Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 17.-19.06.2016.

Posted in Vijesti

NEDELIŠĆE – Međunarodni sajam poduzetništva „MESAP 2016.“ danas je otvorio svoja vrata posjetiteljima. Mesap ove godine okuplja oko 270 izlagača na unutarnjem i vanjskom izložbenom prostoru u Nedelišću, a radi se o središnjem poslovnom događaju za poduzetnike i obrtnike te niz manjih specijaliziranih izlagača u široj regiji koji, uz Hrvatsku, obuhvaća Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Njemačku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju te Italiju.  Organizatori ovogodišnjeg sajma ponovno su pokrenuli i stočarsku izložbu koja će se održati u nedjelju, 19. lipnja, a tijekom cijelog vikenda u Nedelišću će se moći razgledati i izložba malih životinja. Uz to, posjetitelji će moći prisustvovati i tematskim radionicama te razgledati izložbu starih traktora i drugih vozila. Sajam je organiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, a partner sajma je Koprivničko- križevačka županija.IMG_6767 IMG_6765 Image-1

ZAGREB – Radove na uređenju Tomislavovog trga te na izgradnji Branimirove u punom profilu ove subote, 18. lipnja 2016. godine obišao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima. Uređenje Tomislavovog trga, u vrijednosti oko 5 milijuna kuna, u potpunosti će biti završeno do kraja mjeseca kolovoza. Na Tomislavcu će zbog početka glazbene poslastice ZG Classic programa  biti privremeno obustavljeni radovi, a prvi koncert Simfonijskog orkestra će biti na Dan državnosti 25. lipnja 2016. godine, dok će prava poslastica biti 2. srpnja nastup svjetski poznatog 2 Cellos. I radovi na spoju Branimirove, dužine 1.200 metara, od Držićeve do Heinzelove, idu prema planu te će biti gotovi do 20. srpnja. Zadovoljan tijekom radova na Branimirovoj, koja se po prvi puta u povijesti grada spaja u punom profilu, vezano uz aktualnu političku situaciju i prema svemu sudeći izvanredne izbore, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je svoju kandidaturu za premijera. Uz to zagrebački gradonačelnik najavio je i radove na popločavanju i uređenju Tomislavovog trga od parka do zgrade Glavnog kolodvora te završetak radova na proširenju Radničke ceste.bandić tomislavac

ZAGREB U gradu Zagrebu djeluje velik broj KUD-ova koji kroz svoj amaterski rad posebno brinu o očuvanju tradicije i njegovanju baštine. U  zagrebačkoj Dubravi ove subote, 18. lipnja 2016. godine održana je folklorna večer KUD- a Valentinovo pod nazivom „Popevaju lepo tak…“. Pokrovitelj ove večeri bila je zagrebačka Gradska skupština čiji je predsjednik Andrija Mikulić pohvalio njihov gotovo 10-godišnji rad na očuvanju folklora i tradicije. Riječi hvale za njihov rad, ali i rad svih KUD-ova koji nastoje sačuvati hrvatski identitet i skrbe o tradiciji i baštini imao je i  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Uz domaćine,  na folklornoj večeri, nastupili su i zagrebački KUD-ovi Vedri osmijeh, Oporovec i Caginec te KUD-ovi iz Šibenika, Zadra, Žumberka, Križevaca i BiH.

ZAGREB – Izmjene GUP-a grada Zagreba na jučerašnjoj su sjednici većinom glasova usvojili zastupnici zagrebačke Gradske skupštine. Od 40 nazočnih gradskih zastupnika za izmjene GUP-a glasovalo je 30 zastupnika, a njih 10 bilo je suzdržano. Obrazlažući odluku o izmjenama GUP-a, v.d. ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba Ivica Rovis istaknuo je da je riječ o strateškom dokumentu koji obrađuju četiri osnovne teme. Prva su gospodarske, obrazovne, socijalne, kulturne i druge potrebe Grada, uključujući lakše financiranje iz projekata EU-a, druga je ostvarivanje postave mobilnih antena u Zagrebu i kriteriji po kojima se mogu postavljati, treća reciklažna dvorišta, odnosno plan gospodarenja otpadom s težištem na stvaranju što manje otpada i njegovom razdvajanju i reciklaži, a četvrta omogućavanje legalizacije objekata.

ZAGREB – Od danas je u Zagrebu omogućen car sharing. Radi se o usluzi sukorištenja automobila za vožnju gradom i okolicom koja je kvalitetna alternativa vlasništvu te se temelji na ekonomiji dijeljenja. Za korištenje car sharinga potrebno je imati vozačku dozvolu i pametni telefon. Najbliže vozilo locira se te otvara i zatvara aplikacijom. Projekt je podržao Grad Zagreb te Fond za energetsku učinkovitost koji je subvencionirao nabavku električnih vozila. Car sharing spaja suvremenu tehnologiju s ekonomijom dijeljenja  i ekologijom, a svim novim korisnicima dostupne su besplatne vožnje do 24. lipnja.

