Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 19.05.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – U novom svjetlosno–glazbenom programu na vodenom zidu Zagrebačkih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice, Zagrepčani i njihovi gosti moći će uživati redovito, svakog vikenda, petak, subotu i nedjelju, na puni sat, počevši od 21,00 sat. Projekt svojevrsne igre vode, svjetla i glazbe zamišljen je kako bi Zagreb po uzoru na europske metropole – Rim, Budimpeštu, Prag i Barcelonu – imao jedinstven glazbeno-svjetlosni doživljaj na vodenom zidu fontana. Uz konzultacije sa stručnjacima s Glazbene akademije u Zagrebu, za glazbenu podlogu odabran je Jelačić marš Johanna Straussa i Završno kolo iz naše najpopularnije opere Ero s onog svijeta Jakova Gotovca, u izvedbi Zagrebačke filharmonije. Idejno rješenje glazbeno-svjetlosnog programa djelo je dizajnera Ive Knezovića.

KRIŽ ZAČRETJE – U svega 6 godina, otkako je u poslovnoj zoni Sv. Križ Začretje, tvrtka Prostoria koja proizvodi dizajnerski namještaj, narasla je na 152 zaposlena i danas svojih 50 dizajnerskih proizvoda plasira diljem svijeta. Tvrtku Prostoria danas je posjetio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je upoznat s novom investicijom od 15 milijuna kuna u pogon stolarije za proizvodnju masivnog namješta, kod koje su korištena sredstva EU fondova. Vlasnik Tomislav Knezović u poslovnoj zoni Sv. Križ Začretje najavio je do kraja ove godine još jednu   novu investiciju u koju ulaže 20 milijuna kuna.

ZAGREB – Rezultati dodjele potpora koje Grad Zagreb daje za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti dostupni su na službenoj stranici grada. Tako su sredstva u ukupnom iznosu od 19 milijuna 267 tisuća 500 kuna dodijeljena za 1.189 obrta, dok je za 270 trgovačkih društava osigurano 4 milijuna 362 tisuće kuna.

ZAPREŠIĆ – 13. Izložbu cvijeća Zagrebačke županije na središnjem Trgu Ivana Pavla II u Zaprešiću otvorili su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. Izložba se može posjetiti do nedjelje, 21. svibnja svakodnevno od 8,00 do 20,00 sati.

RADOVAN-ČREŠNJEVO-OŠTRICE– Radove na uređenju dječjeg igrališta ispred zgrade Dječjeg vrtića i Osnovne škole „Metela Ožegovića“ u  Radovanu, obišao je danas župan Varaždinske županije Predrag Štromar. Igralište se uređuje u suradnji Varaždinske županije, kao osnivača škole u čijim prostorima radi i vrtić i Grada Ivanca kao investitora. Obilasku je nazočio i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić. Danas prijepodne župan Štromar je također obišao i Područnu školu Črešnjevo koja je u fazi dogradnje i rekonstrukcije.  U tijeku je druga faza dogradnje koja će biti završena do kraja srpnja. Ukupna cijena građevinskih radova zajedno sa sanacijom starog dijela škole iznosi 4 milijuna i 190 tisuća kuna. Župan Štromar obišao je također danas  u društvu ravnatelja Županijske uprave za ceste Varaždinske županije Tomislava Osonjačkog  radove na prometnicama u Radovanu i u Oštricama.

ŠTIGOVA- Najveća međimurska gospodarsko- turistička i vinska manifestacija „Urbanovo“ započinje danas Festivalom pušipela- autohtone međimurske sorte vina u općini Štrigova. Međimurje će se prezentirati kao regija bogata raznovrsnim sortama vina, predstavit će sve svoje eno- gastronomske turističke potencijale, kao i ponajbolje vinske kuće te OPG-ove. Bogat program Urbanovog 2017, ove godine s novim vizualnim identitetom, nastavlja se i kroz naredna tri vikenda sve do 3. lipnja, a u tom će razdoblju posjetitelji moći uživati u programu Otvorenih podruma, Vinskim igrama Sv. Urban i tradicionalnom Vinskom balu u kuriji Terbotz. Partner organizatorima, Međimurskoj županiji i Udruzi vinara i vinogradara Hortus Croatiae, ove je godine Koprivničko- križevačka županija.

KOPRIVNICA – Okrugli stol „Obiteljska gospodarstva – temelj hrvatske poljoprivrede“ održan je danas u Županijskoj gospodarskoj komori Koprivnica u suradnji s Udrugom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske Život i Zagrebačkom školom ekonomije i managmenta. Bila je to prilika da se još jednom podsjeti na važnost poljoprivrede u našoj zemlji, naglašava župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, te ističe kako je proizvodnja hrane jedna od najvažnijih gospodarskih komponenti u državi. Koprivničko-križevačka županija u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima i ovlastima podržava agrar kao temeljnu granu gospodarstva županije i ima viziju razvoja tog sektora, s prvenstvenim ciljem povezivanja s prehrambenom industrijom, podvukao je Koren. U sklopu današnje rasprave održano je i predstavljanje knjige „Boj za živo selo“.

loading