Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 17.-18.12.2016

Posted in Vijesti

SV. MARTIN NA MURI – U sklopu svog boravka u Međimurju, a povodom njezina izmještena ureda u Međimurskoj županiji, predsjednica Republike Hrvatske će u subotu, 17. prosinca 2016. godine, u Sv. Martinu na Muri ugostiti će Diplomatski zbor RH. Bit će to prvi puta u povijesti Hrvatske da se godišnje primanje Zbora kod predsjednice ne održava u našem glavnom gradu. Predstavnici Diplomatskog zbora, među kojima će biti veleposlanica SAD-a, veleposlanik Rusije i veleposlanik Ukrajine u RH, tom će se prilikom moći susresti s gospodarstvenicima iz Varaždinske i Međimurske županije i to u sklopu gospodarskog foruma koji za njih organiziraju gospodarske komore dviju županija. Predsjednica će nakon toga, u pratnji župana Međimurske županije Matije Posavca i župana Varaždinske županije Predraga Štromara obići Štrigovu i međimurske vinske ceste, a predstavnici Diplomatskog zbora u poslijepodnevnim satima odlaze u Varaždin, gdje će za njih biti organiziran božićni prijem i prigodni koncert u varaždinskom HNK-u.

ZAGREB – Više od 5 tisuća lampiona i isto toliko želja u subotu 17. prosinca 2016. godine poletjelo je u zagrebačko nebo. Manifestacija je održana simbolično baš u vrijeme Adventa pod motam “Božićno svjetlo želja”, a sva sredstva prikupljena od prodaje lampiona bit će donirana udrugama  “Mogu sve” koja brine o osobama s invaliditetom te za rad Hrvatske udrugu za bolesti štitnjače. Svoj lampion u zrak je pustio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je otkrio kako je poželio i sebi i svojim bližnjima prije svega  zdravlje. Dodajmo da su fotografije lampiona u zagrebačkom nebu već obišle svijet te je tako poslana jedinstvenu pozivnicu svim turistima da dođu na najljepši Advent u Europi.

ZAGREB – U sklopu humanitarna akcija Hrvatskog Caritasa “Za 1000 radosti”, koja se tradicionalno održava u predbožićno vrijeme, ovoga puta u subotu 17.prosinca 2016. godine, 14. godinu za redom, Zagrepčani su mogli kupiti božićno drvce i tako pripomoći najpotrebitijim obiteljima u Hrvatskoj. Akciju su podržale brojne poznate osobe. Između ostalih jelku je kupio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je istaknuo da tijekom cijele godine, a posebice u blagdansko vrijeme, treba skrbiti o onima koji se nisu snašli u utakmici rada i kapitala. Akciju tradicionalno podržavaju Hrvatske šume, koje su donirale 200 jelki u teglama, što je posebno razveselilo ministra zaštite okoliša i energetike, Slavena Dobrovića, koji je pozvao građane da nakon blagdana, jelke zasade u svoja dvorišta. Inače akciju “Za 1000 radosti” kupnjom narukvica s porukama podržalo je i nekoliko stotina osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Dio prikupljenih sredstava bit će doniran školama, a kako bi se pripomoglo najpotrebitijim učenicima.

ZAGREB – Tehnički muzej Nikola Tesla obilježava 62 godine od svog osnutka. Tim povodom posjetiteljima će ove subote i nedjelje, 17. i 18. prosinca 2016. godine biti omogućen besplatan razgled 9,00 do 13,00 sati. Uz  stalni postav bit će dostupno i  dodatno stručno vodstvo kroz Rudnik, kabinet Nikole Tesle i Planetarij. Tu je i interaktivna izložba Abeceda, kao i izložba INDUSTRIJSKA ARHITEKTURA NA RIJECI KRKI. Vožnja starim zagrebačkim tramvajem iz 1926. godine, muzejskim eksponatom koji će nas u ovo vrijeme Adventa vratiti u doba starog Zagreba.

VARAŽDIN – Božićni gala koncert, u Velikoj će koncertnoj dvorani varaždinskoga kazališta ove nedjelje, 18. prosinca 2016. godine, održati jedna od najpoznatijih mađarskih glazbenih zvijezda  Márta Sebestyén. Široj međunarodnoj publici, ova je pjevačica postala poznata kada su se njezine dvije pjesme našle na soundtracku filma Engleski pacijent. Od ranih 80-ih Sebestyén nastupa s najpoznatijim mađarskim folk ansamblom, Muzsikás.

ZAGREB – Međunarodna utrka „Advent Run“ duga 10 kilometara trči se u subotu, 17. prosinca 2016. godine na Savskom nasipu od 11,00 sati. Očekuje se da će na utrci sudjelovati oko 500 trkača iz čak 16 zemalja. Utrka se održava u sklopu adventa u Zagrebu, a s ciljem promocije zdravog načina životu. Utrka ima humanitaran karakter, a prikupljat će se sredstva za Udruge za školovanje pasa.

MARIJA GORICA – Tradicionalni 7. Marijagorički božićni sajam bit će održan ovog vikenda, 17. i 18. prosinca, u sportskoj dvorani OŠ Ante Kovačića. Posjetitelje ova dva dana očekuje bogata gastronomska ponuda i prigodni kulturno-umjetnički program.

KLANJEC – U tijeku je bogat program pod zajedničkim nazivom „Čarolija blagdana u Klanjcu“. Sve klanječke kulturne ustanove i udruge potrudile su se i pripremile čitav niz događanja. Ove subote, 17. prosinca 2016. godine od 16,00 do 20,00 sati na Trgu Antuna Mihanovića bit će održan tradicionalni božićni sajam, a posjetitelje očekuju štandovi s prigodnim proizvodima, dolazak Djeda Mraza s poklonima za najmlađe u organizaciji Društva “Naša djeca”, kulturno-umjetnički i glazbeni program, puštanje svjetlećih lampiona i niz drugih prigodnih sadržaja. Veliki gradski božićno-novogodišnji koncert bit će održan u Sportskoj dvorani klanječke osnovne škole u nedjelju, 18. prosinca, a uz domaćinstvo KUD-a Antun Mihanović okupit će sve glazbene amatere iz Klanjca, Kumrovca i Tuhlja i njihove goste, a riječ je o više od 150 glazbenika.

KRAPINA – Prosinačku svečanost „Sretan Božić svima“ već tradicionalno i ove godine organizira Društvo „Naša djeca“ Krapina. U programu u Festivalskoj dvorani u Krapini, u nedjelju, 18. prosinca 2016. godine, s početkom u 18,30 sati sudjeluju brojni izvođači: Osnovna glazbena škola Krapina, zbor „Iskrice“, novoosnovani zbor „Ilirčeki“ i djevojački zbor Srednje škole Krapina.

loading