Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 16.7.2016

Posted in Vijesti

imageZABOK – Čelni ljudi stranaka udruženih u Narodnu koaliciju potpisali su u subotu 16. srpnja 2016. godine u Zaboku sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće izvanredne parlamentarne izbore.

Sporazum su potpisali SDP-ov predsjednik Zoran Milanović, čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak, prvi čovjek HSS-a Krešimir Beljak te šef HSU-a Silvano Hrelja.

-“U Zaboku nismo slučajno, u ovom dijelu Hrvatske počeli su se vidjeti i osjećati prvi opipljivi rezultati našeg rada, nastojanja, uspjeha, katkad neuspjeha u protekla četiri godine”, rekao je Zoran Milanović nakon potpisivanja. Najavio je orijentaciju koalicije prema radu i obrazovanju. “Znam da zvuči banalno, ali sve se svodi na to”, ustvrdio je.

Po riječima Krešimira Beljaka, koalicija se neće baviti prošlošću nego budućnošću, pitanjem budućnosti hrvatske djece, hrvatskog sela i grada, nacije i svih građana, bez obzira na vjeru, naciju, porijeklo i različitosti, te za Hrvatsku 21. stoljeća koja će imati stabilnu vlast.

Ivan Vrdoljak istaknuo je kako će koalicija preuzeti političku odgovornost i vratiti dostojanstvo, ne samo političkim institucijama nego i građanima Hrvatske, stvarati budućnost s modernim obrazovanjem i razvijenim gospodarstvom, te dokazati da Hrvatska može bolje nego što je bilo u proteklih godinu dana.

Silvano Hrelja je ocijenio kako bi potpisivanje moglo označiti povijesnu prekretnicu Hrvatske, ustvrdivši kako nam treba “bolja, ljepša i pametnija Hrvatska”, koja napreduje, štiti slabije i blista dalje.

ZAGREB –  Zagreb i dalje bilježi odlične turističke brojke. U prvoj polovici ove godine glavni grad Hrvatske posjetilo je 443 tisuće turista ili 5% više nego lani, a broj noćenja porastao je za 10%. Među stranim turistima najviše dolazaka bilo je iz Koreje, Njemačke, SAD-a, Italije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Srbije, Velike Britanije, Kine i Austrije. Samo u lipnju ove godine u Zagrebu je bilo 1% više turista nego u istom mjesecu prošle godine.

JASTREBARSKO – Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog u povodu obilježavanja Dana dr. Vladka Mačeka održat će se ove subote, 16. srpnja u Centru za kulturu Jastrebarsko. Tome će u tamošnjoj župnoj crkvi svetog Nikole prethoditi sveta misa te povorka do biste dr Vladtka mačeka gdje će biti položeni vijenci.

VARAŽDIN – Više od 400 programa s oko 1000 izvođača i čitav niz kreativnih popratnih sadržaja, bit će upriličeno u Varaždinu tijekom Špancirfesta koji ove godine počinje 19. i traje do 28. kolovoza. Bogat program ovogodišnjeg festivala predstavljen je u Varaždinu. Jedna od novosti je da se dio festivalskog programa ove godine sa Stančićevog seli na Kapucinski trg, čime će Špancirfest obuhvatiti cijelu gradsku jezgru i odvijat će se na čak 35 hektara prostora.

ČAKOVEC – Šesti fićo susret bit će održan ovog vikenda, 16. i 17. srpnja, u Međimurju i ovog puta u organizaciji Fićo kluba Međimurje. Susret započinje ove subote, 16. srpnja, u 9,00 sati okupljanjem na početku pješačke zone u ulici Kralja Tomislava u Čakovcu, a točno u podne kolona kultnih „fićeka“ kreće prema Selnici u posjet Oldtimer muzeju Šardi. Organizatori očekuju pedesetak “fićeka”, a kao i prijašnjih godina susret osiguravaju vatrogasci, policija i motoristi.

ZAGREB – Europski juniorski kup u triatlonu  održat će se u Zagrebu, na Sportsko rekreacijskom centru Jarun 18. rujna. Zbog ovog natjecanja Jarun će dobiti novi prometni i infrastrukturni izgled, odnosno svi uspornici unutar centra bit će uklonjeni. Natjecanje koje će u Zagreb dovesti 400 najboljih mladih sportaša iz više od 30 država Europe organizira Hrvatski i zagrebački triatlon savez.

loading