Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 18.-19.11.2017.

Posted in Vijesti

VUKOVAR – U spomen na stradanje Vukovara i njegovih stanovnika u Domovinskom ratu Hrvatski sabor je 1999. proglasio 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., pa se u subotu, 18. studenoga 2017. u Vukovaru održava središnja svečanost odavanja počasti poginulima u obrani grada. Nakon okupljanja pred vukovarskom bolnicom, sudionici obilježavanja, predvođeni hrvatskim braniteljima i članovima obitelji ubijenih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Vukovara, krenut će u Koloni sjećanja prema Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata gdje će najviša državna i ostala brojna izaslanstva polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odati počast poginulima u obrani Vukovara. Misu zadušnicu na groblju predvodit će biskup požeški Antun Škvorčević. U večernjim satima niz Dunav će biti pušteno nekoliko stotina upaljenih lampiona – “Svjetlosna rijeka sjećanja”, u spomen na ubijene u nestale branitelje Vukovara.

NEDELIŠĆE- Međimurski sajam poduzetništva MESAP nastavlja s održavanjem godišnjih sajamskih manifestacija, pa je danas, 18. studenog 2017., u Nedelišću svoja vrata posjetiteljima otvorio 11. sajam MESAP Jesen, pretposljednji u ovoj godini. Čak stotinu poljoprivrednih proizvođača, OPG-a i udruga željeli su ove godine izlagati na jesenskom izdanju sajma, jer prilika im je to za promociju domaćeg proizvoda, dakako i zaradu, a posjetiteljima je na raspolaganju kvalitetan proizvod po promotivnoj cijeni. Naći će se ovdje voća, povrća, mesnih prerađevina, meda, dekoracija i svega onog što proizvedu međimurske ruke tijekom godine, istaknuo je direktor sajma Vitomir Kirić. Posjetitelji na sajam dolaze i po najnovija saznanja o poljomehanizaciji i suvremenoj opremi za proizvodnju, naglasio je zamjenik načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun, a sve žitelje Međimurja na sajam je pozvala i zamjenica međimurskog župana Sandra Herman. Radno vrijeme sajma bit će u subotu od 10,00 do 19,00, a u nedjelju od 10,00 do 18,00 sati.

VARAŽDIN – Varaždinski folklorni ansambl održat će ovu subotu, 18. studenog 2017. godine samostalni cjelovečernji koncert u društvenom domu u Poljani Biškupečkoj. Ansambl će se predstaviti izborom koreografija pjesama i plesova Hrvatskog Zagorja i Međimurja, a koncert će izvesti s djelomično pomlađenim sastavom. Naime, ovaj će koncert ujedno biti prvi nastup za brojne nove članove koji su se ansamblu pridružili ove jeseni.  Koncert koji se organizira u suradnji s lokalnim mjesnim odborom započet će u 17,00 sati, a ulaz je besplatan.

ZAGREB – Drama HNK u Zagrebu u koprodukciji s kazališnim kolektivom BADco. i Dubrovačkim ljetnim igrama ove će subote, 18. studenog 2017. godine premijerno će izvesti predstavu „Ispravci ritma“. Predstava je nastala na tragu pripovijetke Pavla Pavličića – Dobri duh Zagreba. Autor teksta je Goran Ferčec, a redatelj Goran Sergej Pristaš.

ZAPREŠIĆ – Koncert u sklopu Zaprešićkog glazbenog salona održat će Abdul Aziz Hussein na klarinetu ove subote, 18. studenog 2017. godine u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić od 19,00 sati. Na programu će, između ostalih, biti i glazbena djela Mozarta, Schumanna i von Webera.

BUŠEVEC – Premijerna izvedba predstave  „Svoga tela gospodar“ Pučkog kazališta Ogranka Seljačke sloge Buševec, bit će održana u tamošnjem Domu kulture ove nedjelje, 19. studenog 2017. godine od 18,00 sati. Radi se o  hrvatskom klasiku, pripovijetki Slavka Kolara „Svoga tela gospodar“ u režiji Ivana Rožića (Nikole) i u izvođenju glumačke ekipe Pučkog kazališta OSS-a Buševec.

ZABOK – Treći Kup Hrvatske u akrobatskom rock’n’rollu, koji organizira Akrobatski rock’n’roll klub Bistra i Hrvatski Rock ‘n’ Roll Savez održat će se ovu subotu, 18. studenog 2017. u Zaboku. U plesnim i akrobatskim točkama sudjelovat će preko 400 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a u prednatjecanju će sudjelovati mini formacije i juniorski parovi. Djeca do 12 godina imaju slobodan ulaz.

ZAGREB – Tradicionalna međunarodna sportska manifestacija „Zagreb karate Fest – Top Ten“ održat će se ove subote, 18. studenog 2017. godine u zagrebačkom Domu sportova. Manifestacija je humanitarnog karaktera pod geslom „Stop nasilju! Karate sportom protiv nasilja“. Sudjeluje 10 aktualnih osvajačica odličja sa Svjetskog i Europskog prvenstva, među kojima su i dvije hrvatske natjecateljice. Početak je u 19,30 sati, a ulaz slobodan.

loading