Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 19.04.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Ukupno 25 stipendija Grada Zagreba primilo je danas 13 učenika i 12  studenata s invaliditetom. Također, 32 učenika i studenata s invaliditetom nastavljaju s korištenjem stipendije. Tako da će, uz one koji nastavljaju koristiti stipendiju, biti ukupno 57 stipendista,  od čega je 26 učenika i 31 student. Stipendije je danas u ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u Staroj gradskoj vijećnici uručila pročelnica Gradskog ureda Višnja Fortuna.

KOPRIVNICA – Okrugli stol „Obrazovanjem nezaposlenih osoba do usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada“ održan je u Koprivnici povodom obilježavanja Europskog dana poslodavaca. Predstavnici Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Križevci prikazali su stanje na tržištu rada u Koprivničko-križevačkoj županiji, mjere aktivne politike za zapošljavanje i obrazovanje nezaposlenih osoba te aktivnosti na usklađivanju ponude i potražnje na tržištu rada. Govorilo se i o strukovnom obrazovanju u skladu s potrebama gospodarstva. Cilj okruglog stola bio je potaknuti partnerske institucije na tržištu rada u suradnji s lokalnim poslodavcima na zajedničko djelovanje u aktivnostima obrazovanja nezaposlenih osoba, s posebnim naglaskom na građevinska zanimanja.

ČAKOVEC – Dan Učiteljskog fakulteta Zagreb- odsjeka Čakovec obilježen je današnjom svečanošću upriličenom u prostorijama fakulteta u Čakovcu. Kao svojstven dio zagrebačkog studija, uz Odsjek u Petrinji, čakovečki odsjek postao je odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu 2007. godine, no tradicija učiteljske naobrazbe u Čakovcu datira još iz davne 1919. godine. O uspješnosti odsjeka govore i podaci da na njemu studira čak petstotinjak studenata, a o planovima za budućnost, govorila je danas prodekanica na čakovečkom odsjeku Tamara Turza- Bogdan, koja ističe da je u planu otvaranje studentske menze i to već iduće godine. Svečanosti je, u ime Međimurske županije, prisustvovala zamjenica župana Sandra Herman koja ističe da je važnost ove visokoobrazovne institucije neupitna, pogotovo u stvaranju vrlo kvalitetnih odgojnih i učiteljskih kadrova.

KRAPINA – Prezentacije srednjoškolskih zanimanja i programa u narednom razdoblju održat će se u svim osnovnim školama na području Krapinsko-zagorske županije. Prezentacije namijenjene učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima započele su sinoć u Osnovnoj školi „August Cesarec“ u Krapini, a završavaju 11. svibnja u osnovnoj školi Sv. Križ Začretje. Na ovaj način učenicima i roditeljima nudi se na jednom mjestu, u kratkom vremenu, niz informacija važnih za profesionalni odabir, a također promiče se važnost profesionalnog usmjeravanja mladih.

VARAŽDIN – Međunarodni aeromiting u Varaždinu, na tamošnjem će se aerodromu održati 23. i 24. srpnja.  O  detaljima vezanim za ovu atraktivnu međunarodnu zrakoplovnu priredbu, danas su u salonu gradske vijećnice, uz organizatore, iz Aerokluba Varaždin, govorili gradonačelnik Goran Habuš i župan Varaždinske županije Predrag Štromar. Ovaj aeromiting prerastao je regionalni okvir i sve više postaje zrakoplovna priredba s europskom dimenzijom, a ove se godine očekuje još atraktivniji program manifestacije.

IVANIĆ GRAD – Stručni skup „Komunalna društva i gospodarenje otpadom u Zagrebačkoj županiji“ danas su u Ivanić Gradu organizirali Zagrebačka županija i županijska tvrtka Gospodarenje otpadom u suradnji s komunalnim društvom Ivankop. Cilj skupa na kojem se okupilo 23 predstavnika komunalnih poduzeća gradova i općina je uspostava komunikacija uz stručna i operativna pitanja, prenošenje informacija i znanja, te razmjena iskustava između komunalnih društava s područja Zagrebačke županije koja gravitiraju ka budućem regionalnom centru za gospodarenje otpadom. Kako je naglasio zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, u resornom Ministarstvu čelništvo županije sastanak ima u ponedjeljak, 25. travnja, kada će se više znati o daljnjim smjernicama  izgradnje županijskog, odnosno regionalnog centra za gospodarenje otpadom.

ČAKOVEC – U sklopu manifestacije “Dan grada”, Turistička zajednica Grada Čakovca, organizira “3. Festival cvijeća“, koji će se održati od 27. do 29. svibnja. I ove je godine festival zamišljen kao prodajni i izložbeni sajam cvijeća i ukrasnog bilja te kao prezentacija kreacija i umjetnina od cvijeća. Novitet manifestacije je predstavljanje  domaćih proizvođača  jagoda  iz svih krajeva Hrvatske. Proizvođači se mogu prijaviti za sudjelovanje u Turističkom uredu TZ Grada Čakovca najkasnije do 6. svibnja.

loading