Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 18.07.2015.

Posted in Vijesti

ZLATAR BISTRICA – Natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije održava se danas, 18. srpnja, u Zlatar Bistrici na prostoru buduće Poduzetničke zone.   Na 13. županijskom natjecanju orača, koje tradicionalno daje najbolje državne i svjetske natjecatelje čija se vještina temelji na tradiciji,   marljivosti i spretnosti zagorskih poljoprivrednika, ove će godine nastupiti devet orača i jedna oračica.  Kao i svake godine,  posjetitelji imaju priliku doživjeti, ali i isprobati tradicionalni način oranja.  Tomislav Kuharić iz Vinipotoka, u kategoriji plugova premetnjaka i Stjepan Počekal iz Mača u kategoriji plugova ravnjaka pobjednici su 13. natjecanja orača Krapinsko-zagorske županije, održanom u Zlatar Bistrici. I ovogodišnje natjecanje proteklo je u dobroj organizaciji Udruge natjecatelja u oranju Krapinsko-zagorske županije i Savjetodavne službe. Državno natjecanje ove je godine u Suhopolju, 4. do 6. rujna, a državnog i županijskog prvaka Kuharića u listopadu očekuje i nastup na svjetskom natjecanju u Danskoj.

KOPRIVNICA – “Country vikend na Šoderici” predstavljen je danas, 18. srpnja 2015. godine, na središnjem koprivničkom trgu.  Radi se o novoj manifestaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Konjičkog kluba “Bilogorski renđeri”, te medijskim pokroviteljstvom Radija Kaj. Manifestacija će se održati od 7. do 9. kolovoza na podravskom moru Šoderici.  Organizatori su pripremi bogat trodnevni program pa će tako na Šoderici biti konjičkih igara, demonstracije western jahanja, natjecanje u bacanju potlove, prikaz i natjecanje u brzini spremanja konja i prelaska prepreka te zabavno-glazbeni program.

CVETLIN – Eeno festival Cvetlin 2015., 29. po redu,   okupio je danas 18. srpnja 2015. godine u Cvetlinu kraj Trakošćana 13 amaterskih sastava koji u službenom dijelu festivala izvode kajkavske popevke.  Nakon službenog dijela festivala počinje veselica znana kao “Vužgi bajs”,  koja zna potrajati do ranih jutarnjih sati.  Ovaj tradicionalni festival u malo mjesto Cvetlin, koje ima oko 700 stanovnika, obično privuče velik broj ljudi pa se tako večeras očekuje između dvije i tri tisuće posjetitelja.

loading