Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 16.5.2017.

Posted in Vijesti

KOPRIVNICA – Novu tvornicu koprivničkog Belupa, vrijednu 530 milijuna kuna,  svečano je u utorak, 16. svibnja 2017. godine otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Podravka i Belupo danas su predvodnici gospodarskog razvoja Hrvatske i tvrtke koje otvaraju nova radna mjesta, rekao je otvarajući tvornice predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Danas otvorene tvornice Belupa, jedna su od najvećih greenfield investicija u Hrvatskoj, a uz najsuvremeniju tehnologiju i organizaciju procesa, tvornica predstavlja jedno od najmodernijih farmaceutskih postrojenja u regiji, koje će uz postojećih 1390, zaposliti 200 novih radnika. Belupo je druga po veličini farmaceutska tvrtka u Hrvatskoj, kompanija s najboljim rezultatima poslovanja u Koprivničko-križevačkoj županiji, naglasio je predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Kolarić.

KRAPINA – Predsjednik SDP-a je kandidat za premijera, poručio je u ponedjeljak 15. svibnja 2017. Navečer čelnik SDP-a Davor Bernardić iz Krapine, upitan kako tumači izjavu SDP-ovog saborskog zastupnika Siniše Hajdaš Dončića kako ne treba isključiti opciju da njegova stranka za premijerskog kandidata na idućim parlamentarnim izborima istakne nekog drugog, a ne njega kao predsjednika SDP-a. Bernardić je stao pred novinare nakon sjednice stranačkog Predsjedništva, koje je u Krapini raspravljalo o strateškoj suradnji s HSS-om i koaliciji za iduće parlamentarne izbore, koje u SDP-u žele da se raspišu što prije te “prekine agonija stagnacije i nazadovanja koji traju već godinu i pol dana”.

HUM NA SUTLI – U obilasku tvrtke „Krklec – Metal“, koja u Klenovcu Humskom gradi pogon za izradu metalnih konstrukcija, u utorak 16. svibnja 2017. godine posjetio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Riječ je o investiciji sufinanciranoj iz EU fonda za regionalni razvoj, ukupne vrijednosti 8,5 i milijuna kuna, od čega EU sufinancira 3 milijuna kuna. Rok završetka investicije je rujan 2017. godine.

ZAGREB –  Nakon višemjesečne analize u Gradu Zagrebu je konstatirano kako se usluge smještaja starijim osobama nedovoljne.  Pružaju se  u 11 gradskih domova, 25 privatnih, 6 pravnih ustanova te 35 obiteljskih domova, što je  ukupno 6.360 od čega su 4.000 u gradskim i 2.360 u privatnim domovima. U Gradu je na listi čekanja za smještaj u domu čak 9.000 osoba starijih od 65 godina. Stoga je gradonačelnik Milan Bandić s pročelnicama Višnjom Forutnom iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Mirkom Jozić, Gradskog ureda za gospodarstvo, poduzetništvo i rad u utorak, 16. svibnja 2017. godine predstavio tri mjere za poboljšanje usluga. To su sufinanciranje troškova smještaja u privatnim domovima, zatim izgradnja novih domova po principu javno privatnog partnerstva gdje grad daje zemljište i komunalija a privatni investitor gradi dom i osigurava skrb te dodjela stanova  uz jeftiniji najam za organizirano stanovanje starijih osoba u Podbrežju.  Za sva tri modela bitno je da se ispoštuje i osigura kvaliteta i standard usluga kakvi su u gradskim domovima.

ZAGREB – Kamen temeljac za dogradnju Dnevne bolnice s podzemnom garažom Kliničke bolnice Sveti Duh rano jutros položili su na sjevernoj strani bolnice, u  Ulici Dunjevac, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i ravnatelj bolnice Mladen Bušić. Projekt obuhvaća gradnju objekta Dnevne bolnice s dvije podrumske, dvije pretežno ukopane i tri nadzemne etaže, a podzemna garaža će imati 477 parkirališnih mjesta.  Time se bolnica s postojećih 25 tisuća povećava na 50 tisuća četvornih metara čime će se unaprijediti učinkovitost, djelotvornost i dostupnost zdravstvene zaštite, istaknuo je ravnatelj Bušić. Ovo je najstarija zagrebačka i hrvatska bolnica, koja prati najzahtjevnije i najsuvremenije trendove u zdravstvu, rekao je gradonačelnik Milan Bandić. Vrijednost radova iznosi 125 milijuna kuna, od čega je 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a za opremu je predviđeno još 17 milijuna kuna.

