Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 16.12.2015.

Posted in Vijesti

ZAGREBDom za starije i nemoćne osobe Trešnjevka, gdje je na dvije lokacije smješteno ukupno 622 korisnika, danas je povodom božićnih i novogodišnjih blagdana posjetio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Uz čestitku i darove za 328 korisnika ovog objekta Doma, zagrebački gradonačelnik razveselio je sve umirovljenike potvrdivši kako cijene smještaja u gradskim domovima neće poskupjeti. U proračunu za 2016. godinu nismo smanjivali iznose za bilo koja socijalna davanja, istaknuo je gradonačelnik Bandić.Grad u svih deset gradskih domova za starije i nemoćne osobe organizira prigodni program i darivanje korisnika čime se nastavlja tradicija prigodnog darivanja sugrađana s ciljem da imaju pažnju, njegu i skrb kakvu zaslužuju.

VELIKO TGOVIŠĆE – Gradilište vodoopskrbne mreže za naselje Fištri – Fafleti na području Općine veliko Trgovišče obišli su danas župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, načelnik Velikog Trgovišća Robert Grebilčki i direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić.  Radi se o gradnji vodoopskrbne mreže u duljini od 3,2 kilometra, kojom će biti osigurana pitka voda za 30-ak korisnika. Ukupna vrijednost investicije iznosi 433 tisuće i 100 kuna.

ZAGREB – „Veliko studentsko darivanje krvi“ – najveća studentska humanitarna akcija ovoga tipa u glavnom gradu Hrvatske održava se danas u prostorijama Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu do 18,00 sati. Akcija se odvija u organizaciji Udruge studenata grada Splita pod geslom „Budi faca i sudjeluj“, a u suorganizaciji Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu te Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016, čija će maskota – hrčak Hrki, svim sudionicima ponuditi sve informacije o igrama.

BRUXELLES – Na tradicionalnoj dodjeli nagrada EDEN za europsku destinaciju izvrsnosti u organizaciji Europske komisije koja se održava danas u Bruxellesu sudjelovat će i župan Međimurske županije i predsjednik županijske Turističke zajednice Matija Posavec te voditelj ureda županijske Turističke zajednice Rudi Grula. Tom će prilikom župan Posavec na prigodnoj svečanosti koja počinje večeras u 18,30 sati primiti priznanje za drugu međimursku destinaciju izvrsnosti. Nakon Svetog Martina na Muri, nagradu dobiva i gornje Međimurje za tematsko područje ”Turizam i gastronomija“.

DONJA STUBICA – Sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice se održava danas u Donjoj Stubici. Između ostalog na dnevnom redu 50. sjednice je imenovanje Povjerenstva za udruženo oglašavanje Hrvatske turističke zajednice u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora i prijedlog godišnjeg plana provođenja nadzora nad radom turističkih zajednica u 2016. godini. Uz članove Turističkog vijeća, sjednici će prisustvovati ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Darko Lorencin te direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić.  VARAŽDIN – Varaždinski ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem prošlog je mjeseca evidentirao 6.791 nezaposlenu osobu. U odnosu na listopad taj broj manji je za 0,4% ili za 30 osoba. Pad nezaposlenosti bilježe ispostave Ivanec, Ludbreg, Novi Marof i Cestica, dok ispostava Varaždin bilježi lagani porast. Istovremeno,  tijekom studenog prijavljena su 973 slobodna radna mjesta, što je za 16,5% više nego u mjesecu listopadu. I dalje je najveći broj prijavljenih slobodnih mjesta bio u prerađivačkoj industriji, zatim u obrazovanju te građevinarstvu.

KRAPINA – Veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj Daniel Maksymiuk posjetio je jučer Krapinsko-zagorsku županiju. U prostorijama Županije primio ga je zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek, a veleposlanik, koji je na početku svog četverogodišnjeg mandata je istaknuo kako mu je želja upoznati sve hrvatske županije sa ciljem povezivanja s potencijalnim kanadskim investitorima. Dobar primjer za to je uspješno desetogodišnje poslovanje tvrtke na području Općine Mihovljan čija je vlasnica Kanađanka. Zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek predstavio je  mogućnosti ulaganja na području županije te je zaključeno da potencijala za suradnju ima.

KOPRIVNICA – Održano je Stručno vijeće za građanski odgoj i obrazovanje Koprivničko-križevačke županije u osnovnoj školi Đuro Ester u Koprivnici. Prisustvovao mu je i zamjenik župana Ivan Pal. Na stručnom skupu bilo  je riječi o građanskom odgoju, predstavljen je projekt „Koliko poznajem Hrvatski sabor“ te prezentiran projekt „Simulirana sjednica Hrvatskog sabora“ i modul građanskog odgoja „Huliganstvo-prevencija nasilja“. Također je predstavljen i modul građanskog odgoja o borbi protiv korupcije i dan je osvrt na međupredmetnu provedbu građanskog obrazovanja u protekloj godini u Koprivničko-križevačkoj županiji.

GALGOVO – Stara vatrogasna štrcaljka iz 1934. godine, a u vlasništvu DVD-a Galgovo, izložena je kao muzejski primjerak i ispred njihovog vatrogasnog doma. Kako bi ju mogli vidjeti svi zainteresirani Dobrovoljno vatrogasno društvo Galgovo uredilo je nadstrešnicu, u sklopu koje je izložena stara štrcaljka  Donacijama Grada Samobora i Zagrebačke županije, DVD je uspio zatvoriti financijsku konstrukciju.

LUDBREG – Blagdanski prijem za predstavnike sredstava javnog priopćavanja, danas je u svom uredu u Ludbregu priredio ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić. Prijem kojem je uz gradonačelnika Bilića prisustvovala i njegova zamjenica Vera Jadanić bio je prilika za osvrt na proteklu godinu kao i za najavu projekata koji će se na ludbreškom području provoditi u idućoj godini. Godina koja je većim dijelom iza nas za Ludbreg nije bila laka, kaže gradonačelnik Dubravko Bilić, no dodaje kako je uspješnom realizacijom brojnih projekata, od gospodarskih, preko komunalnih, obrazovnih, kulturnih i sportskih, grad Ludbreg i dalje primjer drugim sredinama u Hrvatskoj. Bilić prije svega ističe gradske investicije, kao i investicije gospodarstvenika s ludbreškog područja.Današnji je prijem gradonačelnik Bilić iskoristio i za zahvalu predstavnicima medija na dobroj i kvalitetnoj suradnji tijekom 2015. godine.

loading