Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 19.07.2018.

Posted in Vijesti

DONJA ZELINA – Ključeve novih radnih strojeva odnosno tri traktora s priključcima, vrijednosti nešto nešto više od 2 milijuna kuna,  ovog je četvrtka, 19. srpnja 2018. godine  direktoru Županijskih cesta Zagrebačke županije Jurici Krleži ispred prostora Županijskih cesta u Donjoj Zelini predao župan Stjepan Kožić. Temeljem analize poslovanja ove županijske tvrtke, koja već 20 godina pozitivno posluje te obavlja poslove održavanja državnih, županijskih i lokalnih cesta na području tri županije, Zagrebačke, Krapinsko –zagorske i Sisačko moslavačke te za Hrvatske ceste, radi konkurentnosti na tržištu, ove godine krenulo se s nabavkom nove mehanizacije za što će se ukupno utrošiti 12, 5 milijuna kuna, istaknuo je župan Kožić.

VARAŽDIN Povodom donošenja nepravomoćne sudske presude kojom je Trgovački sud  o u potpunosti usvojio tužbeni zahtjev Koprivničko križevačke županije i grada Koprivnice protiv države radi isplate novca za dospjela potraživanja sufinanciranja projekata javno privatnog partnerstva, danas je konferenciju za novinare održao župan Varaždinske županije Radimir Čačić. Dug države za projekte javno privatnog partnerstva Varaždinskoj županiji odnosi se na sufinanciranje  najamnine za 32 školska objekta, a za koje je 2013. godine potpisan sporazum. Država je 2015. prestala podmirivati svoje obveze.  Zbog toga su protiv države podnesene tužbe, a budući da se u sporovima Varaždinske te Koprivničko-križevačke županije i grada Koprivnice radi o istoj osnovi, s pravom treba očekivati jednake presude, kaže župan Čačić . Što se duga prema Varaždinskoj županiji tiče, riječ je o preko 28 milijuna kuna glavnice i 4 milijuna kuna zateznih kamata, a tome treba dodati i 6, 6 milijuna kuna koliko županija od države potražuje u 2018.

ZAGREB – Kako bi se osigurala aktivna socijalna uključenost, sudjelovanje u društvu te poboljšalo zapošljavanje posebno društveno ugroženih skupina mladih, Grad Zagreb pokrenuo je projekt Mreža za mlade Grada Zagreba. Projekt je namijenjen mladima s poremećajima u ponašanju kao i mladima koji izlaze iz programa alternativne skrbi – domova te zajednica za djecu i mlade bez adekvatne roditeljske srbi. Projekt će zajednički provoditi Gradski ured za socijalnu zaštitu, Udruženje Djeca prva te Udruge Ambidekster klub, Hrabri telefon i Igra. Projekt će se prvotno provesti u Novom Zagrebu za što su Gradu Zagrebu dodijeljena bespovratna sredstva iz EU fondova u iznosu od gotovo 700 tisuća kuna.

ZAGREB – Izložba pod nazivom „Tamno bijela zemlja“ autora Zlatana Vehabovića bit će otvorena u četvrtak, 19. srpnja, u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu. Riječ je o izložbi 20 slika koje su rezultat sudjelovanja autora u ekspediciji na jedrenjaku čija se ruta protezala Arktičkim morem uz obalu otoka Svalbard. Pet tjedana intenzivnog boravka na jedrenjaku u jesen 2016. godine sastojalo se od plovidbe, redovnih iskrcavanja u nenaseljena priobalna područja golemog arhipelaga, aktivnog planinskog pješačenja te obilaska nastanjenih i napuštenih boravišta te manjih gradova regije, a cijelo iskustvo umjetnik je dokumentirao džepnim fotoaparatom. Putem kolažiranja te superimpozije različitih dijelova snimljene dokumentacije nastalo je 30 predložaka koji su poslužili za kompoziciju 20 slike koje će kao krajnji produkt ovoga projekta biti izložene u Umjetničkom paviljonu. Izložba će biti otvorena do 2. rujna.

ZAGREB – Obnovljena je  Ulica Oranice na kojoj je saniran kolnik u dužini od 970 metara. Obnova Ulice Oranice uključila je podizanje instalacija, nanošenje novih slojeva asfalta i obnovu pješačke staze. Vrijednost radova iznosi 1,4 milijuna kuna.

