Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 16.-17.06.2018.

Posted in Vijesti

NEDELIŠĆE – U međimurskoj općini Nedelišće u tijeku je najveći međimurski sajam poduzetništva MESAP 2018. Na vanjskim prostorima i u sajamskoj dvorani predstavljaju se brojni domaći i strani izlagači, a sajam ima i bogat popratni program. Mesap je za posjetitelje do nedjelje, 17. lipnja 2018. godinr otvoren od 9,00 sati ujutro do večernjih sati uz besplatan ulaz.

VRBOVEC- Na tradicionalni 24. Županijskim susretima umirovljenika Zagrebačke županije ovog vikenda, 16. i 17. lipnja 2018.godine, u Vrbovcu sudjeluje više od 2.000 članova iz 28 udruga umirovljenika. Kod II vrbovečke osnovne škole u sklopu cjelodnevnog subotnjeg programa natječu se u potezanju užeta, belotu, šahu, streličarstvu i pikadu. Subotnje sportske susrete umirovljenika koje organizira Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije i Udruga umirovljenika grada Vrbovca otvorio je župan Stjepan Kožić. .Zagrebačka županija i ove je godine u proračunu za program i rad umirovljeničkih udruga osigurala 1,1 milijun kuna, a ovo je samo jedan od načina da im zahvalimo za sve što su u svom radnom vijeku učinili za županiju i Lijepu našu, istaknuo je župan Kožić. U nedjelju će u sklopu susreta biti održan i nastup 23 pjevačka zbora i glazbena sastava.

KRAPINA – Bogatim programom, sinoć, 15. lipnja 2018. godine, započela je manifestacija Ljeto u Krapini. Program ove tradicionalne krapinske manifestacije, koja se minulih godina održavala tijekom kolovoških nedjelja, ove je godine proširen te će manifestacija trajati sve do 26. kolovoza, s nizom atraktivnih sadržaja prilagođenih svim generacijama Krapinčana i gostiju. Ove subote, 16. lipnja 2018. godine, u garažama uz Krapinčicu održat će se street art Kriptoid, paragliding na Strahinjčici, a u večernjim satima na Trgu Ljudevita Gaja natjecanje u kuhanju kotlovine te praćenje utakmice svjetskog nogometnog prvenstva na velikom video zidu. Nedjeljni program održat će se na Hušnjakovom, od 18,30 do 20,00 sati.

RAKOVEC- Osnivačka Skupština nove političke stranke „Stjepan Kožić – nezavisna lista“ održana je ove subote, 16. lipnja 2018. godine u Rakovcu. 283 osnivača, uglavnom bivših HSS-ovaca, jednoglasno su za predsjednika stranke izabrali Stjepana Kožića, župana Zagrebačke županije. Uz to, donesen je Statut i Program stranke te je prihvaćena odluka o pokretanju postupka upisa u Registar političkih stranka RH-a. Obzirom da se više ne prepoznajemo u HSS-u, stranci koja je podređena jednom čovjeku, sadašnjem predsjedniku HSS-a, a koji ju je doveo do neprepoznatljivosti te se ne temelji na vrednotama politike braće Radić, odlučili smo se na osnivanje nove stranke, rekao je novoizabrani predsjednik Kožić. Birači su do sada prepoznali moj rad župana u kontinuitetu od pet mandata, tijekom kojeg je Zagrebačka županija postala najrazvijenija kontinentalna županija, tako da smo motivirani i dalje raditi na principima dosljednosti i međusobnog uvažavanja za kvalitetniji život svih građana Zagrebačke županije i šire- istaknuo je Kožić. Za potpredsjednike stranke izabrani su Anđela Cirkveni, Vlado Horina, Boris Klemenić i Ivan Remenar.

ZAGREBMotovun Film Festival petu godinu zaredom podiže platna na super tajnim zagrebačkim lokacijama. U igri skrivača sudjeluju četiri filmska klasika, u cilju dovođenja zagrebačke publike u vrhunsku formu prije velikog uspona na motovunsko Brdo filmova krajem srpnja Prva zagrebačka projekcija održat će se u nedjelju, 17. lipnja 2018. godine, a za otkrivanje svih tajnih lokacija, treba se prijaviti na newsletter Motovun Film Festivala.

