Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 19.11.2016.

Posted in Vijesti


ŠENKOVEC – Šestu godinu za redom Eko etno festival hrane i pića započeo je ove nedjelje 20.,studenog 2016. godine od 15,00 sati u školskoj dvorani OŠ Ivana Perkovca u Šenkovcu. Ovu manifestaciju organizira Turistička zajednica „Savsko-sutlanska dolina i brigi“. Naglasak Festivala je na predstavljanju domaće gastro i eno ponude koja se priprema i dostupna je u restoranima te je sve veći čimbenik u turističkoj ponudi ovog kraja, rekao je direktor Turističke zajednice Stjepan Esih. Ove godine predstavlja se 11 restorana, 8 OPG-a i 5 vinara iz Zagrebačke, Krapinsko zagorske i Splitsko dalmatinske županije. Festival traj edo večernjih sati, a pripremljen je i bogat kulturno-umjetnički program.img_6797-2.jpg

ZAGREB – Vožnjom starim ZET-ovim tramvajem u užem centru grada Zagreba ove subote, 19. studenog obilježen je Movember, mjesec svjesnosti o zdravlju prostate/ kestenjače. Građanima su tom prigodom na Trgu bana Jelačića dijeljeni promotivni leci o zdravlju, čaj kao i savjeti The Barbers tima zagrebačkih brijača o uljepšavanju brade i brkova. Vožnji tramvajem, koji je krenuo s Trga bana Jelačića, pridružio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo kako su ovakve promotivne javnozdravstvene akcije najbolji način u preventivnom liječenju.

ZAGREB – U Klinici za dječje bolesti Zagreb u subotu su otvoreni novouređeni prostori Jedinice intenzivnog liječenja i integrirane operacijske dvorane koji će omogućiti boje radne i životne uvjete liječnicima, medicinskom osoblju i najmlađim pacijentima, a nazočni su bili i predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar zdravstva Milan Kujundžić koji su najavili izgradnju nove dječje bolnice. Najsuvremenija integrirana operacijska sala potpuno prilagođena djeci revolucionarno je rješenje u području svjetske dječje kirurgije. Uz novu salu, otvara se i potpuno nova jedinica intenzivnog liječenja koja sadrži najmodernije medicinske uređaje, izolaciju za najteže slučajeve te do posljednjih detalja prilagođen prostor za intenzivno liječenje djece. Ostvarenjem toga projekta postavljen je potpuno novi standard liječenja djece u Hrvatskoj, istaknuto je. Predsjednik Vlade Plenković ocijenio je kako je to veliki događaj za hrvatsku medicinu i kvalitetniju medicinsku skrb za namlađe pacijente te zahvalio svima koji su tome pridonijeli, kao i bivšem ministru zdravlja Siniši Vargi. Istaknuo je kako je time na višu razinu podignuta razina brige o djeci, te da je to poticaj svima koji nose političku odgovornost da, zajedno sa svim stručnim ljudima u hrvatskom zdravstvu, nastoje zajednički ostvariti veliki cilj – izgraditi novu dječje bolnice koja bi omogućila kvalitetniju zdravstvenu skrb.

KOPRIVNICA – Riješeno je pitanje prehrane studenata Sveučilišta Sjever Sveučilišnog centra Koprivnica. Redovni studenti koji imaju pravo na prehranu mogu se hraniti u restoranu u sklopu trgovačkog centra u Ulici Ivana Česmičkog 15 u Koprivnici. Grad Koprivnica je prema prijedlogu studenata odlučio i sponzorirati prijevoz autobusom do restorana i to od ponedjeljka do petka, prema dogovorenom rasporedu sa studentima. Na ovaj je način barem privremeno riješeno pitanje prehrane koprivničkih studenata dok bi u narednom razdoblju restoran studentske prehrane trebao biti uređen u prostoru koprivničkog Kampusa, gdje je smješten Sveučilišni centar Koprivnica Sveučilišta Sjever.

ZAGREB – Noć kazališta  2016. održat će se ove subote, 19. studenog pod motom „Kraljevstvo za kulturu“. U sklopu manifestacije u kojoj sudjeluje 86 institucija na 77 lokacija u 46 mjesta diljem Lijepe naše  moći će se pogledati rekordnih 145 predstava i sudjelovati na 50-tak popratnih programa za sve generacije. Uz to, cilj Noći su brojna gostovanja kazališta izvan svojih matičnih kuća, a sloganom se želi naglasiti koliko je ulaganje u kulturu bitno za cjelokupan razvoj društva. Noć kazališta održat će se i u šest zemalja – Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Češkoj, Slovačkoj i Srbiji.

VARAŽDIN – Program Adventa u Varaždinu ove godine donosi još više sadržaja, najavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Varaždina Goran Habuš. Ledena čarolija na Kapucinskom trgu, uz drugo po veličini klizalište u zemlji na više od 1100 kvadrata. Program Adventa u Varaždinu počinje 25. studenog i traje do 15. siječnja 2017. godine.

KRAPINA – Uz Noć kazališta u Pučkom otvorenom učilištu Krapina bit će izvedene dvije predstave. U subotu, 19. studenog 2016. godine, od 19,00 sati, u krapinskoj festivalskoj dvorani na repertoaru je kazališna predstava “I Stiv je Zagorec bil” AKUD-a Žensko kazalište Gornje Jesenje, a u nedjelju, 20. studenog od 16,00 sati kazališna predstava “Grimmix” Kerekesh teatra.

loading