ZAGREB – Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić od danas, 16. svibnja 2017. godine je počasni predsjednik Retriver kluba Hrvatske. Upravni odbor Kluba na sjednici 4. svibnja 2017. donio je odluku kojom se gradonačelnik Bandić proglašava počasnim predsjednikom Kluba. Preuzimajući plaketu Bandić je istaknuo kako su mu izuzetno puno znače titule počasnog predsjednika jer je to znak da dobro radi svoj posao. Inače, Retriver klub Hrvatska okuplja 50-ak vlasnika i ljubitelja ove pasmine.

ZAGREB – Sistematski pregledi za hrvatske branitelje i članove obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji ih do sada nisu obavili organizira zagrebački Gradski ured za branitelje. Sistematski pregled je namijenjen ranom otkrivanju plućnih i srčanih bolesti te prevenciji najčešćih malignih bolesti. Zahtjevi se zaprimaju u Gradskom uredu za branitelje, Vodnikova 14, od utorka 16. svibnja do popunjenosti kapaciteta za 500 osoba, svakodnevno od 08,00 do 15,00 sati.  Za sve informacije zainteresirani hrvatski branitelji i članovi obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata mogu se obratiti u matični  Gradski ured ili na  brojeve telefona: 01/6166 282,  01/6100 367, ili 01/6100 389.

ZAGREB – Međunarodna kreditna agencija Moody’s u posljednjem, jučer, 15. svibnja 2017. godine objavljenom izvješću povećala je ocjenu Zagrebackog holdinga sa Ba3 na Ba2 sa stabilnim izgledima. Predsjednica Holdinga Ana Stojic Deban istaknula je kako je agencija prepoznala napore Uprave Zagrebačkog holdinga i ostvarene rezultate u financijskom i operativnom restrukturiranju društva. Uz to, istaknula je kako se na ovome neće stati nego će se nastaviti raditi u istom pravcu. Ovo je četvrti uzastopni rast Holdinga od 2013. godine, rekao je pročelnik gradskog ureda za financije Slavko Kojić koji je naglasio kako je kreditni rejting Holdinga izjednačen sa gradskim, a konačni cilj je ući u investicijski razred što otvara brojne mogućnosti. Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je kako se racionalizacijom poslovanjem dovelo do toga da cijene nisu išle gore, štoviše snižavane su, a kvaliteta je ostala na istoj, visokoj razini. To je napravljeno sinergijom struke i znanja zaključio je Bandić. Podsjetimo, u izvješću za ožujak 2017. godine Moody’s je prognozirao kontinuitet stabilnog poslovanja Holdinga i to zbog smanjenja kreditne zaduženosti u stranoj valuti, refinanciranja obveznica, odnosno stabilnosti financijskog poslovanja i likvidnosti.

ZAGREB – Stanovnici Kozari boka i Kozari puteva dobili su novi Sportsko-rekreacijski centar koji se prostire na površini od 17 tisuća četvornih metara i sadržava dva dječja igrališta, polivalentno igralište, boćalište, igralište za tenis i stolni tenis, košarkaško i nogometno igralište, fitnes park te dva parka za pse. Izgradnja sportsko-rekreacijskog centra samo je mali dio infrastrukturnih projekta koji su, ili već provedeni ili su u planu, s ciljem unaprjeđenja kvalitete života stanovnika Kozari boka i Kozari puteva. Kako je naglasio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je u utorak, 16. svibnja 2017. godine obišao Kozari bok i Kozari puteve, u protekle četiri godine kroz 627 malih komunalnih akcija u Gradsku četvrt Peščenica-Žitnjak uloženo je više od 46 milijuna kuna.

VELIKA GORICA – U Radnoj zoni Rakitovec u Velikoj Gorici započela je gradnja 27 milijuna kuna vrijedne hladnjače za skladištenje voća i povrća. Riječ je o hladnjači Distributivnog centra za voće i povrće, najiščekivanijem poljoprivrednom projektu u Zagrebačkoj županiji. Vrijednost projekta je 27 milijuna kuna koji je u 90% iznosu sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. S obzirom da će ovo biti prva i za sad jedina hladnjača u cijeloj Hrvatskoj koja nije u vlasništvu trgovaca, domaći će proizvođači moći plasirati voće i povrće na tržište cijele godine, a ne samo sezonski i time konkurirati trgovcima. Radovi koje je u utorak, 16. svibnja 2017. obišao župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić trajat će do kraja godine.

