Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 17.08.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB  – Poziv za prikupljanje ponuda za nabavu dugoročnog kredita za financiranje investicijskih projekata u Gradu Zagrebu u iznosu od 250 milijuna kuna raspisao je Grad Zagreb. Najpovoljniji ponuditelj bit će, prema tekstu natječaja, izabran do početka listopada 2017. godine, a kredit će biti vraćen u osam polugodišnjih rata po isteku „grace perioda“ od godine dana. Drugim riječima, zadnja rata dospijeva na naplatu u srpnju 2022. godine.

KRAPINA – Elementarnu nepogodu za područje Općine Mihovljan proglasio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obvezuje se da u roku od 8 dana izradi izvješće s procjenom ukupne štete, te isto dostavi Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda. Inače, Mihovljanu su nanesene velike materijalne štete na poljoprivredi zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih tučom 10. kolovoza 2017. godine.

KOPRIVNICA – Zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih sušom koja je u periodu od 1. lipnja do 15. kolovoza godine nanijela velike materijalne štete na poljoprivredi, elementarnu nepogodu na području grada Đurđevca, te općina Gola, Kloštar Podravski, Koprivnički Ivanec, Legrad, Molve, Novigrad Podravski, Sveti Ivan Žabno, Virje i Podravske Sesvete, proglasio je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Općinska odnosno gradska povjerenstva izvješća s procjenama šteta u najkraćem roku trebaju dostaviti Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda

VARAŽDIN- O nalazu inspekcije o odvoženju bala smeća odloženih u Brezju, bilo je riječi na tematskoj konferenciji za novinare danas prijepodne u varaždinskoj gradskoj vijećnici. Bale smeća iz Brezja se odvoze po zakonu i po pravilima struke izjavili su gradonačelnik Ivan Čehok i njegov zamjenik Zlatan Avar potkrijepivši tu izjavu nalazom inspekcije zaštite okoliša koji je dan prije stigao na adresu grada. Gradonačelnik Čehok  kaže kako su ovim potezom željeli u igru vratiti varaždinske komunalne tvrtke i pokazati kako one mogu odvoziti otpad po cijeni daleko nižoj nego što se ranije uopće spominjalo. Točnije, 3350 tona smeća bit će odvezeno i deponirano po 380 kuna po toni.  Prvo će biti odvezeno 700 tona, a za ostatak otpada bit će raspisan natječaj, o čemu će javnost biti obaviještena na vrijeme. Građane to neće ništa koštati.Paralelno s odvoženjem smeća, dodao je gradonačelnik Čehok, nastavljaju se pregovori s koncesionarom za rješenje spora i rješavanje ostatka bala.

ČAKOVEC – U Registar godišnjih financijskih izvještaja FINA-e, izvještaje za 2016. godinu iz Međimurske županije podnijelo je ukupno 2983 poduzetnika, od kojih je 2210, odnosno 74,1 posto poslovalo s dobiti. U prošloj godini poduzetnici Međimurske županije povećali su ukupan prihod za 6,8% u odnosu na prethodno razdoblje, ali su povećali i ukupne rashode za 6,6%. Važno je istaknuti i to da je u Međimurju porastao izvoz za 11,4%, a za 119 kuna povećan je i neto iznos plaće. Ipak, iz FINA- inog izvještaja može se vidjeti i to da je međimurska plaća i dalje manja od prosječne hrvatske mjesečne neto plaće i to za 19,3%.

ZAGREB – Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je u zgradi Gradske uprave  primio predstavnike organizatora projekta Srce kornatsko,  predsjednika i zamjenika DVD-a Vodice Antu Sladoljeva i Grgu Skočića, tajnika MNK Heroji 2007. Tomislava Strikomana te predsjednicu Udruge Krijesnica Mirelu Stanić povodom obilježavanja 10. godišnjice tragedije na Kornatima. Ove godine, 27. kolovoza u mnogim gradovima diljem Lijepe naše, tako i u Gradu Zagrebu, bit će održana prigodna humanitarna  manifestacija „Srce kornatsko“ kada će se isovremno u zrak pustiti lampioni i baloni, rekao je predsjednik DVD-a Vodice Ante Sladoljev.Uz spomen na ovu veliku tragediju, manifestacija ima i humani karakter, čiji će prihod od prodaje balona i lampiona biti za Udrugu Krijesnica, odnosno kako je rekla  predsjednica udruge Mirela Stanić, za rehabilitacijski kamp za djecu liječenu od malignih bolesti koji se već godinama održava u Fužinama.

