Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 18.07.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Crveni spust tehnički je ispravan i spreman za utrke svjetskog kupa. Pokazala je to redovna kontrola čelnih ljudi Svjetske skijaške federacije koja se provodi svake godine uoči nadolazećim utrkama FIS Svjetskog kupa – Snježnoj kraljici. Kako je istaknuo zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić, 14. utrku za žene te 11. utrku za muškarce kao i svih proteklih godina očekuje velika posječenost i bogati program, kako prilikom izvlačenja startnih brojeva tako i u dane same Snježne kraljice 4. i 5. siječnja 2020. godine. „Tih tri, četiri dana Zagreb postaje svjetski skijaški centar, a Crveni spust jedna od najboljih skijaških staza u Europi, ali i svijetu“, rekao je gradonačelnik Bandić.

KRAŠIĆ – Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je prirodnu nepogodu za područje općine Krašić zbog nevremena 6. i 7. srpnja ove godine, praćenog jakim vjetrom, obilnom kišom i tučom, koje je nanijelo štete na poljoprivrednim kulturama, stambenim i gospodarskim objektima. Općinsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužno je odmah, a najkasnije u roku od 15 dana od proglašenja prirodne nepogode, izraditi prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu.

KOPRIVNICA – Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren donio je Zaključke o rasporedu sredstava proračuna za Programsku djelatnost u kulturi. Za sufinanciranje ustanova u kulturi raspoređeno je 109 tisuća kuna, za proširenje knjižne građe 50 tisuća te za sufinanciranje udruga u kulturi 910 tisuća kuna. Potpisivanje ugovora s predstavnicima udruga o korištenju proračunskih sredstava Koprivničko-križevačke županije održat će se naredne srijede, 24. srpnja.

PRELOG – Prelog i Međimurska županija su do 21. srpnja domaćini 39. svjetskog ribolovnog prvenstva za klubove. Prvenstvo se održava u organizaciji Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije te Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, uz veliku pomoć Grada Preloga i Međimurske županije. Na prvenstvu sudjeluje 30 klubova iz cijelog svijeta, a natjecatelji svoje vještine pokazuju u Međimurju, koje je prepoznato kao jedna od najboljih destinacija sportskog ribolova. Natjecanje se održava uz kanal HE Čakovec – Orehovica koji nudi bogatstvo ribljeg svijeta pa će ribiči moći uloviti nosare, mrene, deverike, uklije, podust, klen i brojne druge ribe. Svečano otvaranje prvenstva održat će se u Parku Mladosti u Prelogu, uz Ljetne noći Grada Preloga danas u 19,00 sati. U programu otvorenja sudjelovat će Mažoretkinje Grada Preloga, Puhački orkestar Grada Preloga i Mirko Švenda Žiga.

VARAŽDIN – Na mnogim varaždinskim ulicama u tijeku su radovi na uređenju, kao i na nadvožnjaku u Gospodarskoj ulici koji bi trebao biti završen oko 10.kolovoza. Radi se i u Supilovoj ulici, dok su u Aninoj ulici radovi pri završetku. U Supilovoj su započeli radovi na uređenju novog pristupnoga puta do zgrada, nakon što je već rekonstruirana vodovodna i plinska mreža, a i radovi u Aninoj ulici bliže se kraju. Za završetak radova predviđeno je još uređenje kolnika i pješačke staze.

KRAPINA – Gradska knjižnica Krapina i Speleološka udruga „Kraševski zviri“ Ivanec organiziraju predavanje na temu Speleologija i istražene špilje Ivanščice u 2019. godini, u petak 19. srpnja s početkom u 18 sati u Plavoj dvorani knjižnice. Predavanje će održati magistre Vinka Dubovečak i Valentina Kraš.

loading