krapini, Zlataru i Donjoj Stubici, dok su u Pregradi, Klanjcu, Konjščini i Mariji Bistrici bila dežurstva. S početkom 2017. godine u Klanjcu i Konjščini u kombinaciji će proraditi Timovi T1 i T2 te će Krapinsko-zagorska županija time postati županija s vjerojatno najboljom pokrivenošću hitnom službom u Republici Hrvatskoj – naglašava župan Kolar.hitna-mb-gosti

PRESEKA, BRCKOVLJANI, PAUKOVAC – Radove sanacije oštećenog i dotrajalog asfalta na cestama u općinama Preseka i  Brckovljani te gradu Sveti Ivan Zelina danas je obišao župan zagrebačke županije Stjepan Kožić. Naime, Zagrebačka županija i ŽUC osigurali su ove i 2017. godine iznos od gotovo 70 milijuna kuna za uređenje županijskih i lokalnih cesta, od čega je 50 milijuna kuna kreditnog zaduženja.  U Preseki se dovršava asfaltiranje 4 kilometra glavne prometnice, dok se u Brckovljanima uređuje oko 6 kilometara županijske ceste te oko kilometar u Paukovcu. Za sanaciju spomenutih prometnica Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije osigurala je 4,4 milijuna kuna, istaknuo je župan Stjepan Kožić. U Preseki Županija će s 350 tisuća kuna pomoći i sanaciju nerazvrstanih cesta, istaknuo je načelnik Ivan Pavliček. Tijekom 2016. godine ŽUC će za sanaciju cesta na području Zagrebačke županije utrošiti oko 46 milijuna kuna, a preostala sredstva bit će utrošena na proljeće 2017.

KOPRIVNICA – Koordinacijski sastanak s temom aktualnosti u radu lokalnih akcijskih grupa na području Koprivničko-križevačke županije održali su danas čelnici županije predvođeni županom Darkom Korenom i ravnateljicom PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja. Današnji sastanak bila je prilika prije svega da se predstavnicima LAG-ova čestita na uspješno apliciranim projektima na nacionalnom natječaju za Mjeru 19, ističe ravnateljica PORE Melita Birčić, na kojem je pet LAG-ova koliko ih djeluje na području Koprivničko-križevačke županije dobilo 37 milijuna bespovratnih sredstava. Najveći među pet LAG-ova koliko ih djeluje na području Koprivničko-križevačke županije, LAG Podravina okuplja 16 općina i na natječaju je dobio 9,5 milijuna kuna, a župan Darko Koren ističe kako su rezultati natječaja jasni pokazatelj, kako je uloga LAG-ova bitna i značajna.

ZAGREB – Zbog odbijanja potpisivanja usuglašenog teksta Kolektivnog ugovora, predstavnici sindikata koji djeluju u zagrebačkom Studentskom centru najavili su štrajk na svim lokacijama na kojima poslodavac provodi svoje poslovne aktivnosti. Sindikati poručuju da će štrajk trajati do ispunjenja zahtjeva, odnosno potpisivanja Kolektivnog ugovora. U sindikatima i Upravi SC-a kažu da će studentski restorani, bez obzira na štrajk, raditi.

ZAGREB – Javne manifestacije od sada će se moći održavati kod fontana preko puta Nacionalne sveučilišne knjižnice. Za jedan dan korištenja tog prostora grad će uprihoditi deset tisuća kuna. Naime, Gradski ured za prostorno uređenje novim pravilnikom omogućit će korištenje ove površine za javne manifestacije koje ne organizira Grad, a koje se i inače održavaju na gradskim trgovima i prostorima i za koje je potrebno platiti određenu naknadu i zakupninu. Prema tom objašnjenju, taj prostor neće moći unajmiti privatne osobe za vlastite potrebe.

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevačka županija na službenim je Internet stranicama objavila Natječaj za predlaganje programa i projekata od interesa za Koprivničko-križevačku županiju za ovu godinu. Na natječaj se mogu prijaviti udruge koje su programski usmjerene na rad sa starijim i nemoćnim osobama te udruge žena. Ukupno planirana vrijednost natječaja je 65 tisuća kuna, a rok za podnošenje prijedloga projekata i programa je 9. prosinca ove godine. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može  ostvariti po pojedinom projektu je tisuću, a najveći 15 tisuća kuna.

VARAŽDIN – Međunarodni dan srednjoškolaca 17. studeni obilježit će prigodnim programom i  varaždinski srednjoškolci. Program započinje već danas i trajat će do nedjelje, 20.studenog. Organiziraju ga Udruga srednjoškolaca Varaždinske županije i Savjet mladih grada Varaždina. Danas će se tim povodom u Prvoj gimnaziji Varaždin održati kreativna  radionica pod nazivom ŠALAbahteri nisu šala, a sutra će se u Gospodarskoj školi održati gradski turnir u graničaru, dok će također sutra u 18,00 sati u kinu Galerija početi Maraton filmova srednjoškolaca. Sportske i zabavne manifestacije kojima varaždinski srednjoškolci obilježavaju međunarodni dan srednjoškolaca bit će nastavljene i u petak, subotu i nedjelju.

ČAKOVEC – Grad Čakovec i ove godine priprema zanimljiv adventski program za sve Čakovčane i posjetitelje. Naime, od 25. studenoga Čakovec će odisati blagdanskim ugođajem i ponudom koja će obuhvatiti kontinentalne tradicijske domaće proizvode. Glazbeni nastupi, kreativne radionice, predstave za djecu i filmoteke te putopisna predavanja samo su dio zanimljivog programa koji je Čakovec pripremio za građane i posjetitelje, a detaljan program Adventa bit će objavljen idućeg tjedna na službenim stranicama Grada. Kao novost manifestacije, organizatori najavljuju „Prvi međunarodni festival karikatura“, a kako bi ugođaj adventa bio potpuniji, program će se proširiti i u atrij Staroga grada Zrinskih.

loading