SVETI KRIŽ ZAČRETJE – Tjedan kulture, zabave i športa počinje ove subote 19. i traje do 26. kolovoza 2017. godine u Sv. Križu Začretju. U organizaciji Udruge za kulturu, zabavu i šport, ovo 49. izdanje tradicionalne manifestacije, donosi preko 60 zabavnih događanja za sve generacije posjetitelja. Kroz sve dane održavat će se koncerti zagorskih glazbenih izvođača i popularnih estradnjaka, a tu su i sportski turniri, predstave za djecu, izložbe i brojna druga kulturna događanja. I ove godine, kruna manifestacije je festival pjevača amatera Prvi glas Zagorja na kojem će sudjelovati 21 izvođač. Festival se održava kroz dvije večeri, 25. i 26. kolovoza 2017. godine.

ZAGREB – Brončanu medalju na svjetskom  prvenstvu  koje je održano u Indoneziji, osvojila je Hrvatska reprezentacija u debati predvođena Marijom Jarnjak, Hrvojem Kožićem, Almom Džsfić, Majom Roglić i Igorom Fras. Tijekom natjecanja hrvatski učenici raspravljali su s protivnicima iz 9 zemalja i skupili 6 pobjeda, a raspravljalo se o važnim  društveno političkim  temama. Odličan rezultat reprezentacije svojevrsna je i najava domaćinstva Hrvatska za sljedeće svjetsko debatno prvenstva. Predsjednik debatnog društva Bojan Marjanović istaknuo je kako će natjecanje okupiti predstavnike iz 60 zemalja što će biti najveći međunarodni događaj u Hrvatskoj u sljedećoj godini. Odlazak Hrvatske reprezentacije u Indoneziju između ostaloga sufinancirao  je Grad  Zagreb  koji će ujedno, kako je rekao gradonačelnik Milan Bandić financijski potpomoći i organizaciju prvenstva sljedeće godine. Inače  hrvatsko debatno društvo  je udruga koja okuplja učenike osnovnih i srednjih škola, a ovog trenutka aktivno je 12 debatnih klubova u cijeloj Hrvatskoj.

ZAGREB – Atletičara Marija Možnika, člana Tehničkog odbora Hrvatskog gimnastičkog saveza, u povodu organizacije Europskog prvenstva u gimnastici koje bi se trebalo održati u svibnju 2021. u Zagrebu danas je u zgradi Gradske uprave primio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Punu podršku kandidaturI za ovo značajno sportsko natjecanje dao je zagrebački gradonačelnik, a Grad bi u organizacIjskom smislu pomogao s infrastrukturom. Za natjecanja, koja bi okupila vrhunske europske muške i ženske gimnastičare, su predviđene dvije dvorane, Dom sportova i Arena, dok bi se vježbališta mogla postaviti na zagrebačkom velesajmu, rekao je Marijo Možnik.Cjelokupna organizacija ovog natjecanja, za koje će se Grad Zagreb kandidirati iduće godine, predviđeno je da treba oko 10 milijuna kuna.

VARAŽDIN – Lions klub Varaždin Millennium organizirat će ovih dana humanitarnu akciju prikupljanja donacija kojima bi se djeci oboljeloj od dijabetesa omogućio odlazak u edukativne kampove u organizaciji Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, KBC-a Rebro te druge edukativne kampove za djecu i mlade sa šećernom bolešću. U suradnji s Društvom za zaštitu od dijabetesa Varaždin, Lionsi će u svojoj kućici na Špancirfestu prikupljati donacije. Donatori će zauzvrat dobiti drvene i keramičke suvenire koje izrađuju štićenici Zajednice Cenacolo i polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina. Istovremeno, članovi Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin svaki dan će u kućici Kluba u jutarnjim smjenama zainteresiranima besplatno izmjeriti razinu šećera u krvi, te ih savjetovati i informirati o šećernoj bolesti.

loading