Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 17.12.2015.

Posted in Vijesti

MARIJA BISTRICA – Pobjednike drugog kruga natječaja, a zatim i apsolutnog pobjednika ovogodišnjeg foto natječaja Krapinsko-zagorske županije „Bajka na dlanu“ proglasili su u četvrtak 17. prosinca 2015. godine poznati hrvatski fotografi Stephan Lupino, Mare Milin i Dragutin Škreblin, na svečanosti u Mariji Bistrici. foto uzvaniciProglašeni su i pobjednici prema glasanju putem Facebook stranice portala Zagorje.com. Svi sudionici foto natječaja na ovoj svečanosti družili su se s poznatim hrvatskim fotografima i razmijenili iskustva. foto nagrađeniU sklopu svečanosti  otvorena je i izložba najuspješnijih fotografija sa ovogodišnjeg natječaja. Svečanost je vodila  Katarina Špoljar, poznati glas s Radija Kaj.foto katarinaU ovom, drugom krugu, od 34 prijavitelja pristigle su 73 fotografije koje su ocijenjene od strane žirija. foto kovačićNa izložbi u Mariji Bistrici posjetitelji su mogli razgledati 41 fotografiju, koliko ih je stručno povjerenstvo odabralo bodujući ih ocjenama od 1-10. foto kolarSvrha natječaja je fotografijom prikazati Zagorje – Bajku na dlanu kroz sva godišnja doba te promovirati Zagorje kao turističku destinaciju. foto ministarstvoFotografije morale su biti snimljene isključivo na području Krapinsko-zagorske županije s njezinim prirodnim ljepotama, kulturnom i prirodnom baštinom. foto lupinoNakon završetka svakog kruga foto natječaja stručni žiri odabire tri najbolje fotografije. Apsolutni pobjednik natjecanja u 2015. godini je fotografija čiji je autor Šime Modrić.foto prva nagrada

ZAGREB – Ugovora Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije i Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske o pripremi i provedbi projekta rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete, potpisan je u Zagrebu. Ugovor su potpisali župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac. Potpisan je radi tehničke pomoći programa ELENA – Projekt „NEWLIGHT“. Za projekt „NEWLIGHT“ osigurano je sufinanciranje pripremnih aktivnosti projekta od strane Europske investicijske banke, odnosno programa „European Local Energy Assistance“, u iznosu od 90% prihvatljivih troškova koji su procijenjeni na 790.000 eura.img_3896.jpeg

ZAGREB – Projekt Prsten potpore danas je predstavljen u Zagrebačkoj županiji. Projektom se osigurava stručna pomoć za 80 učenika s teškoćama u razvoju putem angažiranih 70 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi u 28 škola Zagrebačke županije od čega su 23 osnovne i pet srednjih škola. Tako se prvenstveno omogućuje socijalna uključenost i integracija učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav Zagrebačke županije. Projekt Prsten potpore se u 90 postotnom iznosu sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020″.

ZAGREB – Gradski stanovi i poslovni prostori na prodaju će od travnja sljedeće godine, najavio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Grad je stanove, kao što je poznato već dvaput pokušao prodati, međutim, procijenjena vrijednost stanova nije odgovarala stvarnom stanju na tržištu. Stoga će se do proljeća na skupštinskim klupama naći gradonačelnikov prijedlog za prodaju gradskih stanova i poslovnih prostora s realno procijenjenim vrijednostima.

VARAŽDIN – EU Progress projekt ”Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj” predstavlja se danas u palači Herzer u Varaždinu. Cilj projekta je osvješćivanje i promicanje potrebe za uravnoteženom zastupljenošću žena i muškaraca na upravljačkim pozicijama u trgovačkim društvima koje su od ključnog značenja za ekonomsko odlučivanje na hrvatskom tržištu rada. Kroz dvogodišnji projekt su na području Varaždinske županije provedena istraživanja o zastupljenosti žena i muškaraca na rukovodećim i upravljačkim pozicijama. Projekt vrijedan 250.000 eura, u čijem je financiranju većim dijelom sudjelovala EU, proveden je  u partnerstvu s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, Hrvatskom udrugom poslodavaca i Institutom za razvoj tržišta rada.

ZAGREB – Sufinanciranje projekta Savjeta mladih Općine Bistre za organizaciju Humanitarnog božićnog sajma, Savjeta mladih Grada Vrbovca za organizaciju projekta „Kino u snijegu“ te Grada Ivanić-Grada za održavanje Kviza znanja prihvatili su članovi Savjeta mladih Zagrebačke županije. Svakom od Savjeta dodijelit će se po dvije tisuće kuna.Također, članovi Savjeta upoznati su s Proračunom Zagrebačke županije za 2016. godinu i sredstvima namijenjenim za rad Savjeta mladih Zagrebačke županije.

KOPRIVNICA – Uoči božićnih blagdana mnogi daruju koprivničku Pučku kuhinju i Socijalnu samoposlugu Gradskog društva Crvenog križa. Tradicionalno i ove godine to su učinile članice županijskog odbora Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ te učenici 1.a razreda koprivničke škole Đuro Ester. Članice „Katarine Zrinski“ darovale su prehrambene namirnice za pripremu obroka u Pučkoj kuhinju, u kojoj se svakodnevno hrani oko 150 ljudi. Učenici 1.a razreda škole Đuro Ester ispekli su kolačiće te donijeli slatkiše i hranu za korisnike Pučke kuhinje.. Obitelj Kasumović donirala je prehrambene namirnice za koprivničku Socijalnu samoposlugu u vrijednosti od 1.500 kuna, kupljene novcem od humanitarnog turnira u beli. Donatorima se pridružio i jedan trgovački lanac koji je donirao higijenske potrepštine za potrebite u Socijalnoj samoposluzi.

ZAGREB – Moja životna priča, knjiga autorice Nine Mikšić, predstavlja se danas u Novinarskom domu, u Perkovčevoj ulici. Uz autoricu, o knjizi će govoriti njen sin Boris Mikšić, Smiljana Jelčić Ivanošić, redaktorica i Ivana Radić Boršić. Promocija počinje u 19,00 sati.

ČAKOVEC – Tradicionalni Božićni koncert čakovečkih amatera održat će se večeras u 20,00 sati u Centru za kulturu Čakovec i to u sklopu posljednje ovogodišnje Tribine ČČ- Čakovec četvrtkom. Kao i proteklih godina, u živoj koncertnoj atmosferi publika će imati priliku slušati prigodna glazbena djela hrvatskih i svjetskih skladatelja u raznovrsnoj izvedbi glazbenika koji su tijekom godine svoj talent i umijeće potvrdili zapaženim nastupima i nagradama. Glazbenicima će se ove godine prigodnim programom pridružiti i Studio suvremenog plesa „Teuta“.

loading