KOPRIVNICA – U Koprivničkom poduzetniku tijekom svibnja svakom je korisniku na raspolaganju 5000 minuta gratis korištenja CNC stroja na kojem se može rezati i gravirati drvo te druge materijale. Novim poduzetnicima te potencijalnim poduzetnicima na raspolaganju je europski program „Erasmus for young enterpreneurs“ koji novim i budućim poduzetnicima nudi mogućnost razmjene znanja i stjecanje novih iskustava s uspješnim poduzetnicima diljem Europe. Osiguran je pristup novim tržištima, međunarodna suradnja te potencijalne prilike za suradnju s inozemnim partnerima.

ČAKOVEC – U čakovečkoj Gradskoj vijećnici u utorak, 16. svibnja 2017. godine potpisan je Ugovor o rekonstrukciji Travničke ulice u Čakovcu. Radovi će započeti već ovog petka, 19. svibnja, a s obzirom da je u dosta lošem stanju, prometnica će u cijelosti biti modernizirana. Rekonstrukciju u potpunosti financira Grad Čakovec iz svog proračuna i to u iznosu od gotovo 740 tisuća kuna. Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač najavljuje da će radovi biti završeni u roku od 60 dana, a to uključuje i sanaciju pješačko- biciklističke staze.

ČAKOVEC – Kako bi se podigla opremljenost čakovečkih škola za obavljanje nastave iz Tehničkog odgoja, Grad Čakovec je svakoj školi kupio najmoderniji UNIMAT stroj. Ukupno su nabavljena četiri stroja, za II. i III. osnovnu školu Čakovec te OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec. Uređaju su stajali 16.000 kuna, a sredstva su osigurana u Gradskom proračunu. Inače, Grad Čakovec nastavlja s ulaganjima u opremanje čakovečkih škola i to s informatizacijom učionica te provođenjem pilot-projekta e-škole u kojima sudjeluju I., OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec.

KRAPINA – Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Policijskom upravom krapinsko – zagorskom, udrugom Regenerator i Krapinsko-zagorskom županijom nastavlja s provedbom preventivnog programa “Bez promila”. Projekt je financiran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, čiji je nositelj Ministarstvo unutarnjih poslova. Ukupni iznos za provedbu projekta je 200.500 kuna, a Ministarstvo unutarnjih poslova sufinancira ga sa 70%. Projekt je namijenjen budućim mladim vozačima, a aktivnosti su usmjerene na edukaciju, informiranje i javne kampanje. Održat će se akcije i predavanja u srednjim školama sa simulacijom tzv. pijanim naočalama, te edukacije za mlade vozače u autoškoli, gdje će sudionici imati mogućnost dobiti informacije o aktualnom stanju cestovnog prometa, očekivanjima i ponašanju u prometu, najčešćim pogreškama, kao i problemu vožnje u alkoholiziranom stanju i posljedicama.

VARAŽDIN – Policijska uprava varaždinska i u ovoj školskoj godini nastavlja s provedbom aktivnosti iz projekta pod nazivom „Preventivni odgoj djece u cestovnom prometu“, koji se financira kroz Nacionalni program za sigurnost cestovnog prometa Republike Hrvatske, sredstvima Zaklade „Sveti Mihael“ i potporom jedinica lokalne uprave, a u kojem sudjeluju učenici osnovnih škola. Učenici kroz ovaj program među ostalim doznaju više o važnosti prometnih pravila i signalizacije, a kasnije kroz praktični dio i primjenjuju naučeno. Upravo danas, 16. svibnja 2017. godine od 9 do 13 sati program se organizira u 1. Osnovnoj školi Varaždin, a u srijedu 24. svibnja od 9 do 12 sati u OŠ „Vladimira Nazora“ Sveti Ilija, uz sudjelovanje učenika iz OŠ Beletinec. U ovim će aktivnostima sudjelovati oko 170 učenika drugih razreda spomenutih osnovnih škola.

loading