ZAGREB – Konferencija za novinare na kojoj je prezentiran projekt Mreža za mlade Grada Zagreba – za socijalno uključivanje  održana je u četvrtak, 19. srpnja 2018. godine  u zgradi Gradske uprave. Projekt provodi Grad Zagreb u suradnji s partnerima – Udrugama Ambidekster klub, Hrabri telefon i Igra i Udruženjem Djeca prva, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda. Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić i izvršna direktorica Udruženja Djeca prva Sanja Orešković Vrbanec.

VARAŽDIN – Dug države za projekte javno privatnog partnerstva Varaždinskoj županiji iznosi već više od 34 milijuna kuna. Odnosi se na najamnine za 32 školska objekta, a za koje je 2013. godine potpisan sporazum za sufinanciranje najamnina. Država je 2015. prestala podmirivati svoje obveze prema Varaždinskoj županiji te Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji.  Zbog toga su, osim Varaždinske županije,  tužbe u protiv države podnijeli i Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija. Povodom donošenja prve sudske presude konferenciju za novinare održao je u četvrtak, 19. srpnja 2018. godine župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

ZAGREB – Novi saziv Antikorupcijskog povjerenstva Zagrebačke županije, na čelu s predsjednikom Borisom Klemenićem održalo je svoju prvu sjednicu. Utvrđen je i prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o realizaciji Programa suzbijanja korupcije u Zagrebačkoj županiji za 2016. i 2017. godinu koji će se uputiti Županijskoj skupštini na raspravu i prihvaćanje.Boris Klemenić najavio je sazivanje nove sjednice Antikorupcijskog povjerenstva nakon ljetne pauze kako bi utvrdili hodogram aktivnosti koje će provoditi u narednom razdoblju. Predloženo je i da se jednom godišnje organizira okrugli stol na temu antikorupcije – s čime su se složili članovi Povjerenstva.

ČAKOVEC – Počela je obnova i uređenje Spomenika poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata koji je postavljen na ulazu u Perivoj Zrinskih. Uz obnovu spomenika, uredit će se okoliš, a u njegovoj blizini bit će uređen i novi Spomen-zid sa slikama poginulih i nestalih branitelja s područja Međimurja. Vrijednost radova je oko 480 tisuća kuna za što i Grad Čakovec i Međimurska županija u svojim Proračunima imaju osigurana sredstva, svaki po 150 tisuća kuna, a projekt je prijavljen i na natječaj Ministarstva branitelja te se očekuje pozitivno rješenje. Završetak radova i svečanost otvorenja predviđena je za 17. rujna, odnosno za Dan oslobođenja Međimurja 1991. i Dan međimurskih branitelja.

KOPRIVNICA – Podravsko-prigorski vatrogasci danas su upućeni na treću smjenu redovnih dislokacija. Na otočje Brijuni odlazi četiri djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica, Mali Brijun osiguravat će dva vatrogasca DVD-a Štaglinec, a na Velikom Brijunu nalazi se i terensko vatrogasno vozilo JVP-a Koprivnica dok je vozilo Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice na Malom Brijunu. Na Konavle su upućena dva vatrogasca DVD-a Virje i navalno vozilo, dva djelatnika JVP-a Đurđevac i jedan JVP-a Križevci putuju za Lastovo kao i pripadnici DVD-a Srednji Dubovec i Kalinovac sa šumskim terenskim vozilom te višenamjenskom auto-cisternom.

KRAPINSKE TOPLICE – Krapinske Toplice od danas, 19. do nedjelje, 22. srpnja 2018. godine postaju kulturno – zabavni centar središnje Hrvatske, jer u to će se vrijeme tamo održavati sedmi po redu BadlFest. Festival je dobio ime po utemeljitelju zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama Jakobu Badlu, a u četiri dana trajanja organizatori će nastojati spojiti duh prošlog vremena, tradicije i moderne kulture. Na atraktivnim lokacijama održavat će se glazbene večeri pod zvijezdama, niz kulturnih i sportskih događanja za sve generacije, te uživanja u prirodi i termalnim izvorima. Nakon uvertire kroz otvorenje izložbe slika Đurđice Obrež, u 18,30 u općinskoj Knjižnici, ovogodišnji festival otvara čarobna atmosfera koncerta pod krošnjama kestena; večer filmske glazbe iz najboljih svjetskih klasika u izvedbi gošći iz Italije, Nino Rota Ensemble od 20,00 sati.

loading