Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 18.08.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Novu odnosno izmijenjenu autobusnu liniju broj 159  Savski most-Odranski Obrež- Strmec Odranski rano jutros pustio je u promet zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Linija polazi s autobusnog stajališta na Savskom mostu i za sada kroz dan ima 14 polazaka. Pratit će se i po potrebi uvesti i veći broj polazaka, istaknula je voditeljica ZET- a Ljuba Žgela.Za uvođenje ove linije ispunjeni su preduvjeti proširenja ceste s 3,5 na 5,5 metara, te je uređeno okretište u Odranskom Obrežu. Linija je uvedena na zahtjev građana ovog prigradskog naselja, čime je olakšan njihov svakodnevni život i povezanost s gradom, naglasio je  predsjednik MO Odranski Obrež Luka Šokić.

KOPRIVNICA – Ususret Renesansnom festivalu, koji će se od 25. do 28. kolovoza održati na koprivničkim gradskim bedemima, danas su organizatori predstavili program ove najveće koprivničke manifestacije. Renesansni festival drugu godinu za redom nosi i titulu Top događanje prema izboru Hrvatske turističke zajednice. Ova turističko-povijesna manifestacija koja se održava 11. godinu za redom, donosi najveći srednjovjekovni prodajni sajam u ovom dijelu Europe, s najbogatijom ponudom srednjovjekovnih jela i pića i brojne izložbe, zadovoljno ističe zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić, dok direktor Turističke zajednice Grada Koprivnice dodaje kako je ovogodišnja tema manifestacije srednjovjekovna glazba. Vrhunac manifestacije u subotu, 27. kolovoza kada dolazi Kralj Ludovik Anžuvinac sa svitom na gradske bedeme i dodjeljuje Povelju slobodnog kraljevskog grada građanima Koprivnice. Organizatori su za nedjelju, posljednji dan Festivala organizirali i poseban događaj – proslavljeni šahovski majstor Gari Kasparov igrat će simultanku s građanima i gostima.

ZAGREB – Problem premalog broja soba u zagrebačkim studentskim domovima potvrđuje se i ove godine. Tko je dobio pravo na smještaj u sobe u jedan od 4 zagrebačka doma objavio je Studentski centar. Sobu je dobilo 6.925 studenata od  prijavljenih 9.719. Krenule su rezervacije, a prvi na redu su studenti koji su lani već živjeli u domu. Do kraja tjedna sobe mogu rezervirati i ostali. U sobe koje su uređene nakon što su u njima živjeli sudionici Europskih sveučilišnih igara prvi će stanari ući krajem kolovoza, a rok za useljenje u rezervirane sobe je 12. rujna. Oni bez rezervacije mogu se u slobodne sobe useliti do 10. listopada.

ZAGREB – Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec kolovoz 2016.  isplaćivat će se od danas putem tekućih računa te putem Hrvatske pošte od petka, 19.kolovoza. Umirovljenici koji pomoć ne  prime na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.

POKUPSKO – Općina Pokupsko uz obilježavanje blagdana Velike Gospe obilježila je svoj Dan, a povelja počasnog građana dodijeljena je ravnatelju Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Juliju Domcu.  Naime, agencija  je zaslužna što je općina Pokupsko postala prva energetski samoodrživa općina u Hrvatskoj i prva u korištenju obnovljivih izvora energije.

ČAKOVEC – Rješenje Ministarstva poljoprivrede RH o prijelaznoj nacionalnoj zaštiti naziva, kojom je „Međimursko meso ‘z tiblice“ dobilo zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla, bit će tema konferencije za medije u maloj vijećnici Međimurske županije. O ovom iznimno vrijednom trenutku u zaštiti autohtonih proizvoda Međimurja, govoriti župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnik UO za gospodarske djelatnosti Darko Radanović i predsjednica Udruge za zaštitu međimurskih autohtonih proizvoda Jasmina Belošević.

KRIŽEVCI – U tijeku su radovi na izgradnju još jednog proizvodnog objekta u gospodarskoj zoni Gornji Čret u Križevcima. Do kraja godine očekuje se završetak građevinskih radova na objektu hrvatsko-švicarske tvrtke, koja se bavi proizvodnjom modernih ekoloških nisko-temperaturnih sušara za suđenje muljeva iz obrade otpadnih voda industrije i gradova, a planiraju zaposliti 20-ak ljudi. U pogonu koji grade u Križevcima radit će se sušare velikih kapaciteta, namijenjene isključivo svjetskom tržištu, a investicija je vrijedna 10-ak milijuna kuna. Do sada je ugovore za zemljište u zoni Gornji Čret sklopilo šest poduzetnika, a izdano je pet građevinskih dozvola. Posljednje dvije građevinske dozvole izdane su za manje od 24 sata.

VARAŽDIN – Akcija pod nazivom „Hitna medicinska služba na biciklima“ kojom će za vrijeme trajanja festivala Špancirfest, svih deset dana, u vrijeme najvećeg broja posjetitelja u samom centru grada na pomoć onima koji to zatrebaju biti dvoje djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije na biciklima, predstavljena je u Zavodu za hitnu medicinsku službu Varaždinske županije Riječ je o projektu odnosno akciji “Hitna medicinska služba na biciklima” pod nazivom “Tradicija nas određuje” – Varaždin grad bicikala u sklopu koje će jedna liječnica Zavoda i tehničar biti na usluzi posjetiteljima koji zatrebaju hitnu medicinsku pomoć.

ZLATAR – Dvadeset i petu godišnjicu od osnutka Specijalne jedinice Policijske uprave Krapinsko-zagorske „Barun“ i četvrtu godišnjicu Udruge, 19. i 20. kolovoza obilježit će Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „Barun. Sutra, 19.08. u 11,00 sati svečano će ,u nazočnosti izaslanika ministra unutarnjih poslova, ministra branitelja, Krapinsko-zagorske županije, Grada Zlatara, Policijske uprave Krapinsko-zagorske i ratnih pripadnika Jedinice biti otkrivena spomen ploča na ratnoj bazi Specijalne jedinice u Zlataru. Također, sutra će u Stubičkim Toplicama s početkom u 20,00 sati biti održan koncert pod nazivom „Hrvatska narodna škrinjica“, kao poklon Udruge građanima. U subotu 20.08. na Jezeru Jarki u Stubičkim Toplicama bit će održano tradicionalno peto po redu druženje braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske i drugi Memorijal „Josip Mirt‐Teček“.

loading