Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 18.06.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Spomengaj, groblje kućnih ljubimaca i krematorijotvoreno je ovog utorka, 18. lipnja 2019. godine u Dumovcu. Groblje za kućne ljubimce Spomengaj prostire na 12,5 tisuća četvornih metara, a čine ga zgrada s prijemnim uredom i dvoranom za ispraćaje, krematorij, paviljon za ispraćaje i groblje za kućne ljubimce s mjestima za ukop i polaganje urni. Vrijednost projekta je 15 milijuna kuna.  – Ovo groblje vlasnicima kućnih ljubimaca omogućuje oproštaj i gajenje sjećanja na kućnog ljubimca u skladu s novim civilizacijskim dosezima, a Grad Zagreb u tom je smislu napravio iskorak- istaknuo je otvarajući Spomengaj gradonačelnik Milan Bandić. Projekt je izuzetno važan i za one koji nemaju ljubimce jer omogućuje sigurno zbrinjavanje kućnih ljubimaca nakon njihove smrti bez ugrožavanja zdravlja ljudi i životinja te onečišćenja okoliša.

IVANEC – Bogatim i najsvečanijim programima grad Ivanec ovoga tjedna nastavlja s obilježavanjem Dana Grada i 623. obljetnice od prvog spomena imena Ivanca u najstarijim pisanim dokumentima. Tim povodom, u nazočnosti brojnih uglednika i građana, u utorak, 18. lipnja 2019. godine je u ivanečkoj kino dvorani održana i svečana sjednica Gradskog vijeća. Bila je to prilika da gradonačelnik Milorad Batinić izdvoji tek neke od brojnih realiziranih projekta i uspjeha. Među brojnim gostima svečanosti bio je i podpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar koji je izrazio zadovoljstvo velikim razvojnim iskoracima Ivanca u proteklih nekoliko godina. Na svečanoj sjednici dodijeljena su i ovogodišnja gradska priznanja. Plaketu Grada Ivanca dobila je tvrtka GPT Đurasek, obrt PMG Piskač, tvrtka Stol-interijer, Nikola Geček ,Nikola Jelić, Društvo za športsku rekreaciju Salinovec te Udruga građana Margareta Margečan. Zahvalnicu Grada Ivanca dobio je Josip Brežnjak, a nagradu Grada Ivanca „Volonter godine“ Magda Kušter Matučec.
ZAGREB – Natječaj za dodjelu bespovratnih potpora Grada Zagreba za provedbu Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva u Gradu Zagrebu 2019. – 2023., za potpore za razvoj društvenog poduzetništva, otvoren je do 10. srpnja. Opći cilj je promicanje i razvoj društvenog poduzetništva i društvenih poduzetničkih inicijativa radi osiguranja društvene kohezije kao i uključivanje u poduzetništvo i tržište rada marginaliziranih, socijalno osjetljivih skupina radi sprječavanja socijalne isključenosti. Time se potiče razvoj društveno-poduzetničkih pothvata te jačaju kapaciteti društvenih poduzetnika koji integriraju marginalizirane, teško zapošljive skupine društva radi ostvarenja društvenih ciljeva. Potpore koje se odobravaju i dodjeljuju su potpore male vrijednosti.

VARAŽDIN – Pet zgrada Doma zdravlja Varaždinske županije prilagođeno je za pristup osobama s invaliditetom i teško pokretnim osobama, zahvaljujući EU projektu „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“. Povodom završetka radova i dobivanja uporabnih dozvola u utorak, 18. lipnja 2019. godine, zgradu Doma zdravlja u Varaždinu obišli su zamjenik župana Robert Vurin, ravnatelj Doma zdravlja Renato Podbojec i predsjednik Društva distrofičara, invalida dječje i cerebralne paralize te ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina Ivan Vujec koji je pohvalio uklanjanje brojnih arhitektonskih barijera diljem županije. U zgradu u Zagrebačkoj ulici ugrađeno je dizalo te je adaptiran ulaz. Osim toga, invalidske platforme postavljene su u zgradama Doma zdravlja u Lepoglavi i Ludbregu, a u Ivancu i Kolodvorskoj ulici u Varaždinu adaptirani su prilazna rampa i ulaz u zgradu. Na području Varaždinske županije ima oko 19.000 teško pokretnih ili nepokretnih osoba s toga je ovaj projekt, jednako kao i ugradnja dizala u osnovne i srednje škole, od izuzetne važnosti za Županiju, napomenuo je zamjenik župana Robert Vugrin. Završeni radovi vrijedni su 2,3 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“ 12,8 milijuna kuna.

