Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 19.06.2017.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Sporazum o suradnji u organizaciji 25. Zagorskog gospodarskog Zbora, koji će se početkom rujna ove godine, održati u Krapini, u sklopu Tjedna kajkavske kulture, danas su u Krapini potpisali  predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško , predsjednik županijske Gospodarske komore Josip Grilec,  gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Zagorski gospodarski zbor predstavlja najveće okupljanje i promociju gospodarstvenika Krapinsko- zagorske županije, a da se održava u dobroj poduzetničkoj atmosferi, jer su rezultati u gospodarstvu za 2016. godinu gotovo 10% bolji od onih iz 2015. godine, naglašava župan Željko Kolar. Inače, na jubilarnom 25. izdanju Zagorskog gospodarskog zbora, nakon Šibensko-kninske županije koja je bila prošlogodišnji partner, ove godine partner će biti Istarska županija.

KRAPINA – Vlasta Hubicki bit će na čelu Skupštine Krapinsko-zagorske županije i u narednom četverogodišnjem razdoblju. Jednoglasno je tako odlučeno na konstituirajućoj sjednici županijske Skupštine, koja je održana 19. lipnja 2017. godine, u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini. Potpredsjednik Skupštine iz reda predstavničke većine je Josip Kovačić, a iz reda predstavničke manjine Dragutin Ranogajec. Temeljem izbornih rezultata, 24 vijećnika u Županijskoj skupštini su iz redova SDP-a i njegovih partnera, a 17 iz redova HDZ-a i partnera. Imenovani su i predsjednici, zamjenici predsjednika i članovi 14 stalnih radnih tijela županijske Skupštine. Neki od članova Skupštine svoje su mandate stavili u mirovanje, a među njima su i župan Željko Kolar te saborski zastupnik Žarko Tušek.

 

ZAGREB – Zagrebačka županija je  dodijelila  1.100.000 kuna za manifestacije koje su značajne za turističku ponudu Županije. Na natječaj se prijavilo 49 različitih korisnika od kojih osam nije zadovoljilo formalne uvjete natječaja. Pravo na potporu za manifestacije značajne za turističku ponudu Zagrebačke županije mogle su ostvariti javne ustanove, ustanove u kulturi, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i udruženja obrtnika koje su registrirane na području  županije i koje organiziraju manifestaciju na njezinom području. Maksimalan iznos za pojedinu manifestaciju iznosio do 100.000 kuna i to za javne ustanove, ustanove u kulturi, turističke zajednice i udruženja obrtnika do 75% prihvatljivih troškova manifestacije. Za jedinice lokalne samouprave do 100% iznosa vrijednosti projekta za I. i II. skupinu jedinica lokalne samouprave prema indeksu razvijenosti, do 80%  iznosa za III. skupinu, do 60% iznosa za IV. skupinu te do 50% iznosa za V. skupinu.

VARAŽDIN – Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, započela je danas u podne u varaždinskoj gradskoj vijećnici. Sjednicu je sazvala predstojnica Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji Ljerka Jović-Mikor. Osim verifikacije mandata vijećnika te polaganje njihove prisege, predviđen je izbor predsjednika vijeća i dva potpredsjednika te izbor predsjednika i članova pojedinih odbora.

ČAKOVEC – Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za mjeru 6. Ekološku poljoprivredu i mjeru 7. Iskorjenjivanje artritisa encefalitisa koza, objavila je na svojim web stranicama Međimurska županija. Potpore će se dodijeliti poljoprivrednim gospodarstvima za subvencioniranje dijela troškova vađenja krvi kozama, a županija će pritom subvencionirati maksimalno o 50 posto prihvatljivih troškova po korisniku, a najviše do tri tisuće kuna. Zahtjevi za dodjelu potpora primat će se do utroška sredstava, odnosno najkasnije do 30. studenog ove godine.

KOPRIVNICA – Koprivnički srednjoškolci Lovro Grčić, Matija Kolarić i Leonardo Gazdek, najmlađi sudionici CODEFESTA, napravili su aplikaciju za korištenje novouređenog igrališta Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“. Aplikacija je predstavljena danas te su tom prilikom s Gradom Koprivnicom potpisali ugovor. Koprivnica pomiče granice u korištenju pametnih aplikacija i ostvarujemo ideju da postane digitalni grad, kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić te dodao kako će igralište, s novom aplikacijom, postati još pristupačnije sugrađanima i zasjati punim sjajem kad u potpunosti zaživi. Aplikacija se razvija već nekoliko tjedana, rekao je u ime tima Matija Kolarić, a cilj joj je da korisnik rezervira, odnosno registrira svoj dolazak na igralište kako bi se znalo tko ga kada koristi te kako se ne bi stvarala gužva. S radom će aplikacija krenuti 1. srpnja, koprivnički srednjoškolci održavat će ju i nadograđivati još naredne tri godina, a za izradu aplikacije Grad Koprivnica platit će im 15 tisuća kuna.

ZAGREB – Sezona kupanja na jezerima Jarun i Bundek krenula je 1. lipnja, a svih pet jarunskih plaža ove se godine može pohvaliti Plavim zastavama koje su i službeno podignute na plažama Otok Univerzijade, Otok Trešnjevka, Veliko jezero-jug, Malo jezero i Otok veslača. Uz plaže otvoreni su vanjski sanitarni čvorovi s tuševima i fontanama s pitkom vodom. Ispitivanje kakvoće vode provodi Gradski ured za zdravstvo i Zavod „dr.Andrija Štampar“, a rezultati ispitivanja bit će dostupni na informativnim ormarićima uz plaže, na web stranici ustanove Upravljanje sportskim objektima te na stranicama Grada Zagreba i Zavoda „dr.Andrija Štampar“.

ZAGREB – Razdoblje školskih praznika dovodi do smanjenja prometne potražnje te se sukladno tome prilagođuje raspored vožnje u tramvajskom i autobusnom prijevozu. Ljetni vozni red primjenjuje se od ponedjeljka, 19. lipnja, do nedjelje, 3. rujna.Podsjećamo, tramvajska linija 1 Borongaj – Zapadni kolodvor neće prometovati, dok će tramvaji linija 3 Ljubljanica – Savišće i 8 Mihaljevac – Zapruđe voziti kao i do sada, samo radnim danom.U autobusnom podsustavu neće prometovati autobusne linije 114 Ljubljanica – Prečko i 145 Vrapčanska aleja – Oranice.Nadalje, od subote, 24. lipnja, ljetni vozni red primjenjivat će se autobusnim linijama 105, 203, 210, 223, 261, 262, 270, 274 i 279, dok će se od nedjelje, 25. lipnja, prilagođeni raspored polazaka primjenjivati na autobusnim linijama 126, 205 i 226.

loading