Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 17.06.2017.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Sajam zadruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata održava se u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, danas, 17. lipnja 2017. godine, u Krapini. Sajam je organiziran u sklopu tradicionalne manifestacije LJeto u Krapini, koju ove godine otvara program Noć krapinskog pračovjeka. Okupljene na Trgu Ljudevita Gaja, na otvorenju Sajma pozdravili su krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, a koliko je ponosan na hrvatske branitelje, prilikom otvaranja Sajma zadruga istaknuo je resorni ministar branitelja Tomo Medved. Inače, u Hrvatskoj je ukupno aktivno 286 braniteljskih zadruga, a u Krapini ih se danas okupilo tridesetak.

ZAPREŠIĆ – Otvorenjem Aleje kišobrana počelo je Banovanje u Zaprešiću. Riječ je o kulturnoj, umjetničkoj i zabavnoj manifestaciji koja se odvija pod medijskim pokroviteljstvom radija Kaj od 16. lipnja do 2. srpnja 2017. na nekoliko lokacija u gradu Zaprešiću, s ciljem da se zabava donese u svaki zaprešićki kvart. Lokacije su Šetalište kardinala Kuharića, Trg Ivana Pavla II, Trg dr. Franje Tuđmana, Jezero Zajarki te prostor oko Novih dvora gdje je pripremljena ljetna razonoda za sve generacije. Za najmlađe su organizirane edukativne radionice te dječje predstave, a za one malo starije retro slušaonice, koncerti te brojna sportska nadmetanja. Danas na rasporedu najcool ljeta u gradu Zaprešiću je utrka ZP Ban Run te koncerti sastava Blondie Window & Petersome Pete, a od 20:00 sati La papa. U nedjelju, 18. lipnja na Šetalištu kardinala Kuharića bit će održano, od 18,00 sati, prvenstvo u pikulanju. Detaljan program dostupan je na www.banovanje.com.

ZAGREB – Međunarodni festival vatrometa po 17. puta održava se na zagrebačkom Bundeku od 16. do 18. lipnja. Ovog puta okupili su se najbolji i najmaštovitiji svjetski priznati pirotehničari koji su jamstvo vrhunske zabave uz višeminutne, raskošne i bučne vatromete. Sve pirotehničke ekipe specijalizirane su za izvođenje velikih javnih vatrometa te imaju dugogodišnje iskustvo i stotine izvedenih vatrometa iza sebe. Osim spektakla na nebu iznad Zagreba, za posjetitelje su organizirani i glazbeni nastupi renomiranih hrvatskih izvođača.

ZAGREB – U Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu održan je prvi, originalni Bečki bal koji je okupio više od 200 uzvanika. Svečani bal, koji je održan u godini kulture Republike Austrije i Hrvatske, znak je prijateljstva između gradova Beča i Zagreba, a kako naglašava organizatorica, Vesna Boinović Grubić, bal je okupio vrhunske umjetnike svjetskog glasa iz plesne škole Wiener Tanzkomitee te orkestar Original Wiener Strauss Capelle. Bečki bal u Zagrebu humanitarnog je karaktera. Dio sredstava od ulaznica namijenjen je Udruzi slijepih Zagreb za razvijanje projekta ”Sapuni s točkicama” kojem je namjera otvaranje novih radnih mjesta za osobe oštećena vida. Bečkim balom, koji je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Zagreb se pridružio New Yorku, Šangaju, Rio de Janeiru te drugim svjetskim metropolama koje su do sada imale priliku ugostiti dašak bečkog dvora.

VARAŽDIN – Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin po drugi put ove godine organizira Obrtnički ulični sajam s ciljem promocije obrtnika grada Varaždina.  Tridesetak obrtnika će ove subote, 17. lipnja 2017. godine,  na Trgu Kralja Tomislava i Pavlinskoj ulici, Varaždincima i gostima ponuditi svoje proizvode, a sajam će se odvijati do 18 sati.

ČAKOVEC – U čakovečkom Perivoju Zrinskih otvorene su obnovljene i oslikane klupice. Naime, “Klupice prijateljstva” naziv je bio građanske akcije natječaja “Naš doprinos zajednici” koju je provela udruga Zora te u suradnji s Graditeljskom školom Čakovec i njenim Učeničkim domom te Gradom Čakovcem oslikala klupice u najvećem čakovečkom  parku. Obnovljeno je 17 klupica, a učenici Graditeljske škole su postavili još dvije u dvorište Učeničkog Doma njihove škole. Projekt je financirala Regionalna zaklada za lokalni razvoj ZAMAH u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

KOPRIVNICA – Koprivnička Knjižnica i čitaonica provodi akciju „Dani bez zakasnine – vrati knjigu i posudi nešto novo“. Svi korisnici koprivničke knjižnice, posebice oni kod kojih se knjižni naslovi znaju zadržati duže od predviđenog vremena, tako još ove subote, 17. lipnja 2017. godine mogu vratiti knjige, bez da im se obračuna zakasnina, a usput nešto i posuditi.

ZAGREB – Kulturni centar Travno ove godine pod sloganom “Ja to mogu” organizira besplatne radionice za sve školarce pod stručnim vodstvom. Klinci će se tako od ponedjeljka, 19.  lipnja 2017. godine, moći okušati u igranju hula-hopom, izrađivanju štednih kasica, učenju kriptografije te crtanju i oslikavanju. Radionice su namijenjene za djecu od prvog do šestog razreda s ciljem da djeca svoje slobodno vrijeme provedu kreativno i da se socijaliziraju.

loading