Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 17.09.2015.

Posted in Vijesti

LEPOGLAVA – Međunarodni festival čipke u Lepoglavi započeo je u četvrtak 17. rujna 2015. godine. Tema ovogodišnjeg 19. festivala je Čipka i priroda, pa posjetitelji na desetak atraktivnih izložbi imaju prigodu vidjeti neke od najljepših primjeraka čipke iz osam zemalja Europe.S posebnim se programom predstavlja Slovenija, ovogodišnja zemlja-partner lepoglavskog festivala,pa će tako posjetitelji moći razgledati i veliku zajedničku izložbu – Čipka i svjetlost,koja je plod suradnje Lepoglave i Idrije u europskom projektu – Europa za građane.

ZAGREB – Vlak koji je iz Tovarnika prevozio oko osamsto izbjeglica stigao je iza 5,00 sati ujutro u Dugo Selo. Izbjeglice biti prebačene u Prihvatni centar Ježevo. Da je Zagreb spreman za prihvat izbjeglica naglasio je i zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić koji je pozvao sugrađane na razumijevanje i solidarnost. Prema podacima MUP-a, dosad je u RH stiglo gotovo 5.800 izbjeglica.

KRIŽEVCI – Mobilno reciklažno dvorište za prikupljanje problematičnog otpada nabavilo je križevačko Komunalno poduzeće. U problematični otpad, koji se može odlagati u mobilno reciklažno dvorište, spadaju, među ostalim, pesticidi i ambalaža od pesticida, baterije i akumulatori, žarulje i fluorescentne cijevi, kiseline, otapala, deterdženti, motorna ulja, odjeća, tekstil i slično. Građani Križevaca navedeni otpad mogu predati na mobilnom reciklažnom dvorištu do kraja ovog tjedna na parkiralištu tvrtke, u ulici Drage Grdenića. Idućeg tjedna mobilno reciklažno dvorište bit će u ulici Franje Markovića, na ugibalištu pored zelenih otoka. Posljednje dane rujna i prve listopada, od 28. rujna do 3. listopada, mobilno dvorište bit će u ulici Matije Gupca, nasuprot škole.

ČAKOVEC – Prezentacija za poslodavce iz  Međimurske županije o mogućnostima zapošljavanja roditelja djece s teškoćama u razvoju te olakšicama koje poslodavci pri tom mogu koristiti, bit će priređena sutra s početkom u 9,00 sati u Velikoj vijećnici Međimurske županije. Odgovore na pitanja s kojima se poslodavci susreću pokušat će dati predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije i koordinatorica za rad s poslodavcima Marija Ciglar. Upravo je Udruga slijepih, uz Međimursku županiju i udrugu Murid, partner u EU  projektu „Shift” vrijednom vrijednom gotovo 200 tisuća eura, a jedan je od ciljeva tog projekta ponuditi bolju mogućnost zapošljavanja roditelja djece s teškoćama u razvoju.

loading