Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 19.11.2015.

Posted in Vijesti

TUHELJSKE TOPLICE – Susret gradonačelnika i poduzetnika Republike Hrvatske, sedmi po redu, održava se danas i sutra u Tuheljskim Toplicama.  Skup je otvorio izaslanik predsjednice RH Marko Jurčić, a okupljene su, kao domaćini, pozdravili predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.  Prvo izlaganje imala je zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić koja je upozorila na osnovna načela EU politike, partnerski odnos, stručan i višegodišnji pristup u postizanju ciljeva i jednostavnost.Ovo okupljanje ukazat će na potrebu aktivne uloge gradova i tijela lokalne samouprave u poticanju poduzetničke djelatnosti.  U EU je regionalna politika jedna od najvažnijih, a i u Hrvatskoj se sve više pažnje posvećuje važnosti gradova, županija i regija. Skup treba ukazati na razvojnu ulogu gradova, kako i koliko gradovi privlače investicije, te kako unaprijediti konkurentnost gradova.  Na susretu će se predstaviti dobri primjeri, gradovi koji su ugradili poduzetničku klimu u trajni održivi razvoj.         

             
ZAGREB – Svjetski dan poduzetnica, obilježen je u Zagrebu današnjom dodjelom nagrada najboljim hrvatskim poduzetnicama. Cilj dodijele Nagrada najboljima u tri kategorije, inspirativna poduzetnica godine, start-up poduzetnica i mikro poduzetnica godine, jepokazati uspješne primjere poslovanja kako bi bile poticaj drugima, naglasila je inicijatorica dodijele nagrada i osnivačica mreže poslovnih žena Women in Adria Ivana Matić. Pokrovitelj nagrade je Grad Zagreb, koji i dalje prednjači po relativnom učešću žena u poduzetništvu sa 20% gospodarskih tvrtki u vlasništvu žena , istaknula je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić. Za inspirativnu poduzetnicu nagradu je primila Katica Hauptfeld iz Opatije. U kategoriji mikro poduzetnica nagrađena je Elizabeta Planinić, a kao sturt up finalistkinje Maja Jelisić iz Zagreba i Dijana Ćuzela iz Rijeke. Dodjelu nagrada organiziraju mreža poslovnih žena Women in Adria, Razvojna agencija Zagreb i Hrvatska gospodarska komora uz pokroviteljstvo Grada Zagreba.

ČAKOVEC – Sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca održana je danas. Na sjednici je donijet rebalans proračuna za ovu godinu, koji je smanjen za oko 8 milijuna i 700 tisuća kuna. Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač ističe da razlog leži u manjem priljevu novca iz ministarstava za neke planirane projekte, kao i u smanjenim prihodima od poreza na dohodak. Zaduživanje Grada za potrebe financiranja izgradnje sportske dvorane osnovne škole Ivanovec rebalansom je sa tri smanjeno na dva milijuna kuna, a sve veće kapitalne investicije nastavljaju se prema planu i u idućoj godini, zahvaljujući razvojnom proračunu za 2016. godinu koji iznosi 146 milijuna kuna, kojeg je podržala većina vijećnika na današnjoj sjednici, zaključuje gradonačelnik Kovač.

VARAŽDIN – Sporazum o suradnji između dviju institucija, potpisali su Rektor Sveučilišta Sjever  dr. Marin Milković i sanacijski upravitelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb dr. Hrvoje Vrčić. Sporazum između ostalog omogućuje razmjenu znanja i iskustava, stručnu i akademsku nastavu na Studiju sestrinstva u Varaždinu, mogućnosti obavljanja stručne prakse na KBC-u u sklopu drugih studijskih programa Sveučilišta, te uzajamno pružanje znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije, u 2014. godini 1.434 poduzetnika su zapošljavala 15.389 radnika, što je u odnosu na 2013. povećanje za 0,6%. Koprivnički poduzetnici povećali su ukupne prihode za 0,8%, a rashode smanjili za 2,7%. Ostvarili su 5,1 milijardi kuna prihoda, dok ukupni prihodi poduzetnika na razini Koprivničko-križevačke županije iznose 9,4 milijarde kuna. Poduzetnici u Križevcima ostvarili su 2,7 milijardi kuna, a đurđevački 544,5 milijuna. Prema ukupnom prihodu u 2014. godini top pet poduzetnika čine Podravka, Belupo, Danica te križevački KTC i Radnik.

ČAKOVEC – U službenom posjetu Međimurskoj županiji boravi danas zamjenica šefa Misije u Veleposlanstvu i konzulica Države Izrael Irit Shneor, uz domaćinstvo župana Međimurske županije Matije Posavca. Tom će prigodom održati predavanje u Srednjoj školi Prelog, gdje će predstaviti Izrael i njihovu turističku ponudu s naglaskom na učvršćivanje veza između Republike Hrvatske i Izraela. Konzulica će nakon toga prisustvovati radnom sastanku u Gradu Prelogu, a poslijepodne i u sjedištu Međimurske županije.

VELIKA GORICA – Više od 40 ekipa zimske službe grada Velike Gorice spremno je za početak zime i to od manjih traktora do velikih kamiona opremljenih za borbu protiv snijega. Od ukupno 570 kilometara cesta, prioriteti za čišćenje i izlazak na teren bit će podijeljeni u tri skupine. Najviše će se održavati dionica od Velikog Polja do Ulice Rudolfa Fizira u Velikoj Gorici koja je jedna od najprometnijih cesta visokog intenziteta.

loading