VARAŽDIN – Poduzetnički fond Grada Varaždina naziv je projekta kojeg grad provodi treću godinu za redom pomažući  obrtnicima i poduzetnicima na svom području kroz bespovratne financijske potpore. Ovogodišnji Poduzetnički fond Grada Varaždina, predstavili su  danas prijepodne  u  varaždinskoj  gradskoj vijećnici gradonačelnik Goran Habuš i pročelnica gradskog odjela za gospodarstvo Goranka Grgić. Ove je godine u Fondu osigurano 200 tisuća kuna, a iznosi bespovratnih financijskih potpora kretat će se od 5 do 10 tisuća kuna po poduzetniku ili obrtniku. Javni poziv za dodjelu potpora otvoren je do 24. lipnja, a  detalji se mogu pronaći  na web stranicama grada Varaždina

ZAGREB – Grad Zagreb je u prvih pet mjeseci ostvario 6% više turističkih dolazaka i 12% više noćenja nego lani. Obzirom na brojne manifestacije i sve veću popularnost Zagreba na stranim tržištima, ove se godine očekuje dosezanje ili barem približavanje brojci od dva milijuna noćenja, ističe direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

ZAPREŠIĆ – Motoričko dječje igralište danas će biti otvoreno u Zaprešiću. Radi se o projektu „Svi na igrališta“ s ciljem da se zaprešićkoj djeci omoguće bolji uvjeti za sportske aktivnosti u slobodno vrijeme. Projektom jednog trgovačkog lanca, a čiji je glavni partner Večernji list i Grad Zaprešić,  u potpunosti  je uređen park s novim spravama, penjalicama, klupicama i podlogama.

BEDENICA – Slavljeničko raspoloženje danas je u općini Bedenica. Tako će se ovom prigodom obilježiti 10. obljetnica tamošnje Osnovne škole  čiju dogradnju u potpunosti financira Zagrebačka županija u iznosu od 15 milijuna i 337 tisuća kuna te svečana sjednica Općinskog vijeća koja će biti održana u Vatrogasnom domu od 16,00 sati. Radove na školi će prije svečane sjednice obići  župan Stjepan Kožić.bedenica 3bedenica bedenica1

KOPRIVNICA – Sastanak s novim ravnateljem Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijelom Rušakom održali su zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ivan Pal i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja. Ravnatelj Rušak prezentirao je svoje planove o smjeru razvoja Centra za socijalnu skrb Koprivnica, a zamjenik župana Pal naglasio je kako je Koprivničko-križevačka županija zainteresirana za suradnju koju bi trebali ostvariti u narednom razdoblju.

KRAPINA – Povodom ovogodišnje Noći krapinskog pračovjeka pripremljen je bogat program koji počinje večeras u 20,00 sati.  Ispred Pučkog otvorenog učilišta Krapina održat će se Huševanje s popularnim Pips chips i vedeoclipsima i drugim izvođačima. U subotu, 18. lipnja program će nastaviti Soulfingersi, a  posjetitelji će moći uživati u izložbi Stiva Cinika „Crtežom do animacije“ u Galeriji grada Krapine i instalaciji „Duhova Hušnjakovog“ na Hušnjakovom. Na Strahinjčici će se održati i paraglajding. U nedjelju, 19. lipnja ispred Pučkog otvorenog učilišta bit će organizirane radionice za djecu, roštiljada i popratni zabavni program. Kao kruna događanja u utorak, 21. lipnja, sprema se noćni uspon na Strahinjčicu.

KOPRIVNICA – Međunarodni festival jazza u Koprivnici, drugi „Festjazza“ održat će se 8. i 9. srpnja na Zrinskom trgu, a organizatori Jazzklub danas su predstavili program. Ove godine u programu festivala nastupit će 150-ak izvođača, kaže član organizacijskog tima Marin Hraščanec. Drugo izdanje „Fest jazza“ ugostit će devet glazbenih sastava iz osam europskih zemalja, kaže voditeljica projekta Helena Hraščanec te dodaje kako će nastupiti izvođači iz Mađarske, Slovenije,Nizozemske, Italije, Portugala, Španjolske, Austrije i Hrvatske. Održat će se i popratni programi poput projekcija u Kinu Velebit, dnevnih glazbenih programa, edukacija pod mentorskim vodstvom glazbenih stručnjaka, Festivalsku noć, Jam Session i još mnogo toga. Najavni koncert Fest jazza održat će se večeras, od 21 sat na Zrinskom trgu.

loading