Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 16.-17.03.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Grada Zagreba Milan Bandić ove je subote, 16. ožujka 2019. godine   prisustvovao prezentaciji finalnih projekata Kultura turizma, u sklopu sajma turizma Place2go u zagrebačkoj Areni. Radi se o projektu kojim se zagrebačke srednjoškolce potiče da razmišljaju o svome gradu te nude svoja promišljanja o turističkim aspektima grada. Nagrade su ovoga puta uručene učenicima Prve ekonomske škole, Tehničke škole Zagreb, SŠ Lucijana Vranjanina i VII. gimnazije. – Ovaj projekt osmišljen u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje ima za cilj da mladi kojima nije primarno školovanje u turizmu pokažu svoje ideje kako vide Zagreb kao cjelogodišnju turističku destinaciju, a neke od njih moguće je implementirati u ponudu grada- istaknula je direktorica TZGZ Martine Bienenfeld.

ZAGREB- ove subote, 16. ožujka 2019. godine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je  obišao tri lokacije u gradskim četvrtima Novi Zagreb – istok i Novi Zagreb – zapad. Na Jakuševcu je obišao obnovljeni objekt igralište NK Sava Jakuševec, gdje su uočene manje manjkavosti, a koje će biti napravljene kroz 20-ak dana.  U naselju Sveta Klara gradonačelnik je razgledao novouređeno dječje igralište čije je uređenje koštalo 1,7 milijuna kuna. – Sveta Klara je naselje sa sve većim brojem stanovnika, a ovo dječje igralište je uređeno kako bi se djeca mogla sigurno igrati – rekao je predsjednik GČ Novi Zagreb zapad Jadranko Baturić. Obilazak novozagrebačkih naselja završenje polaganjem kamena temeljca Doma zdravlja Lučko. U Zagrebu nastojimo svim građanima pružiti što kvalitetnije uvjete života, a nova ambulanta koja će biti završena do sredine 2020.godine imat će dva tima obiteljske medicine, pedijatriju i dentalnu medicinu čime se podiže standard zdravstvenih  usluga – naglasio je gradonačelnik Milan Bandić.Vrijednost investicije izgradnje  i opremanja ambulante u Lučkom je 13 milijuna kuna.

ZAGREB – Gotovo 2.000 trkača sudjelovalo je ove nedjelje, 17. ožujka 2019. godine u 4. zagrebačkom proljetnom polumaratonu u organizaciji Atletskog kluba Maksimir uz podršku Zagrebačkog atletskog saveza. Start i cilj utrke duge 21 kilometar bio je ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Uz polumaraton, trčala se utrka duga 5 kilometara kao i utrka vatrogasaca te štafetna utrka s četiri člana. – Pobjednik je svaki koji sudjeluje i dotrči do cilja, a ovakav masovan odaziv dokazuje da je Grad Zagreb grad zdravog načina života- naglasio je u pozdravnom govoru zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je ujedno označio i start trke.

ZAGREB – Od subote,16. do nedjelje, 31. ožujka  u Histrionskom domu održat će se 12. Gumbekovi dani, posvećeni jednom od najvećih hrvatskih komičara i glumaca – Mladenu Crnobrnji Gumbeku. Otvaranje započinje predstavom “Ljubavnici II. dio” Kazališta Prizor iz Beograda, a na svečanom zatvaranju na kojem će se održati i dodjela nagrada premijerno će biti izvedena nova histrionska predstava “Geste i grimase Arsena Dedića”. Osim te predstave, premijerno će biti prikazana i predstava “Kum, kokot, krivac” Lovre Krsnika u nedjelju 17. ožujka u 20,00 sati. Sve predstave će se održati u Histrionskom domu od 20,00 sati, osim predstava Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas, 39 stepenica, Sjećanje šume i Proba orkestra koje će se održati u HNK Zagreb, GK Komedija, GDK Gavella i ZKM-u.

TRAKOŠĆAN – Povodom Svjetskog dana voda, u svrhu popularizacije nordijskog hodanja i promocije prirodnih ljepota, povijesnih zanimljivosti i tradicije bisera Hrvatskog zagorja –  Trakošćana, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava Varaždin 23. ožujka u Trakošćanu organizira 1. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije pod nazivom “TRAKOŠĆAN 2019”. U suradnji s Varaždinskom županijom, Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja za goste i brojne posjetitelje priprema se cjelodnevni program sa zajedničkim vježbanjem i hodanjem jednom od četiri ponuđene rute. Za šetače, roditelje s djecom i osobe s posebnim potrebama osmišljena je ruta prihvatljiva za gotovo svakog posjetitelja.

ZAPREŠIĆ – Koncert povodom imendana bana Josipa Jelačića u zaprešićkom Muzeju Matije Skurijeni  u subotu, 16. ožujka održalo je HPD Jelačić. Iste večeri u velikoj dvorani POU Zaprešić pripremljena je cabaret scena „Zaprešićkog glazbenog salona“. U nedjelju, 17. ožujka također u velikoj dvorani POU od 17,00 sati bit će održana premijera predstave „Alisa u zemlji čudesa“.

PALINOVEC – Dani Palinovca, povodom obljetnice posvećenja tamošnje kapelice Presvetog Trojstva, održani su u subotu, 16. ožujka 2019. godine. Nakon Svete mise, u Domu kulture Palinovec upriličen je kulturno-umjetnički program i podjela plaketa.

VELIKA GORICA – Premijera predstave za djecu „Sarina nit“ održana je u subotu, 16. ožujka u POU Velika Gorica. U nedjelju, 17. ožujka u dvorani Gorica može se pogledati predstava „Mačak u čizmama“ Lutkarske scene Ivana Brlić Mažuranić od 17,00 sati.

KOPRIVNICA – Za inovativni promidžbeni artikl, licitarski crveni križ s natpisom Koprivnica i tradicionalnim šarenim podravskim ukrasima, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica na natječaju Hrvatskog Crvenog križa osvojilo je nagradu od dvije tisuće kuna. U suradnji s jednom koprivničkom medičarnom izrađeni su licitarski crveni križevi koji će se dijeliti u promotivne svrhe.

loading