Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 16.12.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Olimpijski pobjednici Sandra Perković i Josip Glasnović proglašeni su najboljim sportašima Zagreba u 2016. godini u izboru Sportskog saveza Grada Zagreba na svečanosti koja je održana u četvrtak 15. prosinca 2016. godine navečer na adventskoj pozornici na Trgu bana Jelačića. Najboljim sportskim parom, posadom ili štafetom proglašeni su Martin i Valent Sinković, olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće. Nagradu za najbolju ekipu dobile su odbojkašice Mladosti, osvajačice dvostruke krune nakon 13 godina, dok je nagrada za najbolju momčad pripala rukometnim vladarima Hrvatske, PPD Zagrebu. Posebna priznanja sportašima s invaliditetom dobili su osvajači medalja na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, ‘zlatna’ stolnotenisačica Sandra Paović, članica STKI Uriho, njezina klupska kolegica Helena Dretar Karić koja je u Riju osvojila ekipno srebro sa Splićankom Anđekom Mužini, te osvajač srebra u skoku u dalj Zoran Talić, član AKOSI Agrama.

ČAKOVEC – Drugi dan svog boravka u Međimurju, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović počela je obilaskom Murskog Središća, gdje je s vodstvom grada i građanima razgovarala o projektu izgradnje novog mosta preko Mure. Predsjednica se nakon toga u Prelogu sastala s gospodarstvenicima, istaknutim izvoznicima Međimurja, a obišla je i neke donjomeđimurske tvrtke. U poslijepodnevnim satima predsjednica će sudjelovati na svečanosti povodom 790. obljetnice Donjeg Vidovca u tamošnjem Domu kulture. Radno poslijepodne nastavlja u Podbrestu, a zatim i Čakovcu, gdje će, razgovarati s djecom i roditeljima u Međimurskoj udruzi za ranu intervenciju MURID. Drugi dan u Međimurju predsjednica završava obilaskom prostorija Dnevnog boravka djece „Dr. Antun Bogdan“ Čakovec- Caritasa Varaždinske biskupije.

ZAGREB –  Betlehemsko svjetlo – Svjetlo mira 24. godinu za redom  stiglo je u Hrvatsku. Nakon što su ga izviđači odnijeli u katedralu i u Hrvatski sabor stiglo je i u Gradsku upravu gdje ga je preuzeo gradonačelnik Milan Bandić. Svjetlo je stiglo i u gotovo sve crkve u Zagrebu pa ga građani mogu preuzeti i kao simbol ljubavi i mira ponijeti svojim domovima. Inače Betlehemsko svjetlo prvi puta je u Europu stiglo 1986.. Od tada do danas dolazi u više od 20 zemalja u Europi kao i u Americi.

ZAGREB – Pilot projekt i edukativni materijal za roditelje pod nazivom „Pravilna prehrana u dječjim vrtićima Grada Zagreba“, koju je izradio Grad Zagreba odnosno Gradski ured za obrazovanje, kulturu i spor u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Prehrambeno-tehnološkim fakultetom predstavljen je u starogradskoj vijećnici. S ciljem osuvremenjivanja „Prehrambenog standarda za planiranje prehrane djece“ kojeg je Grad Zagreb prvi uveo još 2007. godine, ponovno su okupljeni stručnjaci koji su projekt razvijali kroz 2016. godinu, a koji će biti implementiran 2.siječnja iduće godine u sve gradske vrtiće. S većim standardom dolaze i veće cijene pa će tako cijena jednog obroka porasti s 9 na 15 kuna, odnosno ukupno 14 milijuna kuna.

ZAGREB – Tradicionalna prodajna izložba božićnih ukrasa i uporabnih predmeta učeničkih zadruga Zagrebačke županije održana je danas u prostorijama županije. Izložbu je obišao i župan Stjepan Kožić koji je istaknuo kako učenici sudjelovanjem u zadrugama stječu radnu naviku, što je županija prepoznala kao izuzetno važno u današnje vrijeme. Upravo zato u protekle 4 godine županija je za rad zadruga izdvojila 650 tisuća kuna, a u sljedećoj godini za tu je namjenu osigurano 130 tisuća kuna. Dodajmo da je u Zagrebačkoj županiji oko 2000 zadrugara. Uz njih na današnjoj izložbi svoje rukotvorine izložili su i korisnici Udruge djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji „Srce“.

ZAGREB – Svi zaposlenici zagrebačke gradske uprave, kao i svi zaposlenici ustanova koje su na proračunu Grada Zagreba dobit će božićnicu od 1500 kuna, što je tisuću kuna više nego lani. Aneks Kolektivnom ugovoru potpisan je prošlog tjedna, i to na inicijativu sindikata.  Visoku božićnicu očekuju i u Zagrebačkom holdingu. Ta božićnica iznosi 2884 kune, lani je bila 1500 kuna, a 2014. godine 1000 kuna. Naime, takav dogovor su sindikati sklopili 2013. godine s tadašnjim čelnikom Holdinga Slobodanom Ljubičićem pod opravdanjem “restrukturiranja društva”. U duhu darivanja i predstavnici gradskih četvrti i mjesnih odbora u Zagrebu sljedeće bi godine trebali dobivati veće naknade. Naime, upravo o tome raspravljat će gradski zastupnici na sljedećoj sjednici Gradske skupštine, u utorak 20. prosinca 2016.

VARAŽDIN – Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu proslavit će danas u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin 54. godišnjicu postojanja i 42. godišnjicu osnivanja Fakulteta, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike. Svečana sjednica Fakultetskog vijeća održat će se u Koncertnoj dvorani varaždinskoga kazališta. Bit će to prilika za dodjelu Dekanove nagrade i priznanja studentima, priznanja nastavnom i nenastavnom osoblju, te zahvala zaslužnim školama i poduzećima.

KLANJEC – U tijeku je bogat program pod zajedničkim nazivom „Čarolija blagdana u Klanjcu“. Sve klanječke kulturne ustanove i udruge potrudile su se i pripremile čitav niz događanja. Danas se u 18,00 sati u Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice “Antun Mihanović” Klanjec otvara izložba članova Likovne udruge “Oton Iveković” Klanjec. U subotu, 17. prosinca od 16,00 do 20,00 sati na Trgu Antuna Mihanovića bit će održan tradicionalni božićni sajam, a posjetitelje očekuju štandovi s prigodnim proizvodima, dolazak Djeda Mraza s poklonima za najmlađe u organizaciji Društva “Naša djeca”, kulturno-umjetnički i glazbeni program, puštanje svjetlećih lampiona i niz drugih prigodnih sadržaja. Veliki gradski božićno-novogodišnji koncert bit će održan u Sportskoj dvorani klanječke osnovne škole u nedjelju, 18. prosinca, a uz domaćinstvo KUD-a Antun Mihanović okupit će sve glazbene amatere iz Klanjca, Kumrovca i Tuhlja i njihove goste, a riječ je o više od 150 glazbenika.

ZAPREŠIĆ – Božićni sajam u dvorcu Lužnica u Zaprešiću održat će se ovog vikenda. Radionica izrade filcanih kuglica za bor organizirana je u Gradskoj knjižnici „Ante Kovačića“ ove subote, 17. prosinca od 11,00 sati, a božićni koncerti su također u subotu u Društvenom domu Jablanovec od 19,00 sati, zatim u velikoj dvorani POU Zaprešić Puhačkog orkestra od 19,30 sati.

KOPRIVNICA – Puštanjem nekoliko stotina balona sa željama građana, jučer navečer i službeno je otpočela Koprivnička bajka. Veselo blagdansko druženje nastavljeno je otvorenjem klizališta, kojie je po prvi puta smješteno u gradskom parku. Na ledu su uz polaznike Male sportske škole zaigrali i zagrebački hokejaši Medveščaka. Otvoren je i dvorac Djeda Mraza koji se nalazi u gradskom paviljonu u kojem će Djed Mraz svakodnevno boraviti do kraja manifestacije, 31. prosinca.

loading