Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 17.07.2018.

Posted in Vijesti

 ZAGREB – Članovi skupštinskog Odbora za komunalno gospodarstvo na  sjednici održanoj u utorak, 17. srpnja, s 3 glasa za, jednim protiv i jednim suzdržanim podržali su Prijedlog zaključka o zaduživanju Grada Zagreba koji je podnio gradonačelnik Milan Bandić. Riječ je o zaduženju od 250 milijuna kuna za potrebe izgradnje kapitalnih objekata, među ostalim  predškolskih i školskih, zdravstvenih i objekata kulturnih ustanova, sportskih objekata, a financirala bi se izgradnja i nerazvrstanih cesta te žičare Sljeme. Inače, Grad Zagreb je krajem svibnja objavio Poziv za prikupljanje ponuda za javnu nabavu dugoročnog kredita za financiranje investicijskih projekata na koji su se prijavile četiri banke, a u lipnju je izabrana najpovoljnija ponuda s fiksnom kamatnom stopom od 0,90 posto godišnje

ZAGREB – Prvim stanarima zgrade 5 u novom novozagrebačkom naselju Podbrežje, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je uručio rješenja za najam te ključeve stanova. Riječ je o 45 od 200 gradskih stanova koji su namijenjeni obiteljima slabijeg socijalnog statusa. „Ostaje još 200 stanova za najam te 200 stanova za znanstvenu izvrsnost, ljude koji svojim znanjem u ovom gradu nešto znače. Posao bi trebali završiti do konca ljeta“, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić. Stanovi u zgradi 5 trebali bi biti useljivi od 30. srpnja.

VARAŽDIN – Na varaždinskom će Kapucinskom trgu danas, 17. srpnja 2018. godine, biti priređen doček za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije. Bogat glazbeni i zabavni program počet će u 18,00 sati, a oko 21,30 sat bit će priređen i vatromet . Iz varaždinske policije, obavijestili su da će zbog dočeka od 17,00 sati za sav promet, biti zatvoren kolnik Kapucinskog trga od raskrižja ulica Stanka Vraza i Braće Radić do raskrižja Augusta Cesarca i Zrinskih i Frankopana, zatim Milkovićeva ulica, od raskrižja s Kratkom i ulicom Ive Režeka do raskrižja s jednosmjernom cestom na Kapucinskom trgu i u to će se vrijeme promet odvijati obilaznim pravcima. Također se apelira na građane da na doček ne donose i ne upotrebljavaju pirotehnička sredstva.

ČAKOVEC – Međimurska županija postala je prva jedinica lokalne ili regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj, koja je izravno i konkretno otvorila mogućnost pomaganja i zbrinjavanja ovršenih i deložiranih osoba. Naime, u okviru izmjena i dopuna u Proračun je, na protekloj sjednici Županijske skupštine,  uvrštena i stavka Županijski fond za hitno zbrinjavanje deložiranih, za koju je osigurano 150.000 kuna, a čije je uvrštenje predložila Inicijativa Ovršni ustanak za Međimursku županiju. Prema podacima Fine 31. ožujka 2018. godine u Međimurskoj županiji je bilo blokirano 8 285 građana, koji ukupno duguju čak 1 milijardu i 448 milijuna kuna, te je Međimurje u samom vrhu hrvatskih županija po broju blokiranih.

ZAGREB – I na području Zagrebačke županije, koja obiluje atraktivnim kulturnim, zabavnim, rekreacijsko- sportskim sadržajima i zanimljivim povijesnim lokacijama te OPG-ima s autohtonim delicijama u prvih šest mjeseci zabilježen je porast broja turista. U prvih šest mjeseci ove godine u usporedbi s istim razdobljem lani zabilježen je porast dolazaka gostiju za 34%, a noćenja za 23% istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

ZAGREB – Svjetsko debatno prvenstvo  bit će održano u Zagrebu od 17. do 27. srpnja 2018. godine. Na debatnom prvenstvu sudjelovat će više od 600 srednjoškolaca iz 67 zemalja svijeta, među kojima će biti i Hrvatska debatna reprezentacija.

KRAPINA – U sklopu „53. Tjedna kajkavske kulture u Krapini“, Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije organiziraju 26. Međunarodni sajam gospodarstva „Zagorski gospodarski zbor“. Izložba čiji je osnovni cilj upoznavanje javnosti sa proizvodima i proizvođačima s područja Hrvatskog Zagorja održat će se od 06. do 08. rujna 2018. godine, a prijave za sudjelovanje primaju se do 25. srpnja 2018. godine.

ZAGREB – Verica Ujlaki, viša savjetnica za informatičku podršku predstavnica je Koprivničko-križevačke županije u novoosnovanoj Radnoj skupini za sustav upravljanja kvalitetom Hrvatske zajednice županija. Za voditelja Radne skupine izabran je Damir Malenica iz Primorsko-goranske županije. Na konstituirajućoj sjednici raspravljalo se o sustavu upravljanja kvalitetom, a naglašeno je kako je većina županija odradila određene korake u uvođenju ISO standarda i certificiranja. Koprivničko-križevačka županija uvela je sustav upravljanja kvalitetom 2014. godine po ISO normi 9001.

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica posjetili su kolege iz susjedne Varaždinske županije, ravnateljica društva Ivanec Jasminka Ruhek, zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Ivanec Robert Čusek. Upoznali su se s radom koprivničkog Društva Crvenog križa, a ponajviše ih je zanimao način rada socijalne samoposluge. Goste iz Varaždinske županije sa socijalnim programom Grada Koprivnice upoznala je zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

loading