Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 17.05.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Tradicionalnu proslavu završetka srednjoškolskog obrazovanja, Dan zagrebačkih maturanata, danas organizira Grad Zagreb. Na Trgu bana Jelačića okupilo se 5.000 maturanata, koji su u povorci predvođeni gradonačelnikom Milanom Bandićem otišli do Bundeka gdje je organizirano  slavlje uz bogat glazbeno-scenski program. Program će trajati do 22,00 sata, a radi sigurnosti dežurat će zdravstvene službe, spasioci, redarska i zaštitarska služba. Nakon završetka programa organizirane su pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

KRIŽEVCI – U nedavnom istraživanju Instituta za javne financije provedena je analiza koliko su županije, gradovi i općine bile uspješne u povlačenju europskog novca od 2011. do 2014. godine. Prema objavljenim rezultatima, Križevci su na visokom trećem mjestu s 11 milijuna kuna, odnosno 523 kune po stanovniku. Ovim istraživanjem nije obuhvaćen najveći projekt Tehnološkog parka i Razvojnog centra za koji je iz EU fondova osigurao 34 milijuna kuna, pa je rezultat za Križevce još i bolji. Koprivnica je peta s 10,2 milijuna ili 330 kuna po stanovniku. Koprivničko-križevačka županija je na 11. mjestu s povučenih 900 tisuća kuna.

DUBLIN – U službenom posjetu glavnom gradu Irske, Dublinu, od danas borave predstavnici Gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko- bilogorske i Međimurske županije sa zamjenikom međimurskog župana Zoranom Vidovićem. Članovi GSV-a će u Irskoj održati nekoliko sastanaka na temu dobre prakse tripartitnog socijalnog dijaloga između poslodavaca, sindikata i  jedinica regionalne samouprave i to u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije“. Projekt ukupne vrijednosti oko 414 tisuća kuna u potpunosti je financiran iz europskih fondova.

ZAGREB – Čak 80% izložbenih hala Zagrebačkog velesajma koje se prostiru na  zemljištu od 62 hektra, a imaju svoju arhitektonsku- urbanističku  vrijednost, od sredine 90-tih godina je prazno, rečeno je na današnjoj pressici zagrebačkog  HNS-a koji nudi prijedloge poboljšanja i unapređenja poslovanja tvrtke, ali i prostora na kojem se nalazi. To su višenamjenski sadržaji, od izložbeno-sajamskog, preko Kongresnog centra i hotela, umjetničkih i sportskih prostora, tehnološkog parka do poslovnih,  trgovačko-ugostiteljskih djelatnosti, istaknula je predsjednica zagrebačkog HNS-a i saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš. S obzirom na svu postojeću komunalnu infrastrukturu, Mrak Taritaš je sigurna kako bi se vrlo brzo javili zainteresirani partneri investitori. Time bi ovo postalo novo središte Zagreba, povezano s Trnjem, Donjim gradom i Trom bana Jelačića.

ZAGREB – Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Inovacije novoosnovanih MSP“, na temelju kojeg će se dodijeliti bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, u ukupnom iznosu od 22 milijuna i 800 tisuća kuna objavilo je Ministarstvo poduzetništva i obrta. Potpora je namijenjena novoosnovanim trgovačkim društvima, obrtima, kao i ostalim subjektima koji se bave ekonomskom djelatnošću, te koji nisu stariji od 36 mjeseci. Projektne prijave podnose se od 10. lipnja do iskorištenja sredstava, najkasnije od 31. prosinca 2016. godine. Maksimalna potpora koja se može dodijeliti iznosi 90% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a pojedinačne potpore male vrijednosti kretat će se od 150 tisuća do 1,5 milijuna  kuna. Sufinancirat će se razvoj inovacija koje će rezultirati proizvodom ili uslugom koji je novost u ponudi tvrtke ili je novost na tržištu, te poticanju izvoza na europsko i svjetsko tržište i otvaranju novih radnih mjesta.

ZABOK – Ugovori sa predstavnicima Mreže udruga Zagor i CESI –  Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, koje su ostvarile pravo na dodjelu ukupno 500 tisuća kuna potpora za provedbu trogodišnjih programa putem Javnog poziva kojeg je raspisala Krapinsko­zagorska županija bit će potpisani sutra u Zaboku. Mreža udruga Zagor ostvarila je pravo na dodjelu 250 tisuća kuna potpora za provedbu programa Centra za mlade Krapinsko­zagorske županije, čiji je osnovni cilj osnaživanje organizacija civilnog društva u pružanju usluga. CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje također je ostvario pravo na dodjelu 250 tisuća kuna i to za provedbu programa podrške ženama žrtvama nasilja u obitelji na području Krapinsko-­zagorske županije.

VARAŽDIN – Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina nastavljen je danas teniskim višebojem na terenima Teniskog kluba „Varteks“. Na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića koji u Varaždinu traje do petka, 20. svibnja,  sudjeluje 16 vrtića, odnosno 18 ekipa i čak 530 sudionika.

loading