ČAKOVEC – Petnaestu godinu za redom Ljeto u gradu Zrinskih i ove godine donosi bogat program rečeno je, uz ostalo, na konferenciji za novinare održanoj danas, 18. lipnja 2019. godine, u Gradskoj vijećnici Grada Čakovca. Naime, ovogodišnje „Ljeto u gradu Zrinskih“, s programima koncentriranim u dane vikenda, traje od 28. lipnja do 13. srpnja i prava je uvertira u bogato čakovečko kulturno ljeto te na tragu jačanja turističke ponude i sadržaja kao i oplemenjivanja svakodnevice građana, napomenuo je pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca David Vugrinec. Konkretno, program donosi šest koncerata, četiri kazališne predstave, dvije filmske večeri, a po prvi puta bit će održan i kviz znanja na otvorenom, pod nazivom „Čakovec grad znanja“ rekao je umjetnički direktor manifestacije Robert Lisjak. Zahvaljujući sufinanciranju manifestacije Grada Čakovca s 350 tisuća kuna te brojnim sponzorima ulaz na sva događanja Ljeta u gradu Zrinskih je slobodan.

KRAPINA – Mnoštvo mališana okupilo se ovog utorka, 18. lipnja 2019. godine u sportskoj dvorani Srednje škole u Krapini na svečanom otvorenju 18. Aquae Vivae sportskih igara učenika. Ove godine prijavilo se više od tisuću osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji će natjecati u 13 disciplina poput badmintona, ulične košarke i tenisa, a 450 najuspješnijih na završnici natjecanja 8. i 10. srpnja u Krapinskim Toplicama za nagradu će dobiti tri dana besplatnog kupanja u Krapinskim Toplicama. Svečanom otvorenju prisustvovali su zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek i zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina. – Cilj nam je u županiji unaprjeđivati aktivno provođenje slobodnog vremena, zdrave stilove života, ali stvoriti kod djece nova prijateljstva – rekao je predsjednik Društva sportskih igara učenika Nenad Sikirica.

ZAGREB – U prostorijama Zagrebačke županije održane su konstituirajuće sjednice Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji i Vijeća srpske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji. Za predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine izabran je Salih Huremović, a za zamjenicu predsjednika Azra Mušić. Za predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine izabran je Dragiša Pilipović, a za zamjenika predsjednika Dragoljub Geratović. Održana je i konstituirajuća sjednica Vijeća albanske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji. Za predsjednika je izabran je Memetali Zenuni, a za zamjenika Hasan Zenuni.

KRAPINSKE TOPLICE – Novi dizajn hotel, kategorije četiri zvjezdice i kapaciteta 75 soba, trebao bi do 2021. godine niknuti u Krapinskim Toplicama. Hotel će se nalaziti u neposrednoj blizini kupališnog kompleksa Aqua Vivae, gdje se nalazi sadašnja kuglana. Lokacijska dozvola je već dobivena, a u fazi ishođenja su i ostale potrebne dozvole. Investitor ovog projekta, vrijednog preko osam milijuna eura, je ruski poduzetnik Nikolaj Želez.

KOPRIVNICA – U još jednoj akciji prikupljanja donacija za koprivničku Socijalnu samoposlugu prikupljeno je 120 kilograma raznih prehrambenih namirnica i 94 komada higijenskih potrepština. Sve donacije i ovoga će puta biti podijeljene korisnicima koprivničke Socijalne samoposluge gdje se svake srijede pozivaju obitelji s područja Grada Koprivnice da preuzmu pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

 

loading