ZAGREB – Mala scena obilježit će kraj kazališne sezone  ove subote, 16. lipnja 2018. godine, od 17,00 sati uz svečanu, posljednju, izvedbu višestruko nagrađivane predstave Bum Tomica, autorice istoimenog popularnog romana Silvije Šesto. Legendarna predstava koju je prije 11 godina na daske postavio Ladislav Vindakijević izvedena je preko 300 puta diljem cijele Hrvatske, oduševljava djecu (5+), ali i odrasle, te će u subotu publika nakon izvedbe imati priliku razgovarati sa sjajnim glumačkim timom – Draženom Čučekom, Lanom Gojak, Ivanom Grčićem i Ivanom Krizmanić.

ZAGREB – Kako bi djeca provela kvalitetno vrijeme tijekom ljetnih školskih praznika, kazalište Trešnja otvara svoja vrata, uz raznolik program i slobodan ulaz za sve zainteresirane. U sklopu Dana otvorenih vrata, 16. i 17. lipnja 2018. godine, održat će se nagradni natječaj za male kreativce, izvest će se predstava Najotmjeniji div u gradu, nastala prema priči Julije Donaldson, moći će se posjetiti sat baleta i sudjelovati u programu U kazalištu o kazalištu, te zaviriti u sve dijelove kazališta koji inače nisu dostupni javnosti.

TUHELJSKE TOPLICE – Nova turistička ponuda predstavljena je danas, 16. lipnja 2018. godine u Tuheljskim Toplicama, a radi se o novootvorenim apartmanima „Izvor“. Stambena kuća koja ima dva kata kreativno i moderno je preuređena u atraktivne apartmane koji imaju oko 100 kvadrata, dvije spavaće sobe, dnevni prostor, kupaonu i kuhinju te pomoćne prostorije. Investicija je iznosila oko 140 tisuća eura, a osim apartmana, uređen je i okoliš, parkiralište, pristupni putevi te cesta od glavne ulice. – Devet mjeseci nam je trebalo da sve završimo, ali imali smo sreću pa smo sve uspjeli napraviti onako kako smo zamislili – rekao je vlasnik apartmana Željko Horvat. Svečanom otvorenju prisustvovao je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. – Bez ovakvih investicija u male hotele i apartmane, nećemo imat zaokruženu turističku ponudu, a uvjeren sam da je upravo sad vrijeme da se investira u kontinentalni turizam – istaknuo je župan Kolar.

KOPRIVNICA – Program „Uberi priču“ desetu godinu za redom se održava u Koprivnici. Projekt je to književnice Sanje Lovrenčić koji se provodi s ciljem poticanja čitanja te upoznavanja najmlađih s domaćim autorima i kvalitetnim slikovnicama, a uz Koprivnicu, program se održava u Zagrebu, Bjelovaru, Krapinskim Toplicama i Rijeci. Ove se godine koprivnička Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ koja provodi ovaj projekt, uključila i u nacionalni projekt „Živjeti zdravo“, koji će pratiti program „Uberi priču“.

VARAŽDIN – Izložba završnih radova učenika dizajna odjeće i grafičkog dizajna Srednje strukovne škole Varaždin, čije su nastavnice tri članice HDLU-a Varaždin  Ivana Stepan Kauzlarić,  Mateja Rusak  i Smiljana Šafarić, otvorena je u Galeriji HDLU u Kuli stražarnici varaždinskog Starog grada.

VELIKO TRGOVIŠĆE – Međunarodno natjecanje u gađanju samostrelom FIELD, 23. Croatia Cup, pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije u tijeku je do 17. lipnja 2018. godine u Velikom Trgovišću. Turnir je ujedno i kontrolno natjecanje hrvatskoj samostrelskoj reprezentaciji za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će biti održano od 27. lipnja do 03. srpnja 2018. u Estoniji. Svečano otvorenje natjecanja je u subotu, 16. lipnja 2018. godine na prostoru sportskog centra u Velikom Trgovišću s početkom u 8,30